× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κώστας Χατζής το Σάββατο κοντά μας

Τον αγάπησε ο κόσμος και ο «Οινοφόρος» τον φέρνει ξανά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2019

Ο Κώστας Χατζής το Σάββατο κοντά μας
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Κώστα Χατζής έρχεται το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 10:30 το βράδυ στον «Οινοφόρο» σε μία ξεχωριστή εμφάνιση.

Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και Ερμηνευτής Κώστας Χατζής, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με ένα τρόπο ξεχωριστό - μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του - όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.
Με το άκουσμα των στίχων «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά, η μοναξιά τους παγώνει…» λίγοι – έως ελάχιστοι- είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!

Θα μας παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και υπόσχεται πως με τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων αλλά και της μουσικής των τραγουδιών του που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή , θα μας «θυμίσει» ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε βλέποντας την …γη σαν ζωγραφιά από ψηλά!.

Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Παγιατης Γιώργος Πιάνο – Πλήκτρα, Αλεξόπουλος Χρήστος: Ντραμς, Πελελης Πολύκλειτος : Μπάσο, Σαριτζιωτης Ρήγας : Σαξόφωνο και Φλάουτο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει τη νέα σεζόν με τραγούδι και δημιουργικότητα

Το πρώτο ραντεβού το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στα Ψαρά

Συναυλία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Κεραμικής «art is…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυτιλήνης

Δημιουργίες μαθητών μικρών και μεγάλων, από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τμήματα πολιτισμού από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Λέσβου

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Δείτε ποια τμήματα θα λειτουργήσουν
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πρεμιέρα στη Μυτιλήνη για το ντοκιμαντέρ «Διωγμένοι για την Ειρήνη»

Προβλήθηκε στο πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ειρήνης και Φιλίας. Παρών ο σκηνοθέτης Osman Okkan
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλλιτεχνικό ταξίδι στο Τσαρσί Χαμάμ

Ζωγραφική, κεραμικά, αγιογραφία και ελεύθερες κατασκευές στον ιστορικό χώρο της Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ArtLab – Ο κόσμος της τέχνης σε περιμένει!

Οι εγγραφές στα νέα τμήματα ξεκίνησαν- Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαθήματα φωνητικής στον ΦΟΜ από την σοπράνο Ιωάννα Καρβελά

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη απόγευμα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της φωνής τους
ΘΕΑΤΡΟ

16 έως 27 Οκτωβρίου η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ