× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δράσεις με τους φορείς για να μην χαθεί η τουριστική περίοδος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας εκπροσώπησε τον Κώστα Μουτζούρη στην τηλεδιάσκεψη των Περιφερειάρχων της χώρας με φορείς του Τουρισμού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 7/5/2020

Δράσεις με τους φορείς για να μην χαθεί η τουριστική περίοδος
' χρόνος ανάγνωσης

Σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος κατέθεσαν εκπρόσωποι του κλάδου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν οι περιφερειάρχες της χώρας.

Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νικος Νυκτας, ο οποίος, μετά το τέλος της σύσκεψης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ηταν μια σημαντική τηλεδιάσκεψη γιατί αφορούσε τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν. Απο την πλευρά μου υπάρχει θέληση για το καλύτερο, για να λυθούν προβλήματα και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι ακατάπαυστα καθημερινά!»

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρου Βασιλικού και του Προέδρου της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους Περιφερειάρχες για τις ανησυχίες τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή τουριστική περιόδο, αλλά και τα ζητήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, κατέθεσαν σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «για όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό και με τους ανθρώπους του τουρισμού είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να υποστηρίξουμε το τουριστικό προϊόν και να αναχαιτίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τους τουριστικούς φορείς όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή τουριστική περίοδο, να λύσουμε προβλήματα, να υποστηρίξουμε τις θέσεις τους προς την κυβέρνηση και να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν με κάθε τρόπο. Επάνω μας μπορείτε να υπολογίζετε. Είμαστε σταθεροί σύμμαχοί σας και θεωρούμε όλοι οι Περιφερειάρχες πως αν δεν στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος, ειδικά τη φετινή δύσκολη περίοδο, θα έχει πρόβλημα συνολικά η οικονομία της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών), που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.
Ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές.

Επίσης, οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων του τουρισμού για έγκαιρη οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό και την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τέλος, οι Περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, χωρίς να έχει προγραμματισθεί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ