× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων

«Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής Κύτελη δεν έχει τελειωμό» τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2020

Ζητούν περιστολή των πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων

Είναι γνωστό, πως για τους νοσταλγούς της Χούντας των Συνταγματαρχών η 21η Απριλίου, που έβαλε την χώρα μας στον «γύψο» για εφτά χρόνια και είχε ως κατάληξη την Κυπριακή τραγωδία είναι μια ιδιαίτερη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την ημέρα επέλεξε η δημοτική αρχή Κύτελη να εισηγηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης την περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες. Για πολιτικό κατήφορο της δημοτικής αρχής που δεν έχει τελειωμό κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Βαλάκος, Λάμπρος Βενετής, Στρατής Κόμβος, Γιώργος Σκοπελίτης και Νίκη Τσιριγώτη στην παρέμβαση τους αναφέρουν ότι: «την 21η Απριλίου 2020, 53 χρόνια μετά το πραξικόπημα, διαπιστώσαμε ότι ακόμα και σήμερα ο λαός μας δε σταμάτησε να αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτή η μέρα ήταν για εμάς αφορμή σκέψης και προβληματισμού για τους αντιδικτατορικούς αγώνες, για τη λαϊκή πάλη που δεν κατάφερε να την αποτρέψει ούτε το καθεστώς της χούντας παρά τις πολύμορφες απαγορεύσεις που επέβαλε και τη βία που εφάρμοσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς αυτή τη μέρα επέλεξε η δημοτική αρχή Μυτιλήνης για να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης(που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη) δια του αντιδημάρχου πολιτισμού,με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11113/21-4-2020 εισήγηση που απέχει παρασάγγας από κάθε έννοια Πολιτισμού,την έκδοση «πράξης κανονιστικού περιεχομένου» για περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες για να … «μπορεί επιτέλους ο κόσμος να χαρεί την πόλη του», όπως αναφέρει!

Αυτή τη μέρα επέλεξε για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις ως την αιτία ανυπαρξίας προγραμματισμού εκδηλώσεων!Για να επιβάλει «μέτρα» και «όρια»,ως δήθεν πράξεις πολιτισμού, στις πολιτικές – συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις!

Η δημοτική αρχή επιδιώκει να βάλει τις διεκδικητικές συγκεντρώσεις στον πάγο,αλλάμάλλον αγνοεί ότι η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και η κινητοποίηση του κόσμου είναι αυτή που θα του επιτρέψει πραγματικά να χαρεί προς όφελός του την πόλη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο πολιτικό οίκτο μας προκαλεί η εισήγηση αυτή!

Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής που βγάζει σπυριά στο άκουσμα της λέξης «κινητοποίηση» φαίνεται να μην έχει τέλος.Αφού γι’ αυτήν τα καρναβάλια είναι πάνω από τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας μας, αφού θεωρεί «αταίριαστες» τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις βάζει στο ζύγι αντί να τις βάλει δίπλα - δίπλα.

Χαρακτηρίζει ευθέως ως «κατάχρηση» τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις του λεσβιακού λαού, των συνδικάτων και των φορέων για μια ζωή με δικαιώματα, για μια ζωή με ποιότητα, για τη ζωή που μας έχουν στερήσει οι βάναυσες πολιτικές που ακολουθούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι επειδή η πονόψυχη και δημοκρατική δημοτική αρχή, μας επιτρέπει στο τέλος της εισήγησης να προτείνουμε «ό,τι άλλο επιθυμούμε», εμείς προτείνουμε να της επιστραφεί από το κοινοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης η εισήγηση αυτή ως απαράδεκτη.

Να μην επιτρέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς να επιβληθεί καμιά σκέψη για περιστολή της συλλογικής μαζικής δράσης και συνάθροισης με καμιά αφορμή.

Άραγε η δημοτική αρχή θεωρεί ως κατάχρηση και δράσεις όπως η πρόσφατη συμβολική κινητοποίηση καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού που διεκδίκησαν μέτρα για την επιβίωσή τους στην πλατεία Σαπφούς;

Μια πλατεία που εδώ και χρόνια αγκαλιάζει αρμονικά πολιτιστικές δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

Ας αντιληφθεί επιτέλους η δημοτική αρχή ότι η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους αγώνες του λαού. Αντίθετα η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη εμπνέουν και εμπνέονται από τους αγώνες του λαού».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ