× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων

«Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής Κύτελη δεν έχει τελειωμό» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2020

Ζητούν περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων
' χρόνος ανάγνωσης

Είναι γνωστό, πως για τους νοσταλγούς της Χούντας των Συνταγματαρχών η 21η Απριλίου, που έβαλε την χώρα μας στον «γύψο» για εφτά χρόνια και είχε ως κατάληξη την Κυπριακή τραγωδία είναι μια ιδιαίτερη μέρα.

Αυτή την ημέρα επέλεξε η δημοτική αρχή Κύτελη να εισηγηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης την περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες. Για πολιτικό κατήφορο της δημοτικής αρχής που δεν έχει τελειωμό κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Βαλάκος, Λάμπρος Βενετής, Στρατής Κόμβος, Γιώργος Σκοπελίτης και Νίκη Τσιριγώτη στην παρέμβαση τους αναφέρουν ότι: «την 21η Απριλίου 2020, 53 χρόνια μετά το πραξικόπημα, διαπιστώσαμε ότι ακόμα και σήμερα ο λαός μας δε σταμάτησε να αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτή η μέρα ήταν για εμάς αφορμή σκέψης και προβληματισμού για τους αντιδικτατορικούς αγώνες, για τη λαϊκή πάλη που δεν κατάφερε να την αποτρέψει ούτε το καθεστώς της χούντας παρά τις πολύμορφες απαγορεύσεις που επέβαλε και τη βία που εφάρμοσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς αυτή τη μέρα επέλεξε η δημοτική αρχή Μυτιλήνης για να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης(που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη) δια του αντιδημάρχου πολιτισμού,με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11113/21-4-2020 εισήγηση που απέχει παρασάγγας από κάθε έννοια Πολιτισμού,την έκδοση «πράξης κανονιστικού περιεχομένου» για περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες για να … «μπορεί επιτέλους ο κόσμος να χαρεί την πόλη του», όπως αναφέρει!

Αυτή τη μέρα επέλεξε για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις ως την αιτία ανυπαρξίας προγραμματισμού εκδηλώσεων!Για να επιβάλει «μέτρα» και «όρια»,ως δήθεν πράξεις πολιτισμού, στις πολιτικές – συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις!

Η δημοτική αρχή επιδιώκει να βάλει τις διεκδικητικές συγκεντρώσεις στον πάγο,αλλάμάλλον αγνοεί ότι η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και η κινητοποίηση του κόσμου είναι αυτή που θα του επιτρέψει πραγματικά να χαρεί προς όφελός του την πόλη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο πολιτικό οίκτο μας προκαλεί η εισήγηση αυτή!

Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής που βγάζει σπυριά στο άκουσμα της λέξης «κινητοποίηση» φαίνεται να μην έχει τέλος.Αφού γι’ αυτήν τα καρναβάλια είναι πάνω από τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας μας, αφού θεωρεί «αταίριαστες» τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις βάζει στο ζύγι αντί να τις βάλει δίπλα - δίπλα.

Χαρακτηρίζει ευθέως ως «κατάχρηση» τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις του λεσβιακού λαού, των συνδικάτων και των φορέων για μια ζωή με δικαιώματα, για μια ζωή με ποιότητα, για τη ζωή που μας έχουν στερήσει οι βάναυσες πολιτικές που ακολουθούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι επειδή η πονόψυχη και δημοκρατική δημοτική αρχή, μας επιτρέπει στο τέλος της εισήγησης να προτείνουμε «ό,τι άλλο επιθυμούμε», εμείς προτείνουμε να της επιστραφεί από το κοινοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης η εισήγηση αυτή ως απαράδεκτη.

Να μην επιτρέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς να επιβληθεί καμιά σκέψη για περιστολή της συλλογικής μαζικής δράσης και συνάθροισης με καμιά αφορμή.

Άραγε η δημοτική αρχή θεωρεί ως κατάχρηση και δράσεις όπως η πρόσφατη συμβολική κινητοποίηση καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού που διεκδίκησαν μέτρα για την επιβίωσή τους στην πλατεία Σαπφούς;

Μια πλατεία που εδώ και χρόνια αγκαλιάζει αρμονικά πολιτιστικές δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

Ας αντιληφθεί επιτέλους η δημοτική αρχή ότι η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους αγώνες του λαού. Αντίθετα η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη εμπνέουν και εμπνέονται από τους αγώνες του λαού».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Αριστερά καλεί στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 12.00 στη Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
Η Νέα Αριστερά καλεί στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
ΧΩΡΙΑ

Χαιρετισμοί στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μιστέγνα

Κάθε Παρασκευή και ώρα 18.00 η ακολουθία των Χαιρετισμών
Χαιρετισμοί στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μιστέγνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισότητα των φύλων στο επίκεντρο του 5ου Διαλόγου για το ΕΛΛΑΔΑ 2030

Ο ΚΟΣΜΟΣ - Πράσινη Συμφωνία ανοίγει δημόσια συζήτηση στις 4 Μαρτίου για εργασία, βία, φροντίδα και συμμετοχή, με στόχο την ενσωμάτωση συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων στο τελικό πρόγραμμα του 2026
Ισότητα των φύλων στο επίκεντρο του 5ου Διαλόγου για το ΕΛΛΑΔΑ 2030
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε ο δρόμος δίπλα στη στάση του ΚΤΕΛ στον Ασώματο

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει μετά τις τελευταίες βροχές
Αποκαταστάθηκε ο δρόμος δίπλα στη στάση του ΚΤΕΛ στον Ασώματο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαίωση στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική ενορχήστρωση»

Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής τοποθετήθηκε στη βουλή για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Predator
«Δικαίωση στον  αγώνα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική ενορχήστρωση»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Μυτιλήνης

Το Δημοτικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυναμικό πυρήνα διά βίου μάθησης, προσφέροντας κύκλους διαλέξεων και σεμινάρια σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Χαρίτση στη βουλή για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών του Αιγαίου

Στην αναφορά, που υπογράφεται από τον Αλέξη Χαρίτση και 10 ακόμη βουλευτές, επισημαίνεται ότι η στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διοικητικό ζήτημα
Αναφορά Χαρίτση στη βουλή για την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών του Αιγαίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργα αποκατάστασης ζημιών σε Σκάλα Ερεσού και Δημοτικό Σχολείο Καλλονής

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ενέκρινε την χρηματοδότηση των σημαντικών αυτών έργων
Έργα αποκατάστασης ζημιών σε Σκάλα Ερεσού και Δημοτικό Σχολείο Καλλονής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί σε απεργία και κινητοποίηση το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου , στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο «τιμόνι» της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας ο Παύλος Μιχαλακέλλης

Με απόφαση μετά από θετική αξιολόγηση του ΕΙΣΕΠ του ΑΣΕΠ αναλαμβάνει καθήκοντα, έχοντας διατελέσει Διευθυντής στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Στο «τιμόνι» της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας ο Παύλος Μιχαλακέλλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών του Αιγαίου

Ερώτηση της Νέα Αριστερά προς δυο Υπουργεία για άμεσες παρεμβάσεις και ενίσχυση των υπηρεσιών στα νησιά
Στη Βουλή η υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών του Αιγαίου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όχι στη μετατροπή της Λέσβου σε ενεργειακή μπαταρία

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής καταγγέλλει το γιγαντιαίο υβριδικό έργο 30MW με μπαταρίες 15MW μέσα σε Natura, ΖΕΠ και Παγκόσμιο Γεωπάρκο -Φωτοβολταϊκά δίπλα στη θάλασσα, κίνδυνοι από μπαταρίες λιθίου και ερωτήματα για τοξικά απόβλητα και έλλειψη
Όχι στη μετατροπή της Λέσβου σε ενεργειακή μπαταρία