Αυξήθηκε το ποσό για την εξισωτική αποζημίωση του 2024
Συνεχίστηκε και την παραμονή των Χριστουγέννων το σβήσε γράψε για την συγκεκριμένη επιδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 24/12/2024

Συνεχίστηκε και την παραμονή των Χριστουγέννων η τακτική του σβήσε γράψε για την εξισωτική αποζημίωση του 2024. Σύμφωνα με την απόφαση που έδωσε στην δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων Δημήτρης Παπαγιαννίδης το συνολικό ποσό που θα δοθεί για την επιδότηση αυτή ανέρχεται στα 264,8 εκατ. ευρώ.
Θυμίζουμε πως το αρχικό ποσό που είχε αποφασισθεί να δοθεί για την συγκεκριμένη δράση ήταν 255 εκατ. ευρώ, ωστόσο η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και το ποσό μειώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ. Σήμερα 24 Δεκεμβρίου όχι μόνο ανακλήθηκε η μείωση αλλά βλέπουμε το ποσό να αυξάνεται στα 264,8 εκατ. ευρώ.
Δύο στοιχεία που φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην αύξηση του ποσού που καταβάλλεται είναι: οι ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης που κατατέθηκαν το 2024 και τα αποτελέσματα από τους προβλεπόμενους διοικητικούς ελέγχους που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τα οποία διαβιβάστηκαν στο υπουργείο στις 23 Δεκεμβρίου.