× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νέες» συμβάσεις για τις άγονες γραμμές

Κι ένας διαγωνισμός που έχει σκαλώσει… για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 30/12/2024

«Νέες» συμβάσεις για τις άγονες γραμμές
' χρόνος ανάγνωσης

Σε βάσανο χωρίς τέλος έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές που δεν λέει να ολοκληρωθεί καθώς υπάρχει δικαστική εμπλοκή.

Θυμίζουμε πως πλοιοκτήτες κατέφυγαν στην Εθνική Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατά του διαγωνισμού. Κι όταν αυτοί δικαιώθηκαν το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Εθνική Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Θυμίζουμε πως είναι το δεύτερο έτος κατά το οποίο το υπουργείο αποτυγχάνει να ολοκληρώσει έγκαιρα τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μην ξεμείνουν τα νησιά από ο ακτοπλοϊκές συνδέσεις το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις μιας σειρά γραμμών μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Δύο εξ αυτών των συμβάσεων αφορούν τις σημαντικότερες άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα η Hellenic Seaways ανέλαβε για ακόμη μια χρονιά να εξυπηρετήσει στην άγονη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος Ικαρίας. Φυσικά το πλοίο που αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση της γραμμής είναι το Blue Star Myconos με μίσθωμα 90.082,09 ευρώ ανά δρομολόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους  με την υποχρέωση προσέγγισης του πλοίου στην Πάτμο από 2 Ιουνίου ως 31 Αυγούστου, άνευ μισθώματος.

Το ίδιο πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου και επιστροφή μία φορά την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου έναντι μισθώματος 107.463,45 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο.

Οι συμβάσεις για τις δύο γραμμές έχουν διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων τις εν λόγω δρομολογιακές γραμμές. Σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις ξεκινούν να ισχύουν από 1 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται στις 31 Οκτωβρίου 2025.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις