× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στον Υγρότοπο Καλλονής

Γνωρίστε τους μόνιμους και φτερωτούς «κατοίκους» της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2025

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στον Υγρότοπο Καλλονής
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν τους φθινοπωρινούς αλλά και μόνιμους φτερωτούς ‘κατοίκους’ της Λέσβου, σε εξορμήσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών πραγματοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το επόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 4 μ.μ. στο Παρατηρητήριο 3 στις Αλυκές του Κόλπου Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων είναι στις 2 Φεβρουαρίου, όταν πίσω στο 1979 υπογράφηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους (Ραμσάρ) με σκοπό την προστασία τους. Το θέμα των φετινών παγκόσμιων εκδηλώσεων, είναι «Είναι ώρα για να αποκαταστήσουμε τους υγροτόπους» και σκοπό έχει να τονίσει την ανάγκη για να ληφθούν άμεσα δράσεις για να σώσουμε και να επαναφέρουμε σε καλή κατάσταση τους υγροτόπους, που σαν οικοσυστήματα χάνονται με ρυθμό ακόμη μεγαλύτερο από αυτόν που χάνονται τα δάση του πλανήτη μας! Για την επέτειο αυτή διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις με θέμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία τους.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσεις για τους υγροτόπους της Λέσβου υλοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και περιλαμβάνουν εξορμήσεις για το κοινό, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διάθεση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερα για τους υγρότοπους της Λέσβου στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: https://www.lesvosbirds.gr/el/ygrotopoi και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Χίος εγκαταλείφθηκε στις φλόγες»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών

Χρήση της εφαρμογής Digispect για ταχεία συλλογή και επεξεργασία δεδομένων
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Ξενάκη: ο ήχος του πόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ρητίνης, η μουσική συνάντησε τη μνήμη της ρητινοκαλλιέργειας και τη συλλογική ιστορία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ελληνικό πλήρωμα με τη Μηλένα «έσπασε τα χρονόμετρα»

Στον τελικό του σκιφ γυναικών σημειώθηκε διπλή ελληνική επιτυχία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οι εθελοντές έκαναν τη διαφορά στη φωτιά στα Κεραμειά

Η άμεση επέμβαση των μικρών οχημάτων οδήγησε σε γρήγορη κατάσβεση – Ανθρώπινη αμέλεια η πιθανή αιτία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η φωτογραφία του Μιχάλη Μπάκα έγινε τατουάζ φλαμίνγκο

Μια Μυτιληνιά από την Πάτρα τίμησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη δουλειά του περιβαλλοντολόγου φωτογράφου
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Πιερρακάκης στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεναγήθηκε στις εκθεσιακές ενότητες από τον Διευθυντή και τα στελέχη του Μουσείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Λάμπου Μύλοι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα
ΧΩΡΙΑ

Η υδροδότηση του Πολιχνίτου ξανά επί τάπητος

Το ζήτημα που «καίει» τους κατοίκους της περιοχής θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου για ακόμη μια φορά