× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του ερμηνευτή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2025

Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του αγαπημένου ερμηνευτή Μανώλη Λιδάκη, σε ηλικία 64 ετών. 

Ο Μανώλης Λιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 28 Φεβρουαρίου 1960 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Στα εννέα του χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο όπου σπούδασε θεωρία της μουσικής, κιθάρα και πνευστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 1970 έως το 1977 συμμετείχε σε δύο φιλαρμονικές ορχήστρες του Ηρακλείου, στις οποίες ο Μανώλης Λιδάκης έπαιζε εμφώνιο και τρομπέτα.

Δούλεψε ως μουσικός και τραγουδιστής σε ταβερνάκια και μπουάτ της Κρήτης ως το 1982 έρχεται στην Αθήνα για τη στρατιωτική του θητεία. Παρακινούμενος από φίλους, βρέθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Να Η Ευκαιρία» που τον οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με δισκογραφική εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος δίσκος έγινε με τον Γιώργο Κατσαρό σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου και τίτλο «Μετά Από Σένα».

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο δίσκο «Μίλα Μου Απλά» με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Πάριο.

Επίσης, συμμετείχε στους δίσκους “Ρεπορτάζ” του Γιάννη Μαρκόπουλου με το Γιώργο Νταλάρα, “Πρώτο Βράδυ Στην Αθήνα” του Νίκου Ξυδάκη και σε αρκετούς άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 1983 που ο Μανώλης Λιδάκης ξεκίνησε την δισκογραφική του καριέρα τραγούδησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα μαζί με μεγάλα ονόματα και έλαβε μέρος σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1988 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία. Υπογράφει με την Sony Music κι αρχίζουν πια οι μεγάλες επιτυχίες.

Σταθμός θεωρείται ο δίσκος “Ούτε Που Ρώτησα” που κυκλοφόρησε το 1990. Ένας δίσκος που υπογράφουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Κραουνάκης, Αρλέτα, Λίνα Νικολακοπούλου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μανώλης Χιώτης κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάϊο του 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος “Καράβι Απόψε Το Φιλί”. Σε αυτόν το δίσκο ο Μανώλης Λιδάκης δίνει ξεκάθαρα το ερμηνευτικό του στίγμα με ένα τρόπο ανεπανάληπτο σε τραγούδια των Β. Τσιτσάνη, Μπαγιαντέρα, Κ. Ερνάνη, Δημ. Χριστοδούλου, Ι. Παπαϊωάννου, Τ. Γκρους, Ευτ. Παπαγιαννοπούλου κ.ά. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος (πάνω από 60.000 πωλήσεις).

Τον Ιούνιο του 1995 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος “4 Kύκλοι Tραγουδιών”. Τίτλος του πρώτου κύκλου “Όλοι Μου Λένε Τι Να Κάνω” με τραγούδια της Βάσως Αλαγιάννη. Τίτλος του δεύτερου κύκλου “Τραγούδια Του Δημήτρη Γκόγκου ή Μπαγιαντέρα”. Τίτλος του τρίτου κύκλου “Με Τα Φτερά Του Έρωτα” με τραγούδια των Ηλία Κατσούλη και Τάσου Γκρους και τίτλος του τέταρτου κύκλου “Νύχτες Στην Φρεαττύδα” με τραγούδια των: Μαρίας Παπαδοπούλου, Θοδωρή Γκόνη, Τάσου Ρεντζή, Μάρκου Σπυρλιδάκη, Κώστα Παπαδόπουλου, Κ. Βουγιουκλάκη και δύο διασκευές του Θύμιου Παπαδόπουλου. Μια ακόμη ολοκληρωμένη δουλειά από τον σπουδαίο ερμηνευτή. Ο δίσκος έγινε χρυσός και μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 40.000 πωλήσεις.

Τον Απρίλιο του 1997 κυκλοφορεί ένα CD Single με δύο παλιά κρητικά τραγούδια διασκευασμένα από τον ίδιο, το οποίο έγινε πλατινένιο. Τίτλος του “Άστρα Μη Με Μαλώνετε”.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο “Ο Ηλιος Του Γενάρη”. Τα τραγούδια υπογράφουν ο Γιάννης Σπάθας, ο Ορφέας Περίδης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ο δίσκος σύντομα έγινε χρυσός, ενώ μέχρι σήμερα έχει πλησιάσει τις 50.000.

Δεκέμβριος 99. Κυκλοφορεί ένα διπλό CD με τίτλο “Σαν Παλιό Κρασί”. Το πρώτο CD περιλαμβάνει τραγούδια ζωντανά ηχογραφημένα, την τελευταία πενταετία, στις συναυλίες του Μανώλη. Το δεύτερο περιέχει δώδεκα ανέκδοτες ηχογραφήσεις παλιών καλών λαϊκών τραγουδιών. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο δίσκος έγινε πλατινένιος και, μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει 80000 διπλά album (160.000 σύμφωνα με τις μετρήσεις της ifpi την εποχή εκείνη).

Ιούνιος 2001. Κυκλοφορεί το album “Υλικό Ονείρων”. Από τα δεκατέσσερα τραγούδια του album τα επτά έχει συνθέσει ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ σε δύο από αυτά έχει γράψει και τους στίχους (“Εγώ Με Την Αγάπη Μάλλωσα”, “Μ΄έναν Όρκο Μυστικό”) Σε ένα τρίτο τραγούδι ο Γιώργος Ανδρέου πειραματίζεται με παραδοσιακούς ήχους από τη Μικρά Ασία και ο Λάκης Λαζόπουλος προσθέτει τους στίχους του. Είναι το “Αν Η Ψυχή Είχε Φωνή”. Ο Κώστας Λειβαδάς έχει γράψει τα “Για Να Συναντήσω” και “Σ΄έχω Δε Σ΄έχω”. Δύο τραγούδια είναι του Σωκράτη Μάλαμα σε στίχους Αλκη Αλκαίου. Στο τραγούδι που δίνει τον τίτλο στο album και είναι εμπνευσμένο από την “Τρικυμία” του William Shakespeare ο Μανώλης Λιδάκης τραγουδάει ντουέτο με τη Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Απρίλιος 2004. Κυκλοφορεί το album “Το Κλειδί”. Τραγούδια που προέρχονται από μια ομάδα καταξιωμένων συνθετών και στιχουργών που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στο ελληνικό τραγούδι τα προηγούμενα χρόνια. Ο Τάκης Μπουρμάς, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Ορφέας Περίδης, η Σόφη Παππά, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Στέργιος Γαργάλας από συνθέτες και οι Θοδωρής Γκόνης, Λίνα Δημοπούλου, Σοφία Θωμοπούλου, Σοφία Θωμοπούλου από στιχουργούς.

Παρών στην ομάδα αυτή και ο μεγάλος απών του ελληνικού τραγουδιού Ακης Πάνου, μέσα από την νέα εκτέλεση του τραγουδιού “Ηπια Τα Χείλη Σου Και Χάνομαι”.

Τo καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το cd “Οσα σου ‘χω πει”. Πρόκειται για ένα album που περιλαμβάνει παλιότερες επιτυχίες του, τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια και ένα DVD.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Μανώλης Λιδάκης κυκλοφορεί έναν ακόμα δίσκο, με τίτλο, ‘Κόκκινο Ακρογιάλι’. Το album περιλαμβάνει 14 τραγούδια σε παραγωγή του ίδιου. Ξεχωρίζουν το εισαγωγικό του album, “Xορός Στο Ρυθμό Του Συρτού Πεντοζάλη”, του Μάνου Χατζηδάκη, που αποτελεί το ορχηστρικό θέμα του “Kαπετάν Μιχάλη” του Nίκου Καζαντζάκη και το κρητικό ριζίτικο “Περιβόλι”.

Το 2007, ο Μανώλης Λιδάκης μας ταξιδεύει με το “Αυστηρώς Λαϊκόν” στο χρόνο ερμηνεύοντας αγαπημένα κλασικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως: Bασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αντώνη Ρεπάνη, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλων πολλών.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πέταξε… στο 3,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Ανοδικά κινήθηκε και ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,3% σε ετήσια βάση, έναντι 2,9% τον Ιούλιο
Πέταξε… στο 3,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε με όρους ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα

Ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα κατηγορείται για έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή
Αποφυλακίστηκε με όρους ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ελλάδα της μνήμης ζωντανεύει στη Χίο μέσα από τον Σωτήρη Σόρογκα

Ρημαγμένες βάρκες, ερειπωμένοι ανεμόμυλοι και ξύλινα σπαράγματα συνθέτουν την έκθεση «Εικόνες από την Ελλάδα», που φιλοξενείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Χαμιδιέ Τζαμί
Η Ελλάδα της μνήμης ζωντανεύει στη Χίο μέσα από τον Σωτήρη Σόρογκα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν» απόψε στο The Chios Festival

Το ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση προβάλλεται στο Castelli, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό
«Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν» απόψε στο The Chios Festival
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παίζει «μπάλα» από τριών ετών... και σήμερα ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής!

Η 25χρονη Αμερικανίδα, επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής, μιλά στο «Ν» για τη διαδρομή της στον κόσμο του ποδοσφαίρου και τη προσπάθειά της να διαμορφώσει τη ζωή της με τον δικό της τρόπο
Παίζει «μπάλα» από τριών ετών... και σήμερα ποδοσφαιρίστρια στην ομάδα της Καλλονής!
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτόξευσε το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο Nancy Grace Roman

Τιμητικά δόθηκε το όνομα της αστρονόμου της NASA Νάνσι Γρκέις Ρόμαν, στο τηλεσκόπιο καθώς θεωρείται «η μητέρα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble».
Εκτόξευσε το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο Nancy Grace Roman
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον Αγιο Ευστράτιο

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο νησί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον Αγιο Ευστράτιο
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλή νέου κύματος ακρίβειας στα τρόφιμα

Οι σοδειές στις θερινές καλλιέργειες στα κράτη μέλη της Ε.Ε. αναμένονται μειωμένες κατά 14% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πιέζονται ήδη από καύσιμα, λιπάσματα και εργατικά
Απειλή νέου κύματος ακρίβειας στα τρόφιμα
ΚΟΣΜΟΣ

Η «κόκκινη μάχη» της Μπουνιόλ με 150 τόνους ντομάτας

Μία από τις μεγάλες τουριστικές ατραξιόν της Ισπανίας είχε και φέτος τεράστια απήχηση
Η «κόκκινη μάχη» της Μπουνιόλ με 150 τόνους ντομάτας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τιμήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό

Η λαμπρή βραδιά του «The Chios Festival 2026» στο αρχοντικό Castelli, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ – Ένα ηχηρό μήνυμα για τη μνήμη, την παράδοση και τη συνέχεια του Ελληνισμού
Τιμήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βουτιά στη Λέσβο, δυναμική άνοδος στη Σάμο

Πώς κινήθηκε ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026
Βουτιά στη Λέσβο, δυναμική άνοδος στη Σάμο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα του «φθηνού» προορισμού

Το υψηλό κόστος και ο πληθωρισμός και η ισοτιμία της λίρας αλλάζουν τις επιλογές ξένων και Τούρκων τουριστών
Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα του «φθηνού» προορισμού