× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Και με τον… χωροφύλαξ και με τον… Αστυφύλαξ»

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άποψη για την τοποθέτηση του σταυρού στου Απελή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2019

«Και με τον… χωροφύλαξ και με τον… Αστυφύλαξ»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που σέβεται τη νομιμότητα και αυτή, δεν μπορεί να είναι α λα καρτ» είπε ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής του στη Μυτιλήνη, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε με την τοποθέτηση σταυρού από ομάδα ατόμων στου Απελή χθες Κυριακή τα χαράματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Μόρια και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιουσίες που έχουν καταπατηθεί και εκεί για τις ανάγκες του προσφυγικού σταθμού έχουν στηθεί και παράνομες εγκαταστάσεις. Γιατί οι αρχές δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και σε αυτό το ζήτημα; Σε κάθε περίπτωση εμείς ξέρουμε ότι τα νησιά και η Λέσβος ειδικότερα  έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού. Ωστόσο με την ανθρωπιά που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών μας, άνοιξαν πολλές πόρτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι γιαγιάδες της Συκαμνιάς και ο φούρναρης της Κω, για τους οποίους έχει γίνει αναφορά στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλα αυτά είναι προίκα και μας δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσουμε πράγματα για την ανάπτυξη των νησιών μας. Εκτός από το ΕΣΠΑ υπάρχουν πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Αρμόδιες οι δικαστικές αρχές»

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου που να τονίζουμε ότι είναι συνταξιούχος Αρεοπαγίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η τοποθέτηση του σταυρού, δεν προσβάλει κανένα σύμβολο ξένης θρησκείας λόγω του συνδυασμού των άρθρων 3 και 13 του συντάγματός μας περί ανεξιθρησκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε αδίκημα που γίνεται έχει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι το αντικειμενικό και το δεύτερο το υποκειμενικό. Αντικειμενικά πιθανόν να έχουμε κάποια μορφή πλημμεληματικής παράβασης του νόμου, που σχετίζεται με την κατάληψη δημοσίου χώρου ή πολεοδομική παράβαση. Το υποκειμενικό στοιχείο ωστόσο σχετίζεται κυρίως με το αν κατά την τέλεση της συγκεκριμένης πράξης υπήρχε δόλος. Δηλαδή αν το άτομο που τελεί το αδίκημα θέλει να προκαλέσει πρόβλημα ή όχι. Αυτό αρμόδιες να το κρίνουν είναι οι δικαστικές αρχές» σημείωσε.

 

Δικηγόρο από τον Κύτελη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ με αναρτήσεις τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι από τους 36 που έβαλαν το σταυρό - συλληφθέντες και κατηγορούμενους για πολεοδομικές παραβάσεις, κατάληψη δημόσιου χώρου και απείθεια ευχαριστούν δημόσια για τη συμβολή τους: Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρη Βασιλούδη για τις δωρεάν νομικές του συμβουλές. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο οποίος μάλιστα τους διέθεσε όπως λένε και αυτός το δικηγόρο Δημοσθένη Χατζηγιάννη για να τους συμπαρασταθεί νομικά. Ο κ. Κύτελης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ευχαριστούν έναν συνταξιούχο στρατιωτικό ιερέα για τη συμπαράσταση του καθώς και απόστρατο στρατιωτικό εκ των επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» στην οποία συμμετέχουν Μυτιληνιοί από όλο το φάσμα της δεξιάς αλλά και μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες» με ανακοίνωση της σήμερα συγχαίρει τους 36 για την τοποθέτηση του σταυρού στου Απελή. Διότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «είναι οι πρώτοι Λέσβιοι που διώκονται και συλλαμβάνονται για την χριστιανική τους πίστη από την τουρκοκρατία και μετά».

Στην ανακοίνωσή τους κατά της κυβέρνησης αναφέρουν ακόμα: «τους ευχαριστούμε, διότι με τη σύλληψη τους βοηθήσανε όλους εμάς να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε τι σημαίνει το «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Θα θέλαμε όμως, μέσα από τη καρδιά μας να τους πούμε ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ γιατί με την πράξη τους έσπασαν τα δεσμά του φόβου, που έχουν επιβάλει σε όλη την Λεσβιακή κοινωνία οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» και αριστεροί. Χαρακτηρίζοντας φασίστα και ακροδεξιό, όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική γνώμη και άποψη από την δική τους. Από χτες ένας άνεμος ελευθερίας αρχίζει να πνέει στο νησί».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ