× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αμεσα μέτρα για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων

Δήλωση της βουλευτή Νομού Λέσβου του ΚΚΕ

Δημοσίευση 8/4/2020

Αμεσα μέτρα για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων
' χρόνος ανάγνωσης

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων ζητά η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σε δήλωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των νησιών μας, που δεινοπάθησαν όλο το χειμώνα για να τα βγάλουν πέρα με τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού, βλέπουν για άλλη μια φορά το εισόδημά τους να μπαίνει σε καραντίνα, αφού η ανάσα που περίμεναν να πάρουν με την πώληση των αρνιών το Πάσχα τους κόπηκε πρόωρα. Με την τιμή του αρνιού να έχει πέσει στα 3 ευρώ το κιλό και να παίρνει συνεχώς την κατηφόρα από μέρα σε μέρα, μένουν παντελώς απροστάτευτοι, αφού μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσής τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Και σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά: Από τη μια ενισχύει τους μεγαλέμπορους και τους μονοπωλιακούς ομίλους, με τη δικαιολογία ότι έχουν προβλήματα με τη διάθεση της παραγωγής και από την άλλη αρνείται τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων αγροτών που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και των μέτρων διαχείρισής της που έχουν επιβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων που πλήττονται, ενώ ταυτόχρονα να φροντίσει για τη διοχέτευση, με ευθύνη του κράτους, του αιγοπρόβειου κρέατος, για να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι εκβιασμοί των μεγαλεμπόρων, εξασφαλίζοντας έτσι και προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να απορροφηθούν όλα τα αδιάθετα αμνοερίφια για να καλυφθούν οι ανάγκες τροφοδοσίας των στρατοπέδων, των νοσοκομείων, των προσφυγικών και άλλων κρατικών δομών. Μέχρι να εξασφαλισθούν αυτά, να απαγορευτούν οι εισαγωγές αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθούν τώρα βασικά αιτήματα επιβίωσης των αγροτών, που σ’ αυτές τις συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Για όσο χρόνο διαρκέσει η κρίση, να επιβληθεί αναστολή των χρεών και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Να καταβληθούν στο 100% οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ του έτους 2019, να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό αγροτικό ρεύμα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ