× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέες εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές και τον υγρότοπο Καλλονής

Μετά τον επιτυχή εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2024

Νέες εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές και τον υγρότοπο Καλλονής
' χρόνος ανάγνωσης

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θα οργανώσει νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στη Λέσβο-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού για τους φτερωτούς επισκέπτες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 διοργανώνεται δράση ορνιθοπαρατήρησης για το κοινό στους υγροτόπους των Αλυκών Καλλονής, στην περιοχή 9 Καμάρες.
- Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17.00 θα οργανωθεί εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης στην περιοχή των παρατηρητηρίων στον υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής.
Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια/τηλεσκόπια) και με κατάλληλη καθοδήγηση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ σημαντικά είδη μεταναστευτικών πουλιών στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής.
Η συμμετοχή στη δράση δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), και μετά από δήλωση συμμετοχής.
Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών.

Μετά τη γιορτή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής γιόρτασαν την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (EuroBirdwatch) και με επιτυχία οργάνωσαν εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους της Λέσβου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Οι συμμετέχοντες, στις δύο εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 Καμάρες και στην Αλυκή Πολιχνίτου, με επιτυχία παρατήρησαν Φλαμίνγκο, Αβοκέτες, Καλαμοκανάδες, Θαλασσοσφυριχτές, Καστανοκέφαλους Γλάρους, Ποταμογλάρονα, Κορμοράνους, Μαυροπελαργούς, Κοκκινοσκέληδες, και ανακαλύψαν τα μυστικά τους.
Νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου
& το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιδιώτες στη διαχείριση αποβλήτων του Βορείου Αιγαίου;

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης μετά την επιστολή Γραφάκου. Κατασκευή των νέων μονάδων ανάκτησης και ανακύκλωσης με δημόσιους πόρους επιδιώκει η ΔΕΔΑΠΑΛ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμούν την ελιά και την ελαιοκομία στο Σκόπελος Γέρας

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός και Αθλητικός – Χορευτικός Σύλλογος Σκοπέλου «Αγία Μαγδαληνή»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεχίζονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας σε Βαρειά, Ακρωτήρι και Βίγλα

Έως την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εκπόνησης της Γ' φάσης της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σπάνιες φωτογραφίες της Σμύρνης του 1900 στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης και η Συνύπαρξη παρουσιάζουν το έργο του συλλέκτη Mert Rüstem, ιδρυτή του Μουσείου Hamza Rüstem
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ναυμαχία στον βόρειο λιμένα του Κάστρου της Μυτιλήνης»

Η δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την πειρατεία στο Αιγαίο συνεχίζεται στις 17 Οκτωβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η θάλασσα μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου Σαχλού στο Τσαρσί Χαμάμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «THALASSA» την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο ο Περιφερειάρχης

Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «Τέταρτη Εξουσία & Περιβάλλον»

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα ιεραρχούνται χαμηλά στις προτεραιότητες των μέσων ενημέρωσης. Από την άλλη, η Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δημοπρατήσεις για το νέο Δημαρχείο και το Μουσικό Σχολείο

Δύο σημαντικά έργα της Μυτιλήνης μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η 21η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Θεσμός που τιμά τη γη και την παράδοση της Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Νέα εποχή για τον «Σάτυρο» της Αγιάσου

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Καρναβαλικού Συλλόγου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνεργασία για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Λήμνου

«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί», τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη