× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Λέσβος είναι φτιαγμένη για ποδηλατικό και εναλλακτικό τουρισμό»

Ο «με τα μπούνια» ποδηλάτης, Παναγιώτης Γιαννούλης και το Ticket2Ride έχει σχέδια…

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/11/2024

«Η Λέσβος είναι φτιαγμένη για ποδηλατικό και εναλλακτικό τουρισμό»
' χρόνος ανάγνωσης

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννούλης, «με τα μπούνια» ποδηλάτης και εσχάτως πατέρας, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και επιχειρηματικά με το ποδήλατο, ανοίγοντας στην Ερεσού 10 στη Μυτιλήνη το Ticket 2 Ride. Ακολουθεί τις «ειδήσεις» του ποδηλάτου ανελλιπώς και θέλει να πιέσει με όλες του τις δυνάμεις για να καταστεί η Λέσβος προορισμός για το ποδήλατο, αφού όπως επιμένει «είναι φτιαγμένη για ποδηλατικό και εναλλακτικό τουρισμό».

«Το ωραιότερο ποδήλατο γίνεται στη Λέσβο Άνοιξη, Φθινόπωρο, Χειμώνα. Το καλοκαίρι για να μπορέσεις να ποδηλατήσεις λίγο πρέπει να βγεις στις ώρες που δεν είναι η ζέστη στο πικ» ανέφερε καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», με αφορμή την ομιλία που έδωσε στο Forum της Bike Friendly Network στην Philoxenia Expo από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μία καλή διαδρομή με κάθε καιρό είναι «πάντα» είναι του αεροδρομίου» μας συμβουλεύει. «Ο καθένας μας είναι αναβάτης, ο καθένας μας χρειάζεται κάτι ξεχωριστό» λέει σε άλλο σημείο. «Και αυτό που κάνω, εγώ απλά προσπαθώ να γίνω οδηγός του με βάση το τι θέλει, να τον φτάσω στο τι πρέπει να κάνει, τι πρέπει να επιλέξει.»

Για τον ποδηλατικό τουρισμό ανέφερε ότι (σ.σ. η Λέσβος) «έχουμε άπειρες διαδρομές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τους χωματόδρομους, αν χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο που μας πάει από χωριό σε χωριό και από τόπο σε τόπο, μπορούν να βγουν άπειρες διαδρομές. Για παράδειγμα οι αγροτικοί δρόμοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται από τους αγρότες για να μεταβούν στα κτήματα τους, συνδέουν και τα χωριά μεταξύ τους. Οπότε όλο αυτό είναι ένα τεράστιο δίκτυο, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να κάνουμε μια βόλτα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος «έχει βάλει πλάτη σε πολλά θέματα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς κάποια πράγματα να τα κάνεις μόνο με τον εθελοντισμό» τόνισε προτείνοντας οι επιχειρηματίες με την αυτοδιοίκηση να φτιάξουν ένα σχέδιο με στρατηγική για την προσέλκυση επισκεπτών, θέτοντας ως καλό παράδειγμα περιπτώσεις των Βαλκανίων όπου το κατάφεραν: «Έχουμε φίλους συμποδηλάτες από όλη την Ελλάδα που τον Αύγουστο φεύγουν και πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας για να κάνουν ποδήλατο».

Καταρχάς η Λέσβος έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, τόνισε για να εξηγήσει: «Δηλαδή αν δούμε όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν και τα βάλουμε στη σειρά είναι άπειρα πάνω στο νησί. Εγώ ντρέπομαι σαν να Μυτιληνιός που δεν τα ξέρω. Είναι τόσο πολλά που δεν μπορείς να τα απαριθμήσεις.»

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές

Από τον Έβρο έως την Κρήτη οι πάγκοι κατεβάζουν ρολά στο πλευρό αγροτών και καταναλωτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα 202 ευρώ η μέση ημερήσια δαπάνη των Τούρκων τουριστών

Όμως το 2024 καταγράφηκε μείωση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων σε σχέση με το 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες με μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα

Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 4 Γενάρη στα Μάλγαρα με αιχμή την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καθυστερημένη λύση για μια βαθιά πληγή της κτηνοτροφίας

Στρατιωτικοί κτηνίατροι στη μάχη της ευλογιάς όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλο ένα φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ με την εξισωτική αποζημίωση

Σε άλλες περιοχές τις χώρες πληρώθηκε και σε άλλες δεν πληρώθηκε
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις των αγροτών της Λέσβου αρχές Γενάρη

Στον αγώνα των παραγωγών στα μπλόκα όλης της χώρας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την ενότητα και το ηθικό τους αναφέρθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

Η Βρύση της Δάντης ξαναγέμισε γεύσεις και μνήμες

Νέος χώρος, παραδοσιακή κουζίνα και ζωντανή μουσική στο γραφικό λιμανάκι στα Πηγαδάκια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο τουρισμός του Βορείου Αιγαίου με μεγάλες δυνατότητες και ανοιχτές πληγές

Η ετήσια έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί αδυναμίες και προτείνει δρόμους για επιμήκυνση της σεζόν στους 6 μήνες και αύξηση των χαμηλών εισπράξεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο παρά πέντε, απορίες και ασάφειες για τις πέργκολες που κατεδαφίζονται

Να συμμορφωθούμε με το νόμο καλεί τους συναδέλφους του ο πρόεδρος της εστίασης Μυτιλήνης Φώτης Κουλουμαριέτος και σημειώνει ότι απαιτείται διάλογος με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το καλοκαίρι που έρχεται
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα τριήμερο χωρίς πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά

Στις 31 Δεκεμβρίου αναχωρεί το πλοίο Διαγόρας από την Μυτιλήνη με το επόμενο πλοίο να αναχωρεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σαρωτικοί έλεγχοι στις επιστροφές ΦΠΑ

Στο στόχαστρο επιχειρήσεις και επαγγελματίες με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τζίρου και αιτούμενων ποσών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταστροφική χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

Λιγοστός καρπός, κλειστά ελαιοτριβεία και έντονη αβεβαιότητα για το εισόδημα και την επόμενη καλλιεργητική χρονιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ