× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Λιγότεροι επιβάτες στις πτήσεις εσωτερικού του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Μείωση της επιβατικής κίνησης δείχνουν τα στοιχεία για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Οριακή αύξηση στο εννεάμηνο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 16/10/2024

Λιγότεροι επιβάτες στις πτήσεις εσωτερικού του αεροδρομίου Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Τον Ιούλιο του 2024 η επιβατική κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού εμφάνισε μείωση κατά 1,7%, τον Αύγουστο κατά 3,4% και τον Σεπτέμβριο κατά 2,7%. Σε απόλυτους αριθμούς τον Ιούλιο του 2024 διακινήθηκαν 42.605 επιβάτες έναντι 43.340 επιβατών τον ίδιο μήνα του 2023. Τον Αύγουστο οι επιβάτες ήταν 43.491 έναντι 45.024. Τέλος το Σεπτέμβριο διακινήθηκαν 36.097 επιβάτες έναντι 37.114 επιβατών. Δηλαδή σε αυτό το τρίμηνο χάθηκαν συνολικά 3.293 επιβάτες.  Η εξέλιξη αυτή σίγουρα προβληματίζει τους επόμενους μήνες θα δούμε να θα συνεχιστεί και θα παγιωθεί.

Στο σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2024 η επιβατική κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 2,8%. Συγκεκριμένα διακινήθηκαν 290.428 επιβάτες έναντι 289.271 επιβατών το ίδιο διάστημα του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβατική κίνηση στις πτήσεις εξωτερικού παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση κατά 47,7% καθώς στο εννεάμηνο διακινήθηκαν 171.743 επιβάτες όταν την ίδια περίοδο του 2023 είχαν διακινηθεί 116.253 επιβάτες.

Η συνολική επιβατική κίνηση (πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού) στο εννεάμηνο του 2024 διαμορφώθηκε στου 469.171 επιβάτες έναντι 405.524 επιβατών την ίδια περίοδο του 2023. Το ποσοστό αύξηση ανήλθε στο 15,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πτήσεις

Οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024 ήταν 5.658 έναντι 5.016 την ίδια περίοδο του 2023. Ο μήνα με τις περισσότερες πτήσεις ήταν ο Ιούλιος. Τον μήνα αυτό πραγματοποιήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνολικά 860 πτήσεις (715 τον Ιούλιο του 2023).

Οι αφίξεις τουριστών ανά χώρα προέλευσης

Η Αγγλία και τον Σεπτέμβριο έδωσε το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην Λέσβο από όλες τις τουριστικές αγορές του νησιού. Συγκεκριμένα έφθασαν στο νησί 3.770 τουρίστες, Οι Ολλανδοί τουρίστες ήταν 3.172, οι Δανοί τουρίστες ήταν 3.176, οι Πολωνοί ήταν 1.250, οι Σουηδοί ήταν 873, οι Νορβηγοί ήταν 831, οι Βέλγοι 636, οι Τσέχοι 531, οι Ισραηλινοί 527 και από άλλες χώρες έφθασαν στη Λέσβο 462 τουρίστες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευμα κατά Τσίπρα στην Αυγή και παραίτηση του διευθυντή της

Όπως σχολίασαν πηγές της Κουμονδούρου, το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής δεν απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Το πιο λαμπερό Beauty House της Μυτιλήνης έβαλε τα γιορτινά του

Το αγαπημένο κέντρο φροντίδας θα είναι ανοιχτό έως τις 31 Δεκεμβρίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτινή μαγεία στα Χύδηρα

Η πλατεία γέμισε από κόσμο, μουσικές και χειροποίητες δημιουργίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Επανεκκίνηση για τη λέσχη της Αρίσβης

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού Πνευματικού Κέντρου Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Ο ναός της Παναγίας στη Θερμή και η μέρα που έφτασε η ελευθερία

Η ιστορία του ενοριακού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου και η άφιξη του ελληνικού στρατού στις 20 Νοεμβρίου, όπως την περιγράφει ο φιλόλογος Δικιδίκης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Λέσβος βιωματικό εργαστήρι γεωλογικών φαινομένων

Μια σημαντική άσκηση πεδίου στην περιοχή του Πολιχνίτου πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών»
ΧΩΡΙΑ

Στολίστηκε γιορτινά το Παλαιοχώρι

Με πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Κρυφτή»
ΧΩΡΙΑ

Ιερή πομπή στη θάλασσα για τον Αγιο Νικόλαο στη Σκάλα Λουτρών

κάτοικοι και φορείς τίμησαν την ιστορική εικόνα από τον Τσεσμέ και ευλόγησαν τα νερά
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρή πανήγυρη για τον Αγιο Νικόλαο στο Ίππειος

Στο επάνω χωριό τελέστηκε με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε κοινή τράπεζα με νηστίσιμα εδέσματα από τους κατοίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

Στις 9 Δεκεμβρίου μιλούν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βάσω Χοχλάκα σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οδεύει για κλείσιμο ο Δήμος Μυτιλήνης στις 16 Δεκεμβρίου

Η Μυτιλήνη ανάμεσα στους Δήμους που λένε «ως εδώ»! Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου θα ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση