× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης γεμίζει το καλοκαίρι με μουσική και πολιτισμό

Με τριήμερο φεστιβάλ 13, 14 και 15 Ιουνίου καθώς και αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, το Ωδείο δίνει ζωντάνια στο πολιτιστικό καλοκαίρι της πόλης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/6/2025

Το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης γεμίζει το καλοκαίρι με μουσική και πολιτισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, το Παράρτημα Μυτιλήνης του Εθνικού Ωδείου συνεχίζει με αμείωτο ζήλο τις πολιτιστικές του δραστηριότητες, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Ν» η Διευθύντρια του Ωδείου, Ουρανία Πρασίνου. Το πρόγραμμα του Ωδείου για το καλοκαίρι περιλαμβάνει ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής, χορού και θεάματος, καθώς και μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο στις αρχές Ιουλίου στο κάστρο Μυτιλήνης.

Η κ. Πρασίνου αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, σημειώνοντας: «Οι μήνες αυτοί είναι πολύ θερμοί για εμάς, αφού όλη η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη με δράσεις που αποσκοπούν στην καλύτερη εξέλιξη του Ωδείου και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας». Το φεστιβάλ, που πέρσι διήρκεσε δύο ημέρες, φέτος επεκτείνεται σε τρεις ημέρες, με την πρώτη ημέρα να είναι αφιερωμένη στη μουσική και τον χορό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο θεατράκι της Επάνω Σκάλας, με τη συμμετοχή εννέα συλλόγων που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Όπως χαρακτηριστικά είπε η διευθύντρια: «Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να τραγουδήσει, να χορέψει και να καμαρώσει τα παιδιά μας, γιατί αυτά είναι η συνέχειά μας».

Η δεύτερη ημέρα, το Σάββατο, θα είναι αφιερωμένη στο ίδιο το Ωδείο, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του και των μαθητών του. Η κ. Πρασίνου εξήγησε ότι φέτος το Ωδείο συνεργάζεται με τη χορωδία των γυναικών της Μόριας, καθώς και με το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά του. «Η συνεργασία αυτή είναι μια προσωπική μου επιθυμία», τόνισε, «καθώς πιστεύω ότι οι χορωδίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής δημιουργίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίτη ημέρα του φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στη μουσική για χορωδίες, με τη συμμετοχή συνολικά δέκα χορωδιών. Η κ. Πρασίνου υπογράμμισε ότι στόχος είναι «να φέρουμε κοντά διάφορες δράσεις που ανήκουν στον πολιτισμό» και να αποδείξει το Ωδείο ότι μπορεί να ενώνει και να προάγει την πολιτιστική έκφραση.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος, το Ωδείο θα συμμετάσχει και σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο στις 6 Ιουλίου στο κάστρο Μυτιλήνης. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και θα αποτελέσει την πρεμιέρα του φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι». «Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Μάκη Δελαπόρτα και την Κωνσταντίνα», ανέφερε η κ. Πρασίνου, «που θα μας ταξιδέψουν στα τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια που όλοι γνωρίζουν και σιγοτραγουδούν, όπως του Χατζιδάκι και του Πλέσσα.

Η διευθύντρια του Ωδείου μίλησε και για το μέλλον του Ιδρύματος, αποκαλύπτοντας ότι ήδη σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου, μεγαλύτερου Ωδείου στην πόλη. Παράλληλα, με τη σύσταση του Πολιτιστικού, Καλλιτεχνικού και Εκπαιδευτικού Συλλόγου «Πρασίνου», επιδιώκεται να ενταχθούν ακόμη περισσότερες δράσεις, φέρνοντας τη μουσική και την παιδεία πιο κοντά σε μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε όλα τα παιδιά μουσικούς», επεσήμανε η κ. Πρασίνου, «αλλά να τους προσφέρουμε τα ερεθίσματα της μουσικής, να αγαπήσουν τη μουσική και να την εντάξουν στη ζωή τους». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μουσική δεν έχει ηλικία και πως στο Ωδείο υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες, από παιδιά μέχρι ενήλικες.

Κλείνοντας, η κ. Πρασίνου ανέφερε ότι ήδη ο σχεδιασμός για τις επόμενες εκδηλώσεις φτάνει μέχρι τον επόμενο Αύγουστο, τονίζοντας πως «κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω». Παρά τις απαιτητικές συνθήκες, η ίδια και οι συνεργάτες της συνεχίζουν με αγάπη και αφοσίωση, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του πολιτισμού και της μουσικής στη Μυτιλήνη.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Ανοίγει η αυλαία στα θεατρικά εργαστήρια του ΦΟΜ

Μαθήματα υποκριτικής για ενηλίκους και εφήβους, με έναρξη στις 16 και 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης
Ανοίγει η αυλαία στα θεατρικά εργαστήρια του ΦΟΜ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης στο τιμόνι της Δημοτικής Ορχήστρας Νέων

Ο καταξιωμένος συνθέτης, μαέστρος και μουσικοπαιδαγωγός αναλαμβάνει την καθοδήγηση του νεανικού συνόλου, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο δημιουργίας, συνεργασίας και μουσικής έκφρασης
Ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης στο τιμόνι της Δημοτικής Ορχήστρας Νέων
ΘΕΑΤΡΟ

Η Κατερίνα Διδασκάλου καθήλωσε το Κάστρο της Μυτιλήνης

Η «Πόρνη από πάνω» έκλεισε το Λεσβιακό Καλοκαίρι με δυνατό χειροκρότημα και ένα ηχηρό μήνυμα για τη βία και την καταπίεση των γυναικών
Η Κατερίνα Διδασκάλου καθήλωσε το Κάστρο της Μυτιλήνης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αλλάζει χώρο η αποψινή προβολή του «Αστερίξ»

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η ταινία θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης
Αλλάζει χώρο η αποψινή προβολή του «Αστερίξ»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι «ΛΥΓΚΕΣ» έφεραν ξανά τη rock καταιγίδα στη Μυτιλήνη

Δυνατές metal και rock εμφανίσεις, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια
Οι «ΛΥΓΚΕΣ» έφεραν ξανά τη rock καταιγίδα στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι ΤΑΛΟS από τη Λήμνο φέρνουν τη μυθολογία στο heavy metal

Κώστας Ζαφειρίου, Κωνσταντίνος Γιαρμαδούρος και Αλέξανδρος Κωνσταντίνου μίλησαν στον «Ν» 99 fm για τη διαδρομή τους, το πρώτο τους άλμπουμ και την εμφάνιση στο Aeolian Rock Storm
Οι ΤΑΛΟS από τη Λήμνο φέρνουν τη μυθολογία στο heavy metal
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για να μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία για να μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βραδιές σινεμά στην Επάνω Σκάλα

Από τον Δήμο Μυτιλήνης και τη Δημοτική Κοινότητα
Βραδιές σινεμά στην Επάνω Σκάλα
ΒΙΒΛΙΟ

Δωρεά στο Μουσείο Τύπου

Ο τόμος του «Νεολόγου Πατρών» από τη συγγραφέα και ερευνήτρια Ιωάννα Παπανδροπούλου – Berthhoud
Δωρεά στο Μουσείο Τύπου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Οι μνήμες του Ιππείου ζωντάνεψαν μέσα από παλιές φωτογραφίες

Πρόσωπα, οικογένειες και στιγμές περασμένων δεκαετιών παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία του χωριού
Οι μνήμες του Ιππείου ζωντάνεψαν μέσα από παλιές φωτογραφίες
ΒΙΒΛΙΟ

Οι Γατελούζοι επιστρέφουν στο προσκήνιο μέσα από μια νέα ιστορική μονογραφία

Το βιβλίο της Συμώνης Κατραμάδου φωτίζει την πορεία της γενοβέζικης δυναστείας που κυβέρνησε τη Λέσβο και άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου – Παρουσιάζεται την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη
Οι Γατελούζοι επιστρέφουν στο προσκήνιο μέσα από μια νέα ιστορική μονογραφία
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νυχτερινή περιήγηση στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ανοιχτή σε όλους, με διάφορες δραστηριότητες, για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το πάρκο και τα μυστικά του
Νυχτερινή περιήγηση στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου