× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξάχρονο κορίτσι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από σπρώξιμο εννιάχρονου αγοριού

Χάρη στα χέρια του νευροχειρουργού Πέτρου Σουρτζή, και της αναισθησιολόγου, Κωνσταντίνας Σγουρού σώθηκε εγκαίρως

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/11/2024

Εξάχρονο κορίτσι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από σπρώξιμο εννιάχρονου αγοριού

Ενα αδιανόητο σπρώξιμο εννιάχρονου αγοριού το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε εξάχρονο κορίτσι που παραλίγο να χάσει τη ζωή του, σε χωριό της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί μεταφέρθηκε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μεταφέρθηκε πρώτα σε Κέντρο Υγείας για να δουν οι γιατροί το χεράκι του που είχε χτυπήσει, κι «ευτυχώς» όπως λένε οι δικοί του, δεν είχε ακτινολογικό μηχάνημα και μετέβησαν μετά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το παιδί ζαλίζονταν και με τις απαραίτητες εξετάσεις μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο νευροχειρουργός, Πέτρος Σουρτζής ανέλαβε την περίπτωση με μεγάλη ευαισθησία και με τη βοήθεια της αναισθησιολόγου, Κωνσταντίνας Σγουρού και του προσωπικού του «Βοστανείου» το χειρουργείο ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από περίοικους, το εξάχρονο κορίτσι μετέβαινε στην περιοχή της εκκλησίας του χωριού στη Δυτική Λέσβο για να πάει στο κατηχητικό και το 9χρονο αγόρι το χτύπησε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προκληθεί αιμάτωμα στο κεφαλάκι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το παιδί είχε πάθει σύνθλιψη κρανίου με μεγάλο αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή.» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σουρτζή στο «Ν» για τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση με αιμάτωμα εγκεφάλου που υπέστη το κορίτσι.

«Αν ήταν σε άλλο νησί, θα κατέληγε δεν θα έφτανε στην Αθήνα. Είναι το είδος της κάκωσης τέτοιο, που σε διάστημα ωρών μπορεί να αποβεί μοιραίο» λέει το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Το γεγονός ότι αντεπεξήλθε άμεσα τόσο ο νευροχειρουργός, όσο και η αναισθησιολόγος ήταν κομβικό, ώστε το κοριτσάκι να ξαναβρεί τις αισθήσεις του και να επικοινωνήσει από τα ξημερώματα της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να τώρα περπατάει κανονικά» λέει συγκινημένος ο γιατρός…

Μετά το περιστατικό εφήβων το βράδυ της Τρίτης, η νέα υπόθεση που αφορά μάλιστα και τόσο μικρά παιδιά θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει άμεσα τους θεσμούς και τις τοπικές Αρχές, σε σχέση με την ανησυχητική διάσταση της βίας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

Τιμητική διάκριση στον Παναγιώτη Παπαδέλλη – Δράσεις στήριξης για τα μέλη του Συλλόγου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

Για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ
ΑΓΟΡΑ

Συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων της Μυτιλήνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για δικαιοσύνη στο έγκλημα των Τεμπών
ΥΓΕΙΑ

Ο Αλέξανδρος Κουτσαντώνης νέος διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Σε δήλωσή του στο «Ν» ο κ. Κουτσαντώνης, σημείωσε μεταξύ άλλων «Είναι τιμή για μένα να υπηρετήσω σε θέση ευθύνης στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Λέσβου, που αποτελεί αποκούμπι και καμάρι για όλους τους πολίτες του νησιού μας και όχι μόνο»
ΥΓΕΙΑ

Αναβάθμιση εξοπλισμού Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Παραλαβή νέου συστήματος μέτρησης ταχύτητας καθίζησης ερυθροκυττάρων για γρηγορότερες και ακριβέστερες εξετάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Λουτρά

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από τις 4:00 το απόγευμα ως τις 8:30 το βράδυ
ΥΓΕΙΑ

15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των παιδιών

Ημέρα τιμής για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, τα παιδιών που έχουν αποθεραπευθεί, τα παιδιά που δεν είναι πια κοντά μας.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παράσταση Διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στη 1:30 μετά το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά απινιδωτή

Από το τμήμα AHEPA Λέσβου HJ51 στην Λέσχη Εθνοφυλακής Μυτιληνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σκληρό ροκ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν παιδαγωγικές εξηγήσεις και συγκίνησαν με τη στάση τους, όχι όμως και τον προϊστάμενο που αποχώρησε από τον διάλογο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απόπειρα διάρρηξης στους Ταξιάρχες Καγιανίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν» το περιστατικό ερευνάται εδώ και 10 ημέρες