× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλωσήρθατε στο εργαστήρι τεχνητών δολωμάτων του μαστρο‑Τυρίκου!

Ο πανελλαδικά αγαπητός ψαράς και «μάγος» των τεχνητών δολωμάτων, Γιώργος Τυρίκος- Εργάς έφτιαξε το δικό του e-shop για καλύτερη εμπειρία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/12/2024

Καλωσήρθατε στο εργαστήρι τεχνητών δολωμάτων του μαστρο‑Τυρίκου!
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Εδώ σχεδιάζονται και φτιάχνονται πρωτότυπα τεχνητά δολώματα από ξύλο, χύτευση ή αγαπημένα «blanks» που αποκτούν χρώμα και ζωή. Βρισκόμαστε στη σελίδα, νέο e-shop του Γιώργου Τυρίκου- Εργά που έχει αγαπηθεί για τη συγγραφή του, τα παραμύθια και τις αφηγήσεις του, αλλά και τη φιλοσοφία του πάνω στο ψάρεμα, έχοντας το μεγαλύτερο σχετικό κανάλι στο youtube (Spinning by Tyrikos) και τα social media. Για εκείνον το ψάρεμα πρέπει να είναι χαρά και γιορτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα Δάφια της Καλλονής Λέσβου, ο Γιώργος Τυρίκος Εργάς κατάφερε να συνδεθεί με όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτή για να κάνει διεθνείς συνεργασίες στα πέρατα της γης και… δεν υπερβάλλουμε.

Το  e- shop του είναι www.tyrikos.com: Εδώ εφαρμόζονται ιδέες που γεννιούνται από την εμπειρία στη θάλασσα και γυρνάνε πίσω σε αυτή για να πάρουν την μια και μοναδική, σοβαρή «έγκριση»: τα ψάρια που πιάνονται. Εδώ όμως συμβαίνει και κάτι πιο ιδιαίτερο. Επενδύεται μεγάλη αγάπη, πολλές ώρες δέσμευση και ολόψυχη αφοσίωση. Κάπως έτσι ένα άψυχο υλικό αποκτάει ψυχή, κάπως έτσι αναδύεται Τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Τυρίκος Εργάς είναι από την Κάλυμνο και ζει μόνιμα στη Λέσβο. Έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία, Ιστορία (με ειδίκευση στις αρχαίες ανατολικές γλώσσες) και Συγκριτική Γραμματολογία σε Κύπρο, Αμερική και Γαλλία. Είναι διδάκτορας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το λογοτεχνικό-συγγραφικό του έργο έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κατάλογος White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου κ.α.). Ως ακτιβιστής έχει βραβευθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Βραβείο Raul Wallenberg 2016) και από το Ίδρυμα Alexander Langer (Βραβείο Alexander Langer 2017). Έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων και έχει γράψει εκτεταμένα γύρω από την προσφυγική κρίση ήδη από το 2008. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εκτός από το προσφυγικό στη σύγχρονη εποχή, περιλαμβάνονται οι δομές εξουσίας και η ανθρωπολογία του ψαρέματος. Με πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με την οργάνωση iSea και το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει συνταχθεί ο «Οδηγός Ερασιτεχνικής Αλιείας» ο πρώτος επιστημονικά τεκμηριωμένος κατάλογος όπου μπορεί κανείς να βρει τα νόμιμα και προτεινόμενα κρατήσιμα μεγέθη ψαριών ανά είδος.

Έχει υπάρξει συνεργάτης πολλών περιοδικών ψαρέματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Scale κ.α.) και έχει διατελέσει Αρχισυντάκτης του περιοδικού Boat and Fishing in Greece. Έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων για το ψάρεμα και τις τεχνικές του τόσο σε εκθέσεις όπως η “Boat and Fishing Show” όσο και ζωντανά αλλά και διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες πολυεθνικές του ψαρέματος (DUO International, Palms, Ima) σχεδιάζοντας χρώματα/μετατροπές τεχνητών ειδικά στην τεχνική του LRF.

Σε συνεργασία με την εταιρία Nerdfishing έχει εμπλακεί σε καινοτόμες για τον ελληνικό χώρο δράσεις, στον σχεδιασμό πρώτυπων καλαμιών και εξοπλισμού μεταξύ των οποίων το γνωστό «Τwitcher», η σειρά Psaraki, τα βιοδιασπώμενα Worthy Lad κ.α. ενώ αποτελεί ενεργό μέλος του δυναμικού της εταιρίας. Εδώ και τρία περίπου χρόνια σχεδιάζει και κατασκευάζει σε επαγγελματικό επίπεδο ξύλινα τεχνητά αλλά και σειρά βιομηχανικών τεχνητών τα οποία είναι περιζήτητα και τυχαίνουν συνεχόμενων sold outs. Γύρω από αυτά τα τεχνητά έχει αναπτυχθεί μια δυναμική κοινότητα ψαράδων που έχουν βρει εξειδικευμένα εργαλεία για ένα ψάρεμα στα νερά μας πιο στοχευμένο και πιο απολαυστικό. Διατηρεί ένα από τα δημοφιλέστερα κανάλια για ψάρεμα στη χώρα.

Καλές θάλασσες και καλές αγορές!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λιγότερα τσάρτερ στη Λέσβο και τον Σεπτέμβριο με πτώση 10,2% στις αφίξεις

Στους 5.705 οι λιγότεροι επιβάτες στο εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2025 – Η υποχώρηση επαναφέρει τη συζήτηση για τον τουριστικό σχεδιασμό και την οικονομία του νησιού
Λιγότερα τσάρτερ στη Λέσβο και τον Σεπτέμβριο με πτώση 10,2% στις αφίξεις
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

Πόσο πετρέλαιο αντέχει φέτος η τσέπη μας;

Με μικρές ποσότητες ξεκινούν τον χειμώνα τα νοικοκυριά της Λέσβου – Οι τιμές, το επίδομα και η εκτίμηση του προέδρου των πρατηριούχων της Λέσβου Γιώργου Μαλλή για νέες αυξήσεις
Πόσο πετρέλαιο αντέχει φέτος η τσέπη μας;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Αντισσα ξαναχτίζει τον Συνεταιρισμό της μέσα στην κρίση

Η πρόεδρος Βάγια Καρίνου μίλησε στην εκπομπή «Οικονομία της Υπαίθρου» και το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ για την επιστροφή των παραγωγών στη συλλογική δράση
Η Αντισσα ξαναχτίζει τον Συνεταιρισμό της μέσα στην κρίση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έως τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για επενδύσεις στα αλιευτικά σκάφη

Τελική παράταση στο πρόγραμμα των 16 εκατ. ευρώ – Χρηματοδότηση έως 85% για προτάσεις από 5.000 έως 500.000 ευρώ
Έως τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για επενδύσεις στα αλιευτικά σκάφη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κυβερνητική ολιγωρία απειλεί την κτηνοτροφία της Λέσβου»

Άμεσες πληρωμές, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και σχέδιο για τα αδιάθετα ζώα ζητά το Συντονιστικό Λέσβου της ΕΛ.Α.Σ.
«Η κυβερνητική ολιγωρία απειλεί την κτηνοτροφία της Λέσβου»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λέσβος: Πάνω από 10.000 τόνοι γάλακτος χάθηκαν σε έξι μήνες

Τα νεότερα στοιχεία του Αυγούστου δείχνουν πως τα μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού είναι πολύ πιο καταστροφικά από την ίδια την ζωονόσο.
Λέσβος: Πάνω από 10.000 τόνοι γάλακτος χάθηκαν σε έξι μήνες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εννέα ακόμη αρνητικά δείγματα για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

Συνεχίζεται η επιτήρηση στο νησί – Αρνητικά όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν στις 16 Οκτωβρίου
Εννέα ακόμη αρνητικά δείγματα για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί θανατώνονται ζώα με αρνητικό PCR;

Έξι συγκεκριμένα ερωτήματα από τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ζητά επανεξέταση περιπτώσεων πριν από μη αναστρέψιμες αποφάσεις και πλήρη δημοσιοποίηση των επιστημονικών κριτηρίων
Γιατί θανατώνονται ζώα με αρνητικό PCR;
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η φωνή των ψαράδων δεν μπορεί να παρακάμπτεται»

Κοινή παρέμβαση των συλλογικών φορέων επαγγελματιών αλιέων της Λέσβου μετά το δημοσίευμα του «Αρχιπελάγους» – Υπερασπίζονται τα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης και ζητούν έλεγχο με στοιχεία, διαφάνεια και ουσιαστική συμμετοχή των ίδιων των αλιέων
«Η φωνή των ψαράδων δεν μπορεί να παρακάμπτεται»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επτά μήνες σε ασφυξία οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ζητά άμεσο άνοιγμα των σφαγείων και λύση για τις αποζημιώσεις - Προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις και για αδιέξοδο και στην ελαιοκαλλιέργεια
Επτά μήνες σε ασφυξία οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Συνεταιρισμός Ακρασίου ετοιμάζει δυναμικές κινήσεις στην αγορά του ελαιολάδου

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Κουτλής αντίθετος με τις μαζικές θανατώσεις αιγοπροβάτων στην Λέσβο με μόνο κριτήριο την ύπαρξη αντισωμάτων του αφθώδους πυρετού σε ορισμένα ζώα
Ο Συνεταιρισμός Ακρασίου ετοιμάζει δυναμικές κινήσεις στην αγορά του ελαιολάδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τελειώνει η επιδότηση, τελειώνει και η δουλειά;

Πίσω από το «απαραίτητη ενεργή κάρτα ανεργίας» στις αγγελίες της Λέσβου βρίσκεται το κρίσιμο ερώτημα για την επόμενη μέρα — Η ευκαιρία της πρόσληψης και ο κίνδυνος επιστροφής στην ανεργία.
Τελειώνει η επιδότηση, τελειώνει και η δουλειά;