× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Στεφανής, το ελικόπτερο και οι τοπικοί «Αίσωποι»

Η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» για την πτήση Στεφανή με ελικόπτερο που είχε διατεθεί στο ΕΚΑΒ και την εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να τερματιστεί άμεσα και να επιστρέψει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2020

Ο Στεφανής, το ελικόπτερο και οι τοπικοί «Αίσωποι»
' χρόνος ανάγνωσης

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Καθημερινή» επιβεβαίωσε πληροφορίες που είδαν το φως της; δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Armyvoice.gr και στο οποίο στηρίχθηκε αντίστοιχο δημοσίευμα στο «Ν» για τη δυσαρέσκεια προς όσα πράττει ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Και συγκεκριμένα για το ότι περιόδευσε πριν λίγες μέρες στη Λέσβο και στη Χίο, χρησιμοποιώντας το ελικόπτερο NH 90, που είναι ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Αεροπορία Στρατού έχει διατεθεί στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει επείγοντα περιστατικά με ασθενείς από τις Κυκλάδες σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαρροή της περιοδείας Στεφανή με το συγκεκριμένο ελικόπτερο προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου που θεώρησε ότι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός «ξεπέρασε τα όρια» και ζήτησαν να διακοπούν οι καταθέσεις στεφάνων και οι «υπηρεσιασκές συσκέψεις» καθώς και τα δείπνα στη Λέχη Αξιωματικών στη Μυτιλήνη και φυσικά την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου NH-90 στην Σύρο. Πράγμα και το οποίο έγινε παρά «ηρωικά» δημοσιεύματα παραδημοσιογραφικής ιστοσελίδας της Μυτιλήνης και παραμύθια «Αισώπων» της τοπικής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο.

Τι γράφει η «Καθημερινή»
Το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής «Καθημερινής» φέρει τίτλο «Καχυποψίες στο Πεντάγωνο» και αναφέρει:
«Στο στρατόπεδο Παπάγου είναι γνωστό ότι οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εθνικός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, δεν έχουν ιδανικές σχέσεις.
Τριβές υπήρχαν από την πρώτη στιγμή για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν αλλαγές στη συγκρότηση της Εθνοφυλακής αλλά και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό.
Μόλις προχθές καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης. Ο Στεφανής ξεκίνησε να κάνει, ακόμα μία, περιοδεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ελικόπτερο ΝΗ-90, το οποίο συνήθως είναι δεσμευμένο για αεροδιακομιδές με βάση στη Σύρο, ώστε να έχει δυνατότητα ταχείας μετακίνησης σε όλο το αρχιπέλαγος.
Τελικά, προτού καν προλάβει va προχωρήσει από τη Λέσβο προς Χίο, Οινούσσες και τα υπόλοιπα μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήλθε εντολή vα μην ολοκληρωθεί η περιοδεία.
Η εντολή, βεβαίως, δεν ήλθε από τον Παναγιωτόπουλο, αλλά από κάπως πιο ψηλά, κάτι που δημιούργησε υφυπουργική καχυποψία περί «χτυπήματος κάτω από τη μέση». Σε κάθε περίπτωση, όλες οι… κρίσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από κάποια ελικόπτερα ξεκινούν.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου