× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Θεία Όλγα ξέρει», σάρωσε η παράσταση του ΦΟΜ στην πρεμιέρα της

Στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, οι ηθοποιοί της γνωστής θεατρικής ομάδας έδωσαν ψυχή και σώμα στα κείμενα της Όλγας Χιώτη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2025

«Η Θεία Όλγα ξέρει», σάρωσε η παράσταση του ΦΟΜ στην πρεμιέρα της
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Η θεία Όλγα ξέρει» 2025 της Θεατρικής Ομάδας ΦΟΜ, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην παράσταση, χαρίζοντας απλόχερο χειροκρότημα στους ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύγχρονη σπονδυλωτή παραγωγή βασίζεται σε κείμενα της Όλγας Χιώτη και σκηνοθετείται από τον Ανδρέα Σεφτελή. Οι 19 ηθοποιοί της παράστασης ζωντανεύουν χαρακτήρες και καταστάσεις που αποτυπώνουν με ευφυΐα και σατιρική διάθεση την καθημερινότητα, προσφέροντας στο κοινό άφθονη τροφή για σκέψη αλλά και διασκέδαση.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η συγγραφέας του έργου, Όλγα Χιώτη, η οποία είδε τα κείμενά της να μεταφέρονται στη σκηνή, αποκτώντας θεατρική υπόσταση μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών. «Η Όλγα γράφει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Έχει αυτοσαρκασμό, χιούμορ, αλλά και ευαισθησία. Αυτή τη φορά, περνά σε αμιγώς θεατρικό λόγο, με δομημένους χαρακτήρες και μικρά θεατρικά κομμάτια που συνδέονται θεματικά», ανέφερε ο σκηνοθέτης Ανδρέας Σεφτελής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράσταση περιλαμβάνει 20 σύντομα σκετς, με μονόλογους αλλά και πολυπρόσωπες σκηνές, όπου ο κάθε χαρακτήρας, όσο υπερβολικός κι αν φαίνεται, αντικατοπτρίζει γνώριμες πτυχές της πραγματικότητας. Η σκηνογραφία της παράστασης είναι δημιουργία του Ανδρέα Σεφτελή, ο σχεδιασμός φωτισμών ανήκει στον Κώστα Καρατζά, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Όλγα Χιώτη. Το φωτογραφικό υλικό υπογράφει η Μπέττυ Δερεδίνη, ενώ την αφίσα-μπάνερ σχεδίασε ο Ανέστης Χατζηδιάκος.

Η διανομή των ρόλων περιλαμβάνει τους: Πετρούλα Χατζέλη, Όλγα Χιώτη, Δημήτρη Καμπά, Τότα Δρούζα, Ντέσσυ Κομνηνού, Κώστα Σταμόπουλο, Στράτο Καφαλούκο, Λήδα Τέγου, Μαρία Τεμπέλη, Βάσω Αποστόλου, Άρτζη Φούσκα, Ειρήνη Δημητρίου, Χρήστο Σίμο, Μπέττυ Δερεδίνη, Τζιανλούκα Σπιλότρο, Σοφία Σπούλου, Γιώργο Γριμπυλάκο, Ειρήνη Τσάγκα και Ναταλί Καψωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράσταση συνεχίσθηκε με επιτυχία την Κυριακή 17 Μαρτίου, καθώς και τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2025,  δίνοντας στο κοινό ακόμα δύο ευκαιρίες να απολαύσει μια εξαιρετική θεατρική εμπειρία. «Το θέατρο είναι ένας χώρος έκφρασης, δημιουργίας, αλλά και επικοινωνίας με το κοινό», δήλωσε ο Ανδρέας Σεφτελής, τονίζοντας τη σημασία του γέλιου και της τέχνης σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πολυετής έρευνα στις πιο ταραγμένες σελίδες της Λεσβιακής ιστορίας

1.180 νεκροί, 80 θανατικές καταδίκες, 900 τεκμήρια: το νέο βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα για τη Λέσβο του ’40
Πολυετής έρευνα στις πιο ταραγμένες σελίδες της Λεσβιακής ιστορίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

Μνήμες που δεν έσβησαν ποτέ

Η Ειρήνη Π. Βεκρή ανοίγει την καρδιά της στην Αθανασία Δαφιώτη και μιλά για τη Μικρά Ασία, την προσφυγιά και τις ρίζες που έγιναν λογοτεχνία
Μνήμες που δεν έσβησαν ποτέ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

17 γυναικείες μορφές στο βιβλίο της Γεωργίας Κοκκινογένη

Ξεκίνησε να γράφει λίγο πριν το 2020, έχοντας ήδη πίσω της μια μακρά διαδρομή στα γράμματα
17 γυναικείες μορφές στο βιβλίο της Γεωργίας Κοκκινογένη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι

Το φωνητικό σύνολο GITAMO παρουσιάζει ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στη γυναικεία φύση την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 20:30
Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο

Από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνημείων στις 18 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Αντιπροσωπευτικά έργα από τη συλλογή του Μουσείου Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη παρουσιάζονται έως το τέλος Μαΐου
Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα

Η Σκάλα Πολιχνίτου μέσα από τον φακό του Γιώργου Αράπογλου στην Αθήνα
Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία

Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία
Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία
ΒΙΒΛΙΟ

«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Άρη Σπέρκου, καθώς και η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης
«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»