× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Και με τον… χωροφύλαξ και με τον… Αστυφύλαξ»

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άποψη για την τοποθέτηση του σταυρού στου Απελή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2019

«Και με τον… χωροφύλαξ και με τον… Αστυφύλαξ»
' χρόνος ανάγνωσης

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που σέβεται τη νομιμότητα και αυτή, δεν μπορεί να είναι α λα καρτ» είπε ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής του στη Μυτιλήνη, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με την τοποθέτηση σταυρού από ομάδα ατόμων στου Απελή χθες Κυριακή τα χαράματα.

«Η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Μόρια και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιουσίες που έχουν καταπατηθεί και εκεί για τις ανάγκες του προσφυγικού σταθμού έχουν στηθεί και παράνομες εγκαταστάσεις. Γιατί οι αρχές δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και σε αυτό το ζήτημα; Σε κάθε περίπτωση εμείς ξέρουμε ότι τα νησιά και η Λέσβος ειδικότερα  έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού. Ωστόσο με την ανθρωπιά που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών μας, άνοιξαν πολλές πόρτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι γιαγιάδες της Συκαμνιάς και ο φούρναρης της Κω, για τους οποίους έχει γίνει αναφορά στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλα αυτά είναι προίκα και μας δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσουμε πράγματα για την ανάπτυξη των νησιών μας. Εκτός από το ΕΣΠΑ υπάρχουν πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αρμόδιες οι δικαστικές αρχές»

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου που να τονίζουμε ότι είναι συνταξιούχος Αρεοπαγίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η τοποθέτηση του σταυρού, δεν προσβάλει κανένα σύμβολο ξένης θρησκείας λόγω του συνδυασμού των άρθρων 3 και 13 του συντάγματός μας περί ανεξιθρησκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε αδίκημα που γίνεται έχει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι το αντικειμενικό και το δεύτερο το υποκειμενικό. Αντικειμενικά πιθανόν να έχουμε κάποια μορφή πλημμεληματικής παράβασης του νόμου, που σχετίζεται με την κατάληψη δημοσίου χώρου ή πολεοδομική παράβαση. Το υποκειμενικό στοιχείο ωστόσο σχετίζεται κυρίως με το αν κατά την τέλεση της συγκεκριμένης πράξης υπήρχε δόλος. Δηλαδή αν το άτομο που τελεί το αδίκημα θέλει να προκαλέσει πρόβλημα ή όχι. Αυτό αρμόδιες να το κρίνουν είναι οι δικαστικές αρχές» σημείωσε.

 

Δικηγόρο από τον Κύτελη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ με αναρτήσεις τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι από τους 36 που έβαλαν το σταυρό - συλληφθέντες και κατηγορούμενους για πολεοδομικές παραβάσεις, κατάληψη δημόσιου χώρου και απείθεια ευχαριστούν δημόσια για τη συμβολή τους: Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρη Βασιλούδη για τις δωρεάν νομικές του συμβουλές. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο οποίος μάλιστα τους διέθεσε όπως λένε και αυτός το δικηγόρο Δημοσθένη Χατζηγιάννη για να τους συμπαρασταθεί νομικά. Ο κ. Κύτελης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ευχαριστούν έναν συνταξιούχο στρατιωτικό ιερέα για τη συμπαράσταση του καθώς και απόστρατο στρατιωτικό εκ των επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» στην οποία συμμετέχουν Μυτιληνιοί από όλο το φάσμα της δεξιάς αλλά και μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες» με ανακοίνωση της σήμερα συγχαίρει τους 36 για την τοποθέτηση του σταυρού στου Απελή. Διότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «είναι οι πρώτοι Λέσβιοι που διώκονται και συλλαμβάνονται για την χριστιανική τους πίστη από την τουρκοκρατία και μετά».

Στην ανακοίνωσή τους κατά της κυβέρνησης αναφέρουν ακόμα: «τους ευχαριστούμε, διότι με τη σύλληψη τους βοηθήσανε όλους εμάς να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε τι σημαίνει το «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Θα θέλαμε όμως, μέσα από τη καρδιά μας να τους πούμε ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ γιατί με την πράξη τους έσπασαν τα δεσμά του φόβου, που έχουν επιβάλει σε όλη την Λεσβιακή κοινωνία οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» και αριστεροί. Χαρακτηρίζοντας φασίστα και ακροδεξιό, όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη και άποψη από την δική τους. Από χτες ένας άνεμος ελευθερίας αρχίζει να πνέει στο νησί».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου