× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Βαρβαγιάννη και Ντίνα Νικολάου: Μια ελληνική γαστρονομική εμπειρία στο Παρίσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το event παρουσίασης του Ούζου Βαρβαγιάννη σε Γάλλους δημοσιογράφους, όπου τα εκλεκτά αποστάγματα συνδυάστηκαν με πιάτα υψηλής γαστρονομίας από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, προωθώντας την ελληνική παράδοση στη γαλλική αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2024

Ούζο Βαρβαγιάννη και Ντίνα Νικολάου: Μια ελληνική γαστρονομική εμπειρία στο Παρίσι

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, το Ούζο Βαρβαγιάννη, σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό food pairing event που απευθυνόταν σε Γάλλους δημοσιογράφους. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Ούζου Βαρβαγιάννη, είχε ως στόχο τη γνωριμία και εδραίωση του ελληνικού αποστάγματος στη γαλλική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ντίνα Νικολάου, ως πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με έντονα ελληνικά στοιχεία, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Τα εκλεκτά αποστάγματα του Ούζου Βαρβαγιάννη πλαισίωσαν αρμονικά κάθε πιάτο, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στους καλεσμένους.

Το γεύμα ξεκίνησε με το Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε, συνοδευόμενο από εδέσματα, όπως ταραμάς και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ψαροκεφτέδες και κρέμα πιπεριάς Φλώρινας. Το Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων συνόδευσε αρμονικά γαρίδες με κρούστα φιστικιών Αιγίνης και κριθαράκι με μελάνι σουπιάς, ενώ το Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη ανέδειξε τις γεύσεις των καλτσουνιών με φέτα και θυμαρίσιο μέλι και το παραδοσιακό σπετσοφάι με λουκάνικο Σύρου. Για το επιδόρπιο, τα φρούτα του δάσους και η κρέμα με Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο έδωσαν την πιο γλυκιά νότα στην γαστρονομική αυτή εκδήλωση.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι προέρχονταν από καταξιωμένα μέσα, αγκάλιασαν το event ενισχύοντας το γαστρονομικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Η επιτυχημένη παρουσία του Ούζου Βαρβαγιάννη στη γαλλική αγορά έρχεται ως απόρροια της ευρύτερης συνεργασίας του με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία με την καθοριστική συμβολή της, συνεισφέρει στην καθιέρωση του brand ως ιδανικού συνοδευτικού για γεύματα υψηλών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, οι 4 ετικέτες Ούζου Βαρβαγιάννη είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης στη Γαλλία, όπως στα traiteurs Evi Evane.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φιλόξενο περιβάλλον του εστιατορίου Evi Evane, το οποίο ανήκει στη Ντίνα και στη Μαρία Νικολάου και αποτελεί αγαπημένο εστιατορίων των Γάλλων, φιλοξένησε με επιτυχία την εκδήλωση. Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν η σεφ και η ομάδα της, ο Γιάννης Βαρβαγιάννης, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και η Άννη Καραγκιουλέ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ούζου Βαρβαγιάννη.

Επιπλέον, η συμμετοχή του Ούζου Βαρβαγιάννη για πρώτη φορά στην παγκόσμια έκθεση SIAL, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών, αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρουσίας του στη γαλλική αγορά. Εκεί, το Ούζο Βαρβαγιάννη ήρθε σε επαφή με το διεθνές κοινό της έκθεσης, παρουσιάζοντας τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια ιστορία του.

Με στόχο την εξωστρέφεια και την κατάκτηση νέων αγορών, το Ούζο Βαρβαγιάννη συνεχίζει να προβάλει την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά, με έμφαση στη γαλλική αγορά, και σχεδιάζει νέες δράσεις που θα ενδυναμώσουν την παρουσία του διεθνώς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ΚΑΠ

Η εξωτερική σύγκλιση κεντρικός στόχος των όλων των κρατών μελών από την ανατολική Ευρώπη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πάγωσε η αγορά του λαδιού στη Λέσβο

Έμποροι και ελαιομεσίτες του νησιού σταμάτησαν να αγοράζουν ελαιόλαδο από τους παραγωγούς μέχρι να διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες στην αγορά. Αναμένουν νέα πτώση των τιμών παραγωγού σε συνέχεια του δεύτερου πτωτικού κύματος στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 20 Δεκεμβρίου

Θα καταβληθούν 1,5 δις ευρώ σε 3.752.525 δικαιούχους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σταματούν το μάζεμα τις ελιάς στη Λέσβο!

Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί του νησιού αναβάλουν την συγκομιδή για μετά τις γιορτές ελπίζοντας σε καλύτερες αποδόσεις του καρπού σε ελαιόλαδο. Καταστροφική χρονιά το 2024 για την ελαιοκομία του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Γιορτινή μαγεία με άρωμα Λέσβου στο «Evelyn spices»

Η τοπική παραγωγή και η αγάπη για την ποιότητα συνδυάζονται, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές στο 117 της Ερμού στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο «Θαλασσίτης» θα πάρει την θέση του «Πελαγίτη»

Το νέο πλοίο της Αει Ναύτης έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 100 φορτηγά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιμελητήριο: Οδηγίες για τις επαναληπτικές εκλογές στη Λήμνο

Θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ούτε μια αναφορά στο Μεταφορικό ισοδύναμο από τον Στυλιανίδη

Παραμένει ο στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας να κάνει 10ετείς συμβάσεις για τις άγονες γραμμές. Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε συνέδριο για τον ελληνικό τουρισμό ο Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στο πάνελ με θέμα: «Προκλήσεις στην Τουριστική Ανάπτυξη»
ΑΓΟΡΑ

Ξανά εκλογές στη Λήμνο για το Επιμελητήριο

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λέσβου προστίθενται δύο επιπλέον έδρες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό

16μηνη σύμβαση για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων στον αγροδιατροφικό τομέα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΚΚΕ Λήμνου: Αντιδημοκρατική η τροπολογία για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Λέσβου

Αναλογική εκπροσώπηση της Λήμνου στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ζητά με ανακοίνωση της Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του Κόμματος