× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιατί απλά…. μας αρέσουν πολύ!

Το «ξεκούρδιστο μήλο», τραγουδά και μας υπόσχεται πολλά ακόμα….

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/3/2019

Γιατί απλά…. μας αρέσουν πολύ!
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ταλαντούχοι, αλλά και αριστούχοι στο είδος τους μουσικοί και ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, απαρτίζουν την μπάντα «το ξεκούρδιστο μήλο» που έχει για τα καλά κουρδίσει τις πιο ευαίσθητές μας χορδές. Ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης τραγουδάει και παίζει κιθάρα, η Δανάη Κολέτσα παίζει βιολί, η Ειρήνη Αδαμοπούλου και ο Περικλής Πάγκας ερμηνεύουν.

Το όνομα το σκέφτηκε η Δανάη. Οι σινεφίλ θα το βρουν χαριτωμένο γιατί παραπέμπει στη γνωστή ταινία του Κιούμπρικ «το κουρδιστό πορτοκάλι». Το πρόγραμμά τους πλούσιο με αναφορά στην μπουάτ, το ελληνικό έντεχνο τραγούδι, ακουστικά ροκ, αλλά και ποπ. Έχουν κάνει το κάθε αγαπημένο τραγούδι «δικό τους», αφού το παρουσιάζουν με τη δική τους ενορχήστρωση σε κιθάρα και βιολί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πάολα δεν παίζουμε» λέει ο Βλαδίμηρος γελώντας, σημειώνοντας ότι αρκετές φορές είναι δύσκολο να παίξουν εκτός Μυτιλήνης, στα χωριά της Λέσβου γιατί έχουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα. Έχουν δώσει τουλάχιστον 13 live συναυλίες στη Μυτιλήνη, στο Πλωμάρι και το Τάρτι από το καλοκαίρι και συνεχίζουν γιατί κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Ο Βλαδίμηρος και ο Περικλής είναι πολλά χρόνια φίλοι, ο Βλαδίμηρος ήξερε τη Δανάη από το Πανεπιστήμιο, ο Περικλής την Ειρήνη από το Πανεπιστήμιο κι έτσι… έδεσε το γλυκό, αλλά και ένα πολύ όμορφο μουσικό σχήμα. Ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης (τάξεις Νίκου Τσιριγώτη) και Φούγκας (τάξη Άλκη Μπαλτά) με βαθμό Άριστα και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δανάη Κολέτσα σπούδασε βιολί στο Μακεδονικό Ωδείο απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της το 2006. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο βιολί υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο σολιστικό βιολί στο Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Linz στην Αυστρία. Η Δανάη βρέθηκε στη Μυτιλήνη ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και συναντήθηκε εκ νέου με τον Βλαδίμηρο. Παίζει βιολί από τα έξι της, όσο θυμάται τον εαυτό της, τον θυμάται με ένα βιολί: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό».
Η Ειρήνη είναι από την Αθήνα, αλλά σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από μικρή τραγουδούσε μόνη της, όχι μπροστά στο κοινό. Έχει κερδίσει τους ακολούθους της στο instagram με τα βιντεάκια που ανεβάζει από τον λογαριασμό της #irene_adam με τις ερμηνείες της.

Ο Περικλής, αναρωτιόμαστε πώς τα προλαβαίνει όλα, αφού έχει ένα εντατικό μεταπτυχιακό να βγάλει εις πέρας, το «ξεκούρδιστο μήλο», αλλά κέρδισε και το πρώτο βραβείο με το τραγούδι του για τις εκδηλώσεις του Αγίου Βαλεντίνου από την Επιτροπή του Δήμου Λέσβου.

Το «ξεκούρδιστο μήλο» ανακοινώνει στο facebook τις συναυλίες του μέσα από τις σελίδες του. Εμείς τους απολαύσαμε live στο Balooster, στο Fisheye, αλλά και στο στούντιο του «Ράδιο Αίολος».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία που αξίζει να γνωρίσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία που αξίζει να γνωρίσετε
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η φύση της Δυτικής Λέσβου γίνεται τέχνη στην Αντισσα

Παρουσίαση και ξενάγηση σε έκθεση έργων φοιτητών από την Αθήνα και το Βερολίνο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η φύση της Δυτικής Λέσβου γίνεται τέχνη στην Αντισσα
ΘΕΑΤΡΟ

Το Αιγαίο γίνεται «μια μεγάλη σκηνή πολιτισμού» στη Λήμνο

Ξεκίνησε η 37η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από τα νησιά
Το Αιγαίο γίνεται «μια μεγάλη σκηνή πολιτισμού» στη Λήμνο
ΘΕΑΤΡΟ

Η Λήμνος υποδέχεται 28 θεατρικές ομάδες από το Αιγαίο

Η 37η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου επιστρέφει στο νησί έπειτα από 12 χρόνια – Παραστάσεις σε Μύρινα, Πορτιανού και Μούδρο με ελεύθερη είσοδο
Η Λήμνος υποδέχεται 28 θεατρικές ομάδες από το Αιγαίο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση γραμματοσήμου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2026» για τα 50 χρόνια της «Φιλοτελικής Λέσβου»

Από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης - Συμμετέχουν 30 εκθέτες με 35 συλλογές, ενώ στα εγκαίνια θα χρησιμοποιηθεί ειδική αναμνηστική σφραγίδα των ΕΛΤΑ
Έκθεση γραμματοσήμου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2026» για τα 50 χρόνια της «Φιλοτελικής Λέσβου»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο 14χρονος Παναγιώτης Τράτας από τη Λέσβο ξεχωρίζει στα ντραμς με 95 στα 100

Ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ολοκλήρωσε το Grade 8 της RSL Awards και συνεχίζει για επαγγελματικά διπλώματα, ενώ γράφει και ενορχηστρώνει μουσική για το συγκρότημά του
Ο 14χρονος Παναγιώτης Τράτας από τη Λέσβο ξεχωρίζει στα ντραμς με 95 στα 100
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι συλλογές του Τίτου Ξηρέλλη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2026

Ο Δήμος Μυτιλήνης συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό θεσμό παρουσιάζοντας τις εργασίες διάσωσης και συντήρησης των συλλογών του διεθνούς φήμης βαρύτονου και της Δημοτικής Πινακοθήκης
Οι συλλογές του Τίτου Ξηρέλλη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2026
ΒΙΒΛΙΟ

«Όταν οι ελέφαντες ξεχνούν ρωτούν εμένα» του Νίκου Π. Τερζή

Η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Π. Τερζή παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Πολύκεντρο του Δήμου Μυτιλήνης
«Όταν οι ελέφαντες ξεχνούν ρωτούν εμένα» του Νίκου Π. Τερζή
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται στον Οινοφόρο

Ο γνωστός λυράρης και ερμηνευτής της κρητικής μουσικής έρχεται στη Λέσβο το Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Ο Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται στον Οινοφόρο
ΒΙΒΛΙΟ

Κυκλοφόρησε βιβλίο για την ζωή του Αγίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού

Διατίθεται από την Μονή Λειμώνος και τα γραφεία της Μητρόπολης Μηθύμνης στην Καλλονή
Κυκλοφόρησε βιβλίο για την ζωή του Αγίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας!
ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικό αντάμωμα του Αιγαίου στη Λήμνο

Από 15 έως 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 37η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, με συμμετοχές από τη Λέσβο και άλλα νησιά και ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Θεατρικό αντάμωμα του Αιγαίου στη Λήμνο