× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μακάρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να γίνει έστω τον Σεπτέμβριο!»

Η Όλγα Φιάσκα, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της για το Ναϊρόμπι της Κένυας, συνεχίζει να προπονείται παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 6/4/2020

«Μακάρι  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να γίνει έστω τον Σεπτέμβριο!»

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει και τον αθλητισμό, όπως είναι εύλογο, με όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των επόμενων μηνών να μπαίνουν στη... ναφθαλίνη, μέχρι να βγει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους σε μεταγενέστερο χρόνο ή ακόμα και τη ματαίωσή τους. Ένα από αυτά τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού είναι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαγόταν τον Ιούλιο στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Εκεί όπου έχει ήδη εξασφαλίσει -και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο- τη συμμετοχή της και η Όλγα Φιάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη Μυτιληνιά βαδίστρια, που είχε αναδειχθεί χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων στα 5.000μ βάδην στο Μπουένος Άιρες το 2018, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί στόχο μιας ολόκληρης διετίας. Η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει από πέρυσι για τα 10χλμ βάδην των νεανίδων, ωστόσο το γεγονός πως βρίσκεται στην τελευταία της χρονιά ηλικιακά στη συγκεκριμένη κατηγορία, περιπλέκει τα πράγματα αν αλλάξει ο προγραμματισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Κι αυτό γιατί, αν παρέλθει το 2020 και η διοργάνωση μετατεθεί για το 2021, όπως συνέβη και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τότε η Όλγα Φιάσκα δεν θα έχει (λογικά) δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν, αφού θα είναι πλέον 20 ετών.

Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης συνεχίζει να προπονείται όλο αυτό το διάστημα υπό τις οδηγίες του Γρηγόρη Κοντού, ο οποίος έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα στα δεδομένα της εποχής. Εξάλλου το βάδην είναι ένα αγώνισμα που επιτρέπει την προπόνηση εκτός σταδίων και η Φιάσκα έχει τη δυνατότητα να αθλείται κανονικά, χωρίς να στερείται πολλά από τα βασικά. 

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε σχετικά, στο www.sportlesvos.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ