× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συντοπίτες και φοιτητές στο… ανάθεμα!

Μετακινήσεις μετά πολλών οικονομικών εμποδίων για να φτάσουν στη Λέσβο- Μόνο 420 επιβάτες στο πλοίο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/5/2020

Συντοπίτες και φοιτητές στο… ανάθεμα!
' χρόνος ανάγνωσης

Ασφυκτικές δυσκολίες δημιουργούν για τους επιβάτες, συντοπίτες, φοιτητές και όλους όσοι θέλουν να έρθουν στη Λέσβο, τα δεδομένα και τα μέτρα που ισχύουν στην ακτοπλοΐα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και οι μειωμένες αεροπορικές πτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Νήσος Σάμος» με δυναμικότητα 2020 επιβατών υποχρεούται να δέχεται μόνο έως 420. Χαρακτηριστικό πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν «γέμισε» από τη Μυτιλήνη και 100 επιβάτες της Χίου δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν για Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη συντοπίτες που θέλουν να επισκεφτούν τη Λέσβο από την Αθήνα υποχρεούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για να ταξιδέψουν με το πλοίο. Λόγω των μέτρων, όλες οι καμπίνες λειτουργούν ως μονόκλινα, πρέπει δηλαδή να είναι μόνο ένα άτομο ανά καμπίνα, εκτός αν είναι ζευγάρι, αλλά σε κάθε περίπτωση η τιμή είναι τσουχτερή. Για ένα άτομο σε καμπίνα, που θα είναι αναγκαστικά μόνος του η τιμή φτάνει στα 126 ευρώ!

Ανοίγουν οι μετακινήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ανοίγουν από την Δευτέρα 18 Μαΐου οι εσωτερικές μετακινήσεις είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο, είτε με ΚΤΕΛ ή το τρένο. Η άρση των περιορισμών για την μετακίνηση από νομό σε νομό συνεπάγεται και την άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών με τα κάθε είδους μέσα, αλλά οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον διαφορετικά.

Η Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που έχουμε ονομάσει «Επιτροπή Τσιόδρα» βρίσκεται σε σύσκεψη για να διατυπώσει με ακρίβεια τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα γίνονται οι μετακινήσεις και αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μέχρι στιγμής μετακινήσεις επιτρέποντας μόνο για ειδικές περιπτώσεις μονίμων κατοίκων, δημοσίων υπαλλήλων και επιχειρηματιών η για λόγους που πιστοποιούνταν γραπτώς και επισήμως η για λόγους υγείας και οι πτώσεις για παράδειγμα ήταν ελάχιστες. Τα μέτρα δε που λαμβάνονταν, υπάκουαν στους γενικούς κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Δευτέρα αναμένεται η κίνηση να αποκατασταθεί- έως ένα σημείο τουλάχιστον- αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση θα οριστούν και θα διευκρινιστούν από την ειδική Υγειονομική επιτροπή και θα ανακοινωθούν αύριο.

Για τα νησιά η μετακίνηση θα ανοίξει στις 25 Μαΐου ενώ υπάρχει ενδεχόμενο και σχέδιο να επιτραπεί ενδεχομένως η μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού ακόμα και νωρίτερα. Αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμα συζητείται και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Μιλώντας νωρίτερα στον Σκάι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν επιτρέπεται ούτε η μετακίνηση στην Εύβοια ούτε στην Σαλαμίνα.

Νωρίτερα από το αρχικό πλάνο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση (με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) να ανοίξουν και τα τουριστικά καταλύματα. Το πότε όμως θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και την γνωστή καμπύλη R0.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου
«Αιτία πολέμου» τα νέα μέτρα λένε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα σε ελέγχους που έγιναν σε 47 εκτροφές του νησιού σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στα Μυστεγνά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΑΓΟΡΑ

Παρέμβαση του Γιώργου Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου Παναγιώτη Τατάκη στο «Ν» 99 fm, ο Γιώργος Ζαφειρίου αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τα μητρώα και τις συνδρομές των επιχειρήσεων
Παρέμβαση του Γιώργου  Ζαφειρίου για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο

Κάνει λόγο για ευθύνες κράτους και Περιφέρειας, ζητώντας άμεσες αποζημιώσεις, ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και σχέδιο προστασίας για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτική εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας στη Λέσβο
ΑΓΟΡΑ

Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος

Με απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου
Κλειστά τα καταστήματα στη Μυτιλήνη του Αγίου Πνεύματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο οι αφίξεις στο λιμάνι με τη Λέσβο να αναζητά ξανά τη χαμένη τουριστική της δυναμική
Η Μυτιλήνη περιμένει τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κτηνοτροφία καταρρέει

Η Λέσβος χάνει το ζωικό της κεφάλαιο και ζητά απαντήσεις
Η κτηνοτροφία καταρρέει
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών

Αναγκαία η ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τα μέτρα καραντίνας
Στο αυτόφωρο για μεταφορά ζωοτροφών