ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις Μυτιληνιοί νεαροί σολίστ πιάνου Μυτιλήνη συγκινούν με τις επιτυχίες τους
Οι νεαροί πιανίστες αποδεικνύουν το έργο του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που καλλιεργεί ταλέντα και ήθος εδώ και 30 χρόνια
Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 7/4/2025

Οι νότες τους ταξίδεψαν, οι ερμηνείες τους συγκίνησαν και η μουσική τους απέσπασε το χειροκρότημα. Τρεις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου «Δημήτρης Μητρόπουλος» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι Ιωάννης Βασιλείου, Αλέξανδρος Βασιλείου και Άγγελος Κονσολάκης, μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο και το αργυρό μετάλλιο, αναδεικνύοντας όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και το υψηλό επίπεδο μουσικής εκπαίδευσης του σχολείου τους.
Η καθηγήτρια πιάνου του σχολείου, Γεωργία Φωτοπούλου, μίλησε με συγκίνηση για τους μαθητές της:
«Πρόκειται για τρία εξαιρετικά παιδιά που είχα την τύχη να είναι μαθητές μου. Διακρίνονται για το ήθος, την πειθαρχία, την ευγένεια της ψυχής τους και φυσικά το καταπληκτικό ταλέντο τους. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον! Ως δασκάλα τους, είμαι περήφανη και εύχομαι να έχουν την καλύτερη πρόοδο στη ζωή τους.»
Η ίδια ευχαρίστησε θερμά τον Μανώλη Τζανέτο από το catering «Ελαΐτης», ο οποίος προσέφερε τα εισιτήρια των μαθητών για τη μετάβασή τους στην Αθήνα, επιτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Οι μαθητές που ξεχώρισαν
Ο Ιωάννης Βασιλείου, μαθητής της Γ’ Λυκείου, είναι ήδη διπλωματούχος πιανίστας, έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Το περασμένο καλοκαίρι διακρίθηκε και σε διεθνή διαγωνισμό στη Βιέννη, κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο. «Χωρίς την εξαιρετική καθηγήτριά μας, δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε», δήλωσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την κ. Φωτοπούλου.
Ο αδελφός του, Αλέξανδρος Βασιλείου, μαθητής της ανωτέρας σχολής πιάνου, διακρίθηκε στον ίδιο διαγωνισμό κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο ερμηνεύοντας έργα του Λιστ. «Το Μουσικό Σχολείο μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζουμε τη γενική εκπαίδευση με τη μουσική παιδεία, κάτι πολύτιμο για εμάς», ανέφερε.
Ο Άγγελος Κονσολάκης, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, αν και νεότερος, έχει εντυπωσιάσει με την εξέλιξή του. «Το πιάνο με εκφράζει. Αγαπώ ιδιαίτερα τα νυχτερινά του Σοπέν», είπε, ενώ τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας που λαμβάνει στο σχολείο.
Μια μελωδία που συγκίνησε
Στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο, οι τρεις νεαροί πιανίστες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ερμηνεύοντας έργα με πάθος και ευαισθησία. Κάθε πλήκτρο που αγγίζουν αφηγείται μια ιστορία, μεταφέροντας στο κοινό συναισθήματα που ξεπερνούν τις λέξεις. Οι εικόνες αποτυπώνουν τη συγκίνηση, τη συγκέντρωση και την αγάπη τους για τη μουσική, επιβεβαιώνοντας πως το ταλέντο τους δεν είναι απλώς τεχνική, αλλά ψυχή.
Η επιτυχία των τριών μαθητών αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής μουσικής εκπαίδευσης που παρέχεται στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των καθηγητών και των μαθητών του.