× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10 χρόνια για τον «Αρχιφύλακα‑ προπονητή» που ασελγούσε σε βάρος 14χρονης

Ο ένοχος σε β' βαθμό έχει φυλακιστεί από το 2023 όταν ξέσπασε σάλος στο πανελλήνιο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/5/2025

10 χρόνια για τον «Αρχιφύλακα‑ προπονητή» που ασελγούσε σε βάρος 14χρονης
' χρόνος ανάγνωσης

Σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου έκρινε ένοχο τον πρώην Αρχιφύλακα- προπονητή βόλεϊ τη Δευτέρα 5 Μαϊου και με πρόταση Εισαγγελέα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης συνολικά 10 ετών.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στη φυλακή από το 2023. Το δικαστήριο λόγω πρότερου έντιμου βίου αναγνώρισε ελαφρυντικά κι έτσι, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος με ποινή κάθειρξης 16 ετών, αυτά μειώθηκαν στα 10 χρόνια. Ο καταδικασμένος αστυφύλακας θα πρέπει να εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήγορος πολιτικής αγωγής στον δεύτερο βαθμό  ήταν ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Μανώλης Χατζηχαλκιάς, ενώ στον πρώτο βαθμό την οικογένεια εκπροσώπησε ο Θέμης Κεφάλας. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε δικηγόρος των Αθηνών. 

Ειδικότερα, εκδικάστηκε τη Δευτέρα 5 Μαϊου 2025, ενώπιον του Μικτού Εφετείου Β. Αιγαίου, η έφεση που είχε ασκήσει 56 ετών σήμερα, αστυνομικός και προπονητής του βόλεϊ, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χίου της 20ης Ιουνίου 2023 για τις πράξεις που διενήργησε το 2022 κατά ανήλικης μαθήτριας και αθλήτριας του.
Πρωτόδικα είχε βρεθεί ένοχος για τα αδικήματα:
1) Της κατάχρησης ανηλίκων, που συμπλήρωσαν τα 14 ετη, άπαξ και κατ' εξακολούθηση κατά συρροή.
2) Της κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη σε γενετήσιες πράξεις από γυμναστή, κατ' εξακολούθηση
3) Της απόπειρας παράσυρσης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη, προκειμένου να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις κατ' εξακολούθηση,ενώ είχε αθωωθεί για το αδίκημα του βιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών (13 έτη + 18 μήνες + 18 μήνες = 16 έτη).

«Το Μικτό Ορκωτό εφετείο Β. Αιγαίου Β. Αιγαίου παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του να εμφανίσει τον κατηγορούμενο ως μετανιωμένο, που εξομολογείται και κοινωνεί και ότι από την πράξη του αυτή αναλογιζόμενος το τι έκανε οδηγήθηκε στον δρόμο του θεού, ορθώς δεν πείστηκε και καταδίκασε τον κατηγορούμενο ως πρωτοδίκως, δηλαδή για τα ίδια ακριβώς αδικήματα που είχε καταδικαστεί και στον πρώτο βαθμό. Από τα ελαφρυντικά που πρότεινε η υπεράσπισή του, η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη όλων των προτεινόμενων ελαφρυντικών και τελικά το Δικαστήριο του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών (8 έτη + 12 μήνες + 12 μήνες - 10 έτη) και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τριπόλεως για να εκτίσει την ποινή του.

Εκπροσωπώντας την οικογενεια του ανήλικου θύματος και με τη διττή ιδιότητα του δικηγόρου υπεράσπισης , αλλά και του πατέρα μιας δεκαεξάχρονης κόρης, εκφράζω την αηδια το αποτροπιασμό και την απογοήτευσή μου, ΟΧΙ για την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά για το ότι άτομα σαν τον κατηγορούμενο μπορούν σε ένα ευνομούμενο κράτος να παρασέρνουν και να καταστρέφουν τις ζωές ανήλικων παιδιών και σε λίγα χρόνια να μπορούν ελεύθερα να κυκλοφορούν πάλι δίπλα μας, πολύ δε πιθανό συνεχίζοντας το "θεάρεστο" έργο τους. Εύχομαι να έχει δύναμη η οικογένεια και ιδιαίτερα το ανήλικο κορίτσι - θύμα που μπορώ λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου να διαβεβαιώσω για την ευγένεια, την αξιοπρέπεια και τη συστολή του.» τονισε στο «Ν» ο κ. Χατζηχαλκιάς

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό, τον Ιούνιο του 2023 κατέπεσε η κατηγορία περί βιασμού της 14χρονης αθλήτριας που ο δράστης προπονούσε σε εφηβική ομάδα βόλεϊ γυναικών. Στην απόφαση αυτή είχε καταλήξει τότε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που είχε συνεδριάσει στη Χίο σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένης της προσκόμισης από την Αστυνομία στοιχείων και συγκεκριμένα ερωτικών μηνυμάτων της 14χρονης που βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορουμένου και είχαν σταλεί έως και 20 μέρες μετά την φερόμενη πράξη βιασμού, το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό είχε κρίνει ότι ο Αρχιφύλακας πρέπει να καταδικασθεί μόνο για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου με γενετήσιες πράξεις με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου. Καθώς και για την πράξη της απόπειρας αρπαγής πορνογραφικού υλικού. 

Στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψή του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 2023 κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Ερεσού

Μέλη της Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της March to Gaza Greece ανέβηκαν στη σκηνή με παλαιστινιακή σημαία και καταγγελίες για τη γενοκτονία στη Γάζα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα