× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία ξεχωριστά που αξίζει να αναζητήσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 30/11/2024

Βιβλία ξεχωριστά που αξίζει να αναζητήσετε
' χρόνος ανάγνωσης

ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, (Το μεγαλείο των μικρών πραγμάτων), του Χρήστου Δασκαλάκη, εικόνες Μαρουσώ Μαρινοπούλου, κυκλοφορεί από της εκδόσεις Άγκυρα. Ένα βιβλίο με δύο υπέροχες ιστορίες! Η μία καλύτερη από την άλλη! Γεμάτες μηνύματα, χωρίς να ξενίζουν ή στεναχωρούν! Με δύο εξώφυλλα και πολύ όμορφα στημένο! Ανακάλυψα την αγαπημένη μου, ανακαλύψτε και εσείς την δική σας! Αυτό το βιβλίο αξίζει πέρα ως πέρα να μπει στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας!

Περιγραφή: Ένα βιβλίο, δύο εξώφυλλα, δύο μοναδικές ιστορίες.
Ανάλογα την ιστορία που θα επιλέξει ο αναγνώστης να ξεκινήσει την ανάγνωση, θα ταξιδέψει σε μια από τις δύο μαγευτικές ιστορίες, που, αν και διαφορετικές μεταξύ τους, μοιράζονται ένα κοινό μήνυμα: ακόμα και κάτι πολύ μικρό έχει τη δύναμη να φέρει τις πιο μεγάλες αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια Τρίχα 

Καμιά φορά, λένε οι μεγάλοι, πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε. Όμως η Τερέζα, η πιο όμορφη μα ατίθαση τρίχα πάνω στο κεφάλι του Νικόλα, δεν το γνώριζε, κι έτσι η ευχή της βγήκε τελικά αληθινή. Μα οι γρήγορες ευχές φέρνουν και γρήγορους μπελάδες. Κι έτσι, από το κεφάλι του Νικόλα και την ασφάλεια της οικογένειάς της, βρέθηκε στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, στη σκόνη και στην ακαταστασία. Θα μπορέσει, άραγε, ν’ αλλάξει την ευχή της; Θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να εκτιμούμε όσα έχουμε και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτά;Μια ιστορία για τη σπουδαιότητα της οικογένειας, της προσαρμοστικότητας και της αγάπης προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια Γραμμή

Ετούτη η μικρή Γραμμή, αν και μια σταλιά, όλο προσπαθεί να μακρύνει, να μεγαλώσει, να αποκτήσει δύναμη, ώστε να μπορέσει να κάνει όλα εκείνα που θα μεταμορφώσουν τον κόσμο σ’ ένα πιο όμορφο και ασφαλές μέρος για όλους. Θέλει να φτιάξει θάλασσες και σπίτια, λουλούδια και χαμόγελα, φίλους κι αγκαλιές.Τι σημασία έχει κι αν είναι μικρή! Εκείνη δεν θα σταματήσει να τα ονειρεύεται, μέχρι τελικά να τα καταφέρει.Αλήθεια, εσύ τι θα έκανες, αν ήταν στο χέρι σου, για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος;Μια ιστορία για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση και τη δύναμη της θέλησης στη ζωή μας.

ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, από την σειρά ‘’Οι Ιστορίες της Κουκουβάγιας’’, του συγγραφέα και φιλόσοφου Έρικ -Εμανουέλ Σμιτ, η εικονογράφηση που θυμίζει παλιό καλό παραμύθι είναι της Μπάρμπαρα Μπεν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ζητούμενο η ευτυχία! Αλήθεια υπάρχει και αν ναι, που; Πώς την αναγνωρίζεις και πώς την αποκτάς; Αυτά και άλλα αναρωτιέται η παρέα με κεντρικό ήρωα ένα γλυκό αρκουδάκι! Αγαπημένη μου φράση από το βιβλίο «Ευτυχία δεν είναι να έχεις πολλά πράγματα, αλλά να απολαμβάνεις αυτά που έχεις».
Περιγραφή: Ο Γκαστόν το αρκουδάκι θέλει να μάθει τι είναι η ευτυχία. Δύσκολη ερώτηση! Ευτυχώς, η Αθηνά η κουκουβάγια είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Μαζί θα κάνουν μια βόλτα και θα ρωτήσουν τα άλλα ζώα, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τη συνταγή της ευτυχίας. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ο ΓΕΡΟ- ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑ, από την Καμίλλα Ριντ σε εικόνες της Τζιλ Χάουγουαρτ, μετάφραση Φίλιππος Μανδηλαράς, από τις εκδόσεις Πατάκη. Το γνωστό τραγούδι που τόσο αγαπάνε τα μικρά παιδιά, σε βιβλίο! Και τί βιβλίο! Διαδραστικό! Τα παιδάκια σίγουρα θα διασκεδάσουν και θα χαρούν οδηγώντας με τα δαχτυλάκια τους τα ζωάκια του τραγουδιού σύμφωνα με τους στοίχους του τραγουδιού και μετρώντας τα! Κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών.
Περιγραφή: Μια όμορφη, διαδραστική εκδοχή του πασίγνωστου παιδικού τραγουδιού, ιδανική για παιδιά από 3 ετών.

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιορτινή POP UP στιγμή από τις παιδικές χορωδίες της Polyphonica

70 παιδιά από τις χορωδίες Αιγαίου και Αθήνας σκορπούν μουσική και χαρά το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΘΕΑΤΡΟ

Μια σκληρή ιστορία για τη διπλανή πόρτα ζωντανεύει στους «Αστέγους»

Κατερίνα Κομνηνάκα, Ανθή Σαμαρτζίδου και Άννα Ταξείδη μιλούν στον ρ/σ του «Ν» για το έργο, τις σχέσεις, τη βία και τις δομές στήριξης που λείπουν.
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη και την κοινωνική έρευνα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μάνου Σαββάκη στο Book and Art
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Σκρουτζ» σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Πλωμάρι

Μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύει φέτος στη Λέσβο μέσα από την τέχνη των ξυλόγλυπτων μαριονετών
ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνικός Κομμουνισμός» στη Μυτιλήνη

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο Book and Art
ΒΙΒΛΙΟ

Κυκλοφορεί ξανά το βιβλίο «Μνήμες» του Απόστολου Αποστόλου

Ο δάσκαλος, όπως τον αποκαλούσαν οι Μυτιληνιοί μέσα από το βιβλίο «Μνήμες» παρουσιάζει σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

«Οι τρεις θεϊκές ακτίνες» ταξιδεύουν στα δημοτικά σχολεία Λέσβου και Λήμνου

Το βιβλίο συγκεντρώνει 12 χριστουγεννιάτικα παραμύθια, εμπνευσμένα από το μήνυμα των γιορτών και τις αξίες της χριστιανικής παράδοσης
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά που μιλούν για την δύναμη των βιβλίων

Γράφει η Αθανασία Δαφιώτη Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας
ΒΙΒΛΙΟ

Λέξεις που ζωντανεύουν την Αγιάσο

Νέα έκδοση από το Αναγνωστήριο η Ανάπτυξη με παροιμιακές φράσεις του Γιάννη Παπάνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση του Μουσείου Tériade στη Γαλλική Πρεσβεία

Παρουσίαση της συλλογής Tériade σε έναν εμβληματικό χώρο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ματούλα Ζαμάνη στον Οινοφόρο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Ένα εκρηκτικό μουσικό γλέντι με κλαρίνα, βιολιά, ροκ εντάσεις και την αλήθεια των τραγουδιών που ενώνουν φωνές και καρδιές
ΒΙΒΛΙΟ

Τρία ημερολόγια «έργα τέχνης» από το Κιόστε

Ο δραστήριος σύλλογος Μικρασιατών κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη τριλογία ημερολογίων του 2026 με θέμα την παραδοσιακή ενδυμασία των Αγιοπαρασκευούσηδων και Τσεσμελήδων. Υπέροχες φωτογραφίες με ρούχα και κοσμήματα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ