× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοπορεί και ηλεκτρονικά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Νέα διαδικτυακή πύλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2020

Πρωτοπορεί και ηλεκτρονικά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Τη λειτουργία της νέας του διαδικτυακής πύλης ανακοίνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.mwlesvos.gr/ 

Η λειτουργία της στην παρούσα φάση είναι πιλοτική, προκειμένου να περιηγηθούν οι δημότες, να αποκτήσουν μία εξοικείωση και να καταθέσουν ενδεχομένως τις όποιες παρατηρήσεις τους. Σταδιακά θα εμπλουτίζεται με επιπλέον υλικό και θα ενεργοποιούνται όλες οι δυνατότητες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία αποτελεί εξαρχής μεγάλο στοίχημα και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου.

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δεν αποτελεί μία απλή ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες. Αλλά αποτελεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με ενσωματωμένες τις εξής πιο χαρακτηριστικές δυνατότητες για τον χρήστη και τον Δήμο:

  • Νέας διαδικτυακή πύλη (site) - e government portal 
  • Πλατφόρμα διαβούλευσης - participation 
  • Ψηφιακό βοηθό του πολίτη - chatbot 
  • Πλατφόρμα καταγραφής ιδεών - post it 
  • Πλατφόρμα Υποβολής αιτημάτων

Με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ιδίων των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την απευθείας επικοινωνία του δημότη με τον Δήμο και τη δημοτική αρχή.

Η κατασκευή της πλατφόρμας έγινε από την εταιρία Crowdpolicy και η επίσημη παρουσίαση της λειτουργίας της, θα γίνει μέσα στο Μάιο όταν και σταδιακά θα έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνατότητες/λειτουργίες της.

 «Το πρώτο βήμα έγινε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε έναν από τους Δήμους της χώρας που τολμά να επενδύσει στην τεχνολογία και να γίνει μέρος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Θέτουμε σε λειτουργία τη νέα πλατφόρμα του Δήμου για να εξοικειωθούν και οι δημότες αλλά και εμείς οι ίδιοι οι αιρετοί με τη νέα εποχή. Χωρίς να φοβόμαστε την πλήρη έκθεση της λειτουργίας μας στους δημότες, χωρίς να φοβόμαστε την πρόκληση του μέλλοντος και κυρίως χωρίς να φοβόμαστε την άμεση επαφή με τον δημότη και την εξωστρέφεια στην πολιτική μας.

Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι μία παρακαταθήκη για το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου και θα αναγνωριστεί όχι μόνο όταν πολύ σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα, αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Σήμερα λοιπόν, σας καλώ όλους να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, να γνωρίσετε την πλατφόρμα μας, να διατυπώσετε τις παρατηρήσεις σας και γιατί όχι να εκπαιδευτείτε και εσείς μαζί μας για να μεταβούμε μαζί στη νέα εποχή» ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ