× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενθουσιασμός στην 5η γιορτή Ποδηλάτου στα Τσαμάκια

Και τον τελευταίο γύρο του «Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου 2024»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2024

Ενθουσιασμός στην 5η γιορτή Ποδηλάτου στα Τσαμάκια
' χρόνος ανάγνωσης

Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός χαρακτήρισαν τη «5η Γιορτή Ποδηλάτου» στα Τσαμάκια και τον τελευταίο γύρο του «Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου 2024». Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, διοργάνωσε ένα πολυδιάστατο αθλητικό γεγονός με μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, διαδρομές για παιδιά και εκπαιδεύσεις ορεινής ποδηλασίας. Στον αγώνα του πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Αλεξίου στέφθηκε πρωταθλητής με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας Μυτιλήνης. Επόμενο ραντεβού: στις 15 Δεκεμβρίου στην Αμαλή για τη «Ημέρα Βουνού».

Τι λέει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε η 5η Γιορτή Ποδηλάτου 2024 στα Τσαμάκια και ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας Λέσβου 2024.
Την Κυριακή 24/11/24 στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση του 4ου σε σειρά γύρου του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Λέσβου στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης.
Για 5η φορά στην ιστορία, το αστικό άλσος Τσαμάκια άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε αθλητές για μια μεγάλη διοργάνωση εντός πόλης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης.
Στη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια για μικρά παιδιά με ποδήλατο, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, εκμάθηση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και βόλτες σε ειδικά διαμορφωμένη μικρή χωμάτινη πίστα φτιαγμένη για παιδιά. Για πρώτη φορά η πίστα μεγάλωσε για "μεγαλύτερα" παιδιά από 9 έως 15 ετών και φιλοξένησε μια διαδρομή για νέες και νέους φίλους της Ορεινής Ποδηλασίας που εκπαιδεύτηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη μίνι πίστα ΜΤΒ, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του συλλόγου. Μετά το τέλος όλων των δράσεων απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά.
Η διαδρομή της τελευταίας πράξης του Πρωταθλήματος του 2024 είχε απ' όλα. Μελετημένη από το Lesvos Ride (διευρυμένη και μεγαλύτερη από αυτή το 2024) έτσι ώστε να έχει κάθε πιθανή τεχνική δυσκολία μπορεί να υπαρχει σε διοργάνωση και καθαρισμένη, διαμορφωμένη και τέλεια οριοθετημένη, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
Ο καιρός αν και προηγήθηκαν βροχές και δυνατοί άνεμοι μας χάρισε μια ηλιόλουστη Κυριακή. Πρώτη μέρα όμως φέτος το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του, κάτι που δεν ήταν απαραίτητα κακό για τους συμμετέχοντες.
Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και της αθλητικής ομάδας, ήταν παρόντες κι εκκίνησαν αυτόν τον 4ο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος. Αυτόν που θα έστεφε πρωταθλητή Λέσβου ορεινής ποδηλασίας του Lesvos Grand Prix MTB 2024, τον Δημήτρη Αλεξίου, που είχε βέβαια μαθηματικά κατακτήσει τον τίτλο της χρονιάς, από το τέλος του προηγούμενου γύρου. Έτσι με 4 εκπληκτικές εμφανίσεις και 4 νίκες στους 4 γύρους του πρωταθλήματος, την Κυριακή 24/11/2024, και επίσημα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν πλέον δεδομένη.

15,5 χιλιόμετρα, 8 γύρους μετά την εκκίνηση που δόθηκε το πρωί της Κυριακής και μια ώρα αργότερα, πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), με 2ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) και 3ο τον Γιώργο Σαραϊδάρη (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου). Πρώτο ηλεκτρικό ο Παναγιώτης Γιαννούλης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) με 11 γύρους στην ώρα, που διένυσε πάνω από 20 χλμ πριν τον τερματισμό. (Αναλυτικά αποτελέσματα κάτω)
Στην κατηγορία ΜΕΝ πρώτος ήταν ο Αλεξίου Δημήτρης (Ποδηλάτες Χίου) με 2ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) και 3ο τον Αντώνη Σακελλαρίου (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου).
Στην κατηγορία Master προηγήθηκε ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) με 2ο τον Μπάμπη Μπουντάκη (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) και 3ο τον Γιώργο Ντάρα (Αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου).
Κατηγορία Junior πρώτος Χρήστος Σαχλός με 2ο τον Δημήτρη Μαντό και 3ο τον Χαράλαμπο Μπαρέλλη.
Κατηγορία Veterans 1ος Κώστας Λαϊνάς (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 2ος Γαβριήλ Σαχλός, 3ος Ανδρέας Τριανταφύλλου.
Ηλεκτρικά: Παναγιώτης Γιαννούλης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου) και 2ος Γιώργος Μαντός.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, υποστήριξε και βοήθησε τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη Λουλαδέλη που με τη μουσική του συντρόφεψε στην επίδειξη, την εκδήλωση, τις παιδικές δραστηριότητες, τις απονομές και μας κράτησε συντροφιά μέχρι και το τελικό μάζεμα και καθαρισμό, νωρίς το απόγευμα. Η γιορτή ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου. Η Μεγάλη Ποδηλατική γιορτή τελέσθηκε παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης κου Παναγιώτη Χριστόφα, του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας Δήμου Λέσβου, κου Νίκου Γιαννάκα. Τεχνικός σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride. Ευχαριστούμε το τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης για το όχημα και το προσωπικό που διέθεσαν προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια μια τόσο μεγάλη δράση μέσα στο άλσος, στο κέντρο της πόλης μας, στην καρδιά της Μυτιλήνης δίπλα στον (μόνο) ποδηλατόδρομο του νησιού.
Η επόμενη μας δράση θα είναι 15/12/2024 στην Αμαλή με τη γιορτή της "Ημέρας Βουνού", που θα γιορταστεί για 14η φορά, με βόλτα, μονοπάτια, εγκαίνια του πρώτου πιστοποιημένου ποδηλατικού μονοπατιού στη Λέσβο, κεράσματα και τσάι του Πο. Συ. Λέσβου στην πλατεία της Παναγίας της Αμαλής και όπως πάντα, το στόλισμα του Δέντρου της Ορεινής Ποδηλασίας με οικολογικά στολίδια από παιδιά. Κι εκεί σας περιμένουμε όλους σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά – με την Παλαιστίνη, με τη λευτεριά!»

Κάλεσμα Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και Συνδικάτου Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων για τη συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ασκηση φοιτητών από την Κίνα στα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου

Εντυπωσιασμένοι από το Απολιθωμένο Δάσος, τα υπαίθρια πάρκα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σκακιστικά Βενιαμίνεια 2025

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Αυγούστου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές του «Βοστανείου» για τον Αλ. Κουτσαντώνη

Ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μιλά στο «Ν» για ελλείψεις, πιέσεις και το στοίχημα της στήριξης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Με τους λαούς που αντιστέκονται, ενάντια στους δολοφόνους»

Μαχητικό κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου για συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Simplicity»: Η απλότητα του πηλού, η μνήμη της Λέσβου

Ένα ντοκιμαντέρ που συνδέει παρελθόν και παρόν μέσα από την αγγειοπλαστική του Δημήτρη Κουβδή, στη μνήμη της Αγλαΐας Αρχοντίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλληλέγγυο στη Χίο μετά τις πυρκαγιές

Από τις πρώτες ώρες της κρίσης το Πανεπιστήμιο φιλοξένησε πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδηλατικός τουρισμός στη Λέσβο με διεθνείς συνεργασίες

Συνάντηση Μουτζούρη με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου – Στο επίκεντρο η ανάπτυξη συνεργειών με τουρκικούς συλλόγους και η προβολή του νησιού ως ποδηλατικού προορισμού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκέντρωση στη Μύρινα για την Παλαιστίνη την Κυριακή

Συλλογικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ