Στις 5.480 οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο
Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2025 συνεχίστηκε η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Τουρκικά παράλια
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 31/3/2025

Στους 5.480 ανήλθαν οι Τούρκοι τουρίστες που έφθασαν στην Λέσβο το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2025. Ειδικότερα οι αφίξεις του Ιανουαρίου, ήταν 1.477 του Φεβρουαρίου 1.017 και του Μαρτίου 2.986. Το πρώτο τρίμηνο του 2024 είχαν καταγραφεί 2.813 αφίξεις Τούρκων τουριστών, τον Ιανουάριο 640, τον Φεβρουάριο 1.096 και τον Μάρτιο 1.077.
Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν πως συνεχίζεται η τάση ενίσχυσης της τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Λέσβου τους χειμερινούς μήνες. Παρότι οι αριθμοί είναι μικροί φαίνεται πως από χρόνο σε χρόνο καταγράφεται αύξηση.
Η ουσιαστική αύξηση των αφίξεων κατά την χειμερινή περίοδο απαιτεί την πραγματοποίηση επενδύσεων ώστε να αυξηθούν τα διαθέσιμα καταλύματα που θα λειτουργούν όλο την διάρκεια του έτους και παράλληλα να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού με νέες δραστηριότητες για να γίνει ελκυστικό το νησί για τους τουρίστες.