Στο πλευρό του ναυταθλητισμού με πράξεις
Παραδόθηκε τετράκωπη βάρκα στον ΝΟΜ από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα – Σημαντική υλικοτεχνική ενίσχυση και σε εξοπλισμό
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2025

Μια καινούργια τετράκωπη κωπηλατική βάρκα παρέδωσε χθες Παρασκευή, 13 Ιουνίου, στον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης (ΝΟΜ) ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Η παράδοση της βάρκας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλοκαιρινής γιορτής που διοργάνωσε ο Όμιλος, σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Σε δήλωσή του στην κάμερα του «Ν», ο πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υλοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει έναν χρόνο πριν. Όπως ανέφερε, η νέα βάρκα θα αξιοποιηθεί από τους αθλητές του Ομίλου για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ο εξοπλισμός που μας έχει δώσει ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει προηγούμενο».
Πράγματι, η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά στοχευμένων ενεργειών του Δήμου, ο οποίος έχει ήδη παραδώσει στον ΝΟΜ ένα εργόμετρο και δύο ποδήλατα, ενισχύοντας την καθημερινή προπόνηση και τις αγωνιστικές δυνατότητες των αθλητών.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, από την πλευρά του, τόνισε πως η αφορμή για τη στροφή της Δημοτικής Αρχής προς τον ναυταθλητισμό ήταν οι σπουδαίες επιτυχίες της αθλήτριας του ΝΟΜ, Μηλένας Κοντού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες – επιτυχίες που συνεχίζονται και τιμούν τη Μυτιλήνη διεθνώς. Όπως ανέφερε, πέρα από τις τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν της αθλήτριας, αποφασίστηκε η έμπρακτη ενίσχυση των ναυταθλητικών σωματείων της πόλης, τόσο του ΝΟΜ όσο και του Αίολου Παμφίλων.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και η παράδοση εξοπλισμού από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Σωκράτη Γιακουμή, ενώ η δωρεά της τετράκωπης βάρκας συμπληρώνει το πλέγμα υποστήριξης του Δήμου προς τα σωματεία.
Ο κ. Χριστόφας ευχήθηκε το νέο σκάφος να φέρει νέες διακρίσεις και μετάλλια στον ιστορικό ΝΟΜ, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως στους άμεσους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι και η ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, ώστε ο ΝΟΜ και άλλοι σύλλογοι να επανενεργοποιήσουν τα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.
Η συστηματική και μεθοδική ενίσχυση του αθλητισμού από τον Δήμο Μυτιλήνης, όπως αποδεικνύεται από τις πρωτοβουλίες αυτές, χαίρει ήδη της αναγνώρισης των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας έναν Δήμο που επενδύει στον αθλητισμό ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση: