× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με τέσσερα περίπτερα και 50 επιχειρήσεις η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Food & Drinks by Detrop 2024» στη Θεσσαλονίκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2024

Με τέσσερα περίπτερα και 50 επιχειρήσεις η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
' χρόνος ανάγνωσης

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών "Food & Drinks by Detrop 2024" στη Θεσσαλονίκη (1-3 Νοεμβρίου 2024) σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και αναδεικνύοντας την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Στη φετινή έκθεση, που παραδοσιακά αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους στη Βόρεια Ελλάδα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με τέσσερα περίπτερα συνολικού εμβαδού 88 τ.μ., προβάλλοντας προϊόντα 50 επιχειρήσεων από τα νησιά της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία των νησιών και συνεχάρη τους συμμετέχοντες. Στην έκθεση, που φέτος αναδείκνυε τα delicatessen τρόφιμα, τα ελαιοκομικά προϊόντα και τα ποτά, συμμετείχαν Έλληνες και διεθνείς αγοραστές και επαγγελματίες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου περιλάμβανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περίπτερο “Drinks” (27 τ.μ.), με οινοποιεία και ποτοποιίες από τα νησιά.
Το “Golden Olive Expo” (9 τ.μ.), με προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου.
Το “General Food” (32 τ.μ.), με τοπικά τρόφιμα.
Χώρο για τα προϊόντα μικρών επιχειρήσεων και μεμονωμένων παραγωγών (20 τ.μ.).
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μαζί με εθελοντές από τα νησιά, διοργάνωσαν γευσιγνωσίες και καταγράφονταν τις εκφρασμένες προτιμήσεις των επισκεπτών, ενώ η chef Βιβή Σουλίου από τη Λέσβο πραγματοποίησε ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. Επίσης, στα ειδικά σαλόνια της έκθεσης, οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου παρουσίασαν τα προϊόντα τους, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές κατευθύνσεις των project managers Σύλβιας Κουμεντάκη και Νανάς Ζυγούρα από τη διοργανώτρια εταιρεία “Chef Stories”.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών "Food & Drinks by Detrop 2024" στη Θεσσαλονίκη (1-3 Νοεμβρίου 2024) σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και αναδεικνύοντας την ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Στη φετινή έκθεση, που παραδοσιακά αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους στη Βόρεια Ελλάδα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με τέσσερα περίπτερα συνολικού εμβαδού 88 τ.μ., προβάλλοντας προϊόντα 50 επιχειρήσεων από τα νησιά της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία των νησιών και συνεχάρη τους συμμετέχοντες. Στην έκθεση, που φέτος αναδείκνυε τα delicatessen τρόφιμα, τα ελαιοκομικά προϊόντα και τα ποτά, συμμετείχαν Έλληνες και διεθνείς αγοραστές και επαγγελματίες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου περιλάμβανε:

Το περίπτερο “Drinks” (27 τ.μ.), με οινοποιεία και ποτοποιίες από τα νησιά.
Το “Golden Olive Expo” (9 τ.μ.), με προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου.
Το “General Food” (32 τ.μ.), με τοπικά τρόφιμα.
Χώρο για τα προϊόντα μικρών επιχειρήσεων και μεμονωμένων παραγωγών (20 τ.μ.).
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μαζί με εθελοντές από τα νησιά, διοργάνωσαν γευσιγνωσίες και καταγράφονταν τις εκφρασμένες προτιμήσεις των επισκεπτών, ενώ η chef Βιβή Σουλίου από τη Λέσβο πραγματοποίησε ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. Επίσης, στα ειδικά σαλόνια της έκθεσης, οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου παρουσίασαν τα προϊόντα τους, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές κατευθύνσεις των project managers Σύλβιας Κουμεντάκη και Νανάς Ζυγούρα από τη διοργανώτρια εταιρεία “Chef Stories”.

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που διοργάνωσε η HELEXPO, δύο εταιρείες του Βορείου Αιγαίου διακρίθηκαν με χάλκινα βραβεία για το ελαιόλαδό τους στις κατηγορίες "Π.Ο.Π. – Π.Γ.Ε." και "Βιολογικά". Επίσης, το εστιατόριο "Κυρ Στέφανος" και το επισκέψιμο ελαιοτριβείο "Protoulis & Co" από τη Λέσβο απέσπασαν διακρίσεις στους νέους διαγωνισμούς "EVOO in gastronomy" και "EVOO in tourism".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργάνωση της συμμετοχής και ο συντονισμός έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα και το στέλεχος marketing Πάνο Πίτσιο, με τη στήριξη εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά. Μεγάλος χορηγός ήταν ο όμιλος “Attica Group”, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες “Blue Star Ferries” και “Hellenic Seaways”, που συνδέουν τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά.

Οι 20 επιχειρήσεις που συμμετείχαν με ανεξάρτητο χώρο
Ακρητος Οινος – Τυποποιημένοι οίνοι Λέσβου
Βαρβαγιάννης Ι. Ε.Π.Ε. – Ποτοποιία Πλωμαρίου Λέσβου
Biomeraki – Βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα Πλωμαρίου Λέσβου
ΕΑΣ Σάμου – Οίνος Σάμου
Ελιές του Κάμπου – Ελιές & ελαιόλαδο Λήμνου
Οινοποιία Χατζηγεωργίου – Κρασιά Χίου
Μυτιληναία Σαλάτα – Τοματοειδή Λέσβου
Μελισσοκομία Αργυρίου – Μέλι Λέσβου
Εκλεκτά Μανιτάρια Χίου – Μανιτάρια Χίου
Σαμία Ελαιουργική – Ελαιόλαδο Σάμου
Οινοποιείο Λεσβοκρασία – Κρασιά Λέσβου
Παραδοσιακά Γλυκά Πάρβα – Γλυκά Λήμνου
Γαλακτοκομικά Βαμβουκάρη – Τυροκομικά Λέσβου
Αποσταγματοποιία Μπουφίδη – Τσίπουρο Σάμου
Αγροτουρισμός Λέσβου – Παραδοσιακά τρόφιμα
Τυροκομία Χριστοδούλου – Φέτα Χίου
Καπνιστά Προϊόντα Λήμνου – Αλλαντικά
Κτηνοτροφικά Προϊόντα Χριστοδούλου – Κρέας Λέσβου
Ξηροί Καρποί Φλωριό – Αμύγδαλα Χίου
Παραδοσιακά Αλλαντικά Χίου – Χιώτικα αλλαντικά
Οι 30 επιχειρήσεις που εξέθεσαν τα προϊόντα τους στο κοινό περίπτερο
Κτήμα Ραφτέλλη – Ελαιόλαδο Λέσβου
Γεύσεις Αιγαίου – Delicatessen προϊόντα
Κτήμα Γκιώνη – Κρασιά Χίου
Παναγιώτης Κωσταράς – Ελαιόλαδο Σάμου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγιάσου – Αγροτικά προϊόντα Λέσβου
Αφοί Πατερέλλη – Τυποποίηση ελαιόλαδου Χίου
Ένωση Κτηνοτρόφων Λήμνου – Γαλακτοκομικά
Αντωνόπουλος – Ξηροί καρποί Χίου
Καραμανήδης – Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα Λέσβου
Καραβασίλης – Σάλτσες Λήμνου
Κατσαντώνης – Παραδοσιακά παξιμάδια Χίου
Μπακαλάκος – Βότανα Λήμνου
Πολυγένης – Μελισσοκομικά προϊόντα Σάμου
Καπνιστά Αλλαντικά Δεμετούλη – Αλλαντικά Λέσβου
Οινοποιία Καλογερά – Κρασιά Χίου
Ρουμελιώτης – Μαρμελάδες Χίου
Μελίνας Αποστάγματα – Αποστάγματα Χίου
Μαυρουδή – Αρωματικά έλαια Λήμνου
Μυτιληναϊκός Φούρνος – Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα
Ξηροί Καρποί Πολυχρόνη – Καρποί Χίου
Χιώτικη Σαλάτα – Παραδοσιακά προϊόντα Χίου
Λημνιά Γεύση – Τοματοειδή Λήμνου
Ρεβύθης – Βότανα και αφεψήματα
Χρυσοχοΐδης – Μέλι Λήμνου
Ελαιουργείο Προμπονά – Ελαιόλαδο Χίου
Ψαρρού – Παραδοσιακά προϊόντα Λέσβου
Μανταλένας Γεύσεις – Ζυμαρικά Χίου
Πολυχρονίδης – Ελιές Χίου
Αποστακτήριο Ζαφειρίου – Αποστάγματα Σάμου
Ρουμελιώτης Μοσχάρι – Κρεατοσκευάσματα Λήμνου

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που διοργάνωσε η HELEXPO, δύο εταιρείες του Βορείου Αιγαίου διακρίθηκαν με χάλκινα βραβεία για το ελαιόλαδό τους στις κατηγορίες "Π.Ο.Π. – Π.Γ.Ε." και "Βιολογικά". Επίσης, το εστιατόριο "Κυρ Στέφανος" και το επισκέψιμο ελαιοτριβείο "Protoulis & Co" από τη Λέσβο απέσπασαν διακρίσεις στους νέους διαγωνισμούς "EVOO in gastronomy" και "EVOO in tourism".

Η οργάνωση της συμμετοχής και ο συντονισμός έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα και το στέλεχος marketing Πάνο Πίτσιο, με τη στήριξη εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά. Μεγάλος χορηγός ήταν ο όμιλος “Attica Group”, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες “Blue Star Ferries” και “Hellenic Seaways”, που συνδέουν τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης