× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εργαστήριο Custom Artwear για παιδιά με τον Ευστράτιο Νάκη

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025 στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο Λευκό Χαρτί

Δημοσίευση 30/1/2025

Εργαστήριο Custom Artwear για παιδιά με τον Ευστράτιο Νάκη
' χρόνος ανάγνωσης

Η βιωσιμότητα και η δημιουργικότητα συναντώνται σε ένα μοναδικό εργαστήριο μόδας για παιδιά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025, από τις 18:00 έως τις 19:30, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το εργαστήριο «Custom Artwear Fashion Course» φιλοξενείται από τον Ευστράτιο Νάκη, γνωστός σχεδιαστής μόδας και απόφοιτος σχεδιασμού βιομηχανικών προϊόντων από την ΑΚΤΟ.

Η ιδέα πίσω από αυτό το εργαστήριο είναι απλή αλλά επαναστατική: να μεταμορφώσουν τα παιδιά τα παλιά τους ρούχα σε νέα, μοναδικά κομμάτια μόδας. Η διαδικασία αυτή όχι μόνο ενισχύει τη δημιουργικότητα και την έκφραση των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα τα εισάγει στις αρχές της βιώσιμης μόδας και της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, τα παιδιά θα μάθουν πώς να καλύπτουν λεκέδες, να δημιουργούν αφηρημένα σχέδια και να επαναχρησιμοποιούν τα ρούχα τους, αποφεύγοντας τη σπατάλη και προωθώντας τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμπειρία αυτή θα καθοδηγείται από τον Στρατή Νάκη, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του στον κόσμο της μόδας με τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης και στην Εβδομάδα Μόδας του Ντένβερ, Κολοράντο. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει τον δικό του χώρο μόδας στην Ερμού της Μυτιλήνης, το «Guantana», και έχει εργαστεί με παιδιά σε εργαστήρια που συνδυάζουν την τέχνη, τη δημιουργία και την ανακύκλωση.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα φέρουν μαζί τους παλιά ρούχα – είτε με λεκέδες είτε φθαρμένα – όπως μπλούζες, ζακέτες ή παντελόνια, τα οποία θα μεταμορφώσουν σε κομμάτια τέχνης με τη χρήση τεχνικών στένσιλ και άλλων δημιουργικών μεθόδων. Εκτός από την απόλαυση της δημιουργίας, θα κατανοήσουν τη σημασία της βιωσιμότητας στη μόδα και τον τρόπο που η ανακύκλωση μπορεί να δώσει νέα ζωή στα καθημερινά αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το δημιουργικό ταξίδι θα επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοέκφρασης, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση της προσωπικής τους ταυτότητας μέσω της μόδας. Τα έργα τους θα γίνουν κομμάτια που θα μπορούν να φορούν με περηφάνια, γνωρίζοντας ότι έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο, μπορείτε να κλείσετε θέση στέλνοντας email στο hello@lefkoharti.gr ή μέσω messenger, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού και το τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε η έγκαιρη εγγραφή είναι απαραίτητη.

Το εργαστήριο «Custom Artwear Fashion Course» υπόσχεται να προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική και διασκεδαστική εμπειρία, γεμάτη χρώμα, δημιουργικότητα και οικολογική συνείδηση, ενώ θα τα εισάγει στον κόσμο της βιώσιμης μόδας με έναν τρόπο ευχάριστο και κατανοητό για την ηλικία τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρία νέα τμήματα σε νηπιαγωγεία της Λέσβου

Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη αυξημένων αναγκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Τρία νέα τμήματα σε νηπιαγωγεία της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Έκκληση για ενίσχυση της ασφάλειας στην αποκομιδή απορριμμάτων μετά την τραγική απώλεια ενός κατοίκου της Μυτιλήνης
Συλλυπητήρια από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέα διοίκηση στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Μιχαήλ Κατανάκη
Νέα διοίκηση στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Περιστατικό μικροβιακής μηνιγγίτιδας στη Λέσβο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται γυναίκα από την Κυριακή του Πάσχα
Περιστατικό μικροβιακής μηνιγγίτιδας στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

23 Μαΐου οι εξετάσεις ελληνομάθειας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 16 ετών
23 Μαΐου οι εξετάσεις ελληνομάθειας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

17 νέα «ανοίγματα» στο μηχανογραφικό για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ

Το υπουργείο διευρύνει τα επιστημονικά πεδία, ενώ χιλιάδες θέσεις παραμένουν κάθε χρόνο ακάλυπτες
17 νέα «ανοίγματα» στο μηχανογραφικό για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε οδηγός Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε

Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Καλλονής – Μυτιλήνης
Τραυματίσθηκε οδηγός  Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη ησυχίας
Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα

Ούτε το Πάσχα δεν μειώθηκαν οι έλεγχοι από την Αστυνομία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία η σχολική χρονιά
Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
ΑΓΡΟΤΕΣ

Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα από τον αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογο
Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο