× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Βαρβαγιάννη και Ντίνα Νικολάου: Μια ελληνική γαστρονομική εμπειρία στο Παρίσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το event παρουσίασης του Ούζου Βαρβαγιάννη σε Γάλλους δημοσιογράφους, όπου τα εκλεκτά αποστάγματα συνδυάστηκαν με πιάτα υψηλής γαστρονομίας από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, προωθώντας την ελληνική παράδοση στη γαλλική αγορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2024

Ούζο Βαρβαγιάννη και Ντίνα Νικολάου: Μια ελληνική γαστρονομική εμπειρία στο Παρίσι
' χρόνος ανάγνωσης

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, το Ούζο Βαρβαγιάννη, σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό food pairing event που απευθυνόταν σε Γάλλους δημοσιογράφους. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Ούζου Βαρβαγιάννη, είχε ως στόχο τη γνωριμία και εδραίωση του ελληνικού αποστάγματος στη γαλλική αγορά.

Η Ντίνα Νικολάου, ως πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με έντονα ελληνικά στοιχεία, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Τα εκλεκτά αποστάγματα του Ούζου Βαρβαγιάννη πλαισίωσαν αρμονικά κάθε πιάτο, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στους καλεσμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεύμα ξεκίνησε με το Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε, συνοδευόμενο από εδέσματα, όπως ταραμάς και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ψαροκεφτέδες και κρέμα πιπεριάς Φλώρινας. Το Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων συνόδευσε αρμονικά γαρίδες με κρούστα φιστικιών Αιγίνης και κριθαράκι με μελάνι σουπιάς, ενώ το Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη ανέδειξε τις γεύσεις των καλτσουνιών με φέτα και θυμαρίσιο μέλι και το παραδοσιακό σπετσοφάι με λουκάνικο Σύρου. Για το επιδόρπιο, τα φρούτα του δάσους και η κρέμα με Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο έδωσαν την πιο γλυκιά νότα στην γαστρονομική αυτή εκδήλωση.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι προέρχονταν από καταξιωμένα μέσα, αγκάλιασαν το event ενισχύοντας το γαστρονομικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Η επιτυχημένη παρουσία του Ούζου Βαρβαγιάννη στη γαλλική αγορά έρχεται ως απόρροια της ευρύτερης συνεργασίας του με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία με την καθοριστική συμβολή της, συνεισφέρει στην καθιέρωση του brand ως ιδανικού συνοδευτικού για γεύματα υψηλών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, οι 4 ετικέτες Ούζου Βαρβαγιάννη είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης στη Γαλλία, όπως στα traiteurs Evi Evane.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φιλόξενο περιβάλλον του εστιατορίου Evi Evane, το οποίο ανήκει στη Ντίνα και στη Μαρία Νικολάου και αποτελεί αγαπημένο εστιατορίων των Γάλλων, φιλοξένησε με επιτυχία την εκδήλωση. Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν η σεφ και η ομάδα της, ο Γιάννης Βαρβαγιάννης, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και η Άννη Καραγκιουλέ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ούζου Βαρβαγιάννη.

Επιπλέον, η συμμετοχή του Ούζου Βαρβαγιάννη για πρώτη φορά στην παγκόσμια έκθεση SIAL, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών, αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρουσίας του στη γαλλική αγορά. Εκεί, το Ούζο Βαρβαγιάννη ήρθε σε επαφή με το διεθνές κοινό της έκθεσης, παρουσιάζοντας τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια ιστορία του.

Με στόχο την εξωστρέφεια και την κατάκτηση νέων αγορών, το Ούζο Βαρβαγιάννη συνεχίζει να προβάλει την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά, με έμφαση στη γαλλική αγορά, και σχεδιάζει νέες δράσεις που θα ενδυναμώσουν την παρουσία του διεθνώς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης