× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η απογοητευτική συμμετοχή στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου και η ανησυχία για το μέλλον

Ανακοίνωση της Αγωνιστική Συνεργασίας Εμπόρων Μυτιλήνης

Δημοσίευση 29/9/2024

Η απογοητευτική συμμετοχή στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου και η ανησυχία για το μέλλον

Μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση και τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, οι ανησυχίες για την πορεία του συλλόγου επιβεβαιώθηκαν πλήρως, σύμφωνα με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Μυτιλήνης. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν εξαιρετικά χαμηλή, με μόλις 46 μέλη να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, αριθμός που δείχνει σαφή πτώση σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, όπου και πάλι η συμμετοχή ήταν μειωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρή αυτή συμμετοχή, όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συνεργασία, δεν είναι απλά αριθμητική, αλλά αντανακλά τη βαθιά απογοήτευση των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου. Με την αποχή τους, τα μέλη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος δεν φαίνεται ικανός ούτε πρόθυμος να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Η αδυναμία του να δώσει λύσεις έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η μαζικότητα του συλλόγου, ενώ δεν υπάρχει ενεργή συμμετοχή σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τα τοπικά προβλήματα της αγοράς.

Η Σιωπή του Δ.Σ. και τα Αδιέξοδα του Κλάδου

Οι διαμαρτυρίες της Αγωνιστικής Συνεργασίας στρέφονται κυρίως προς τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία, σύμφωνα με την κίνηση, παραμένει σιωπηλή μπροστά στα μείζονα ζητήματα του κλάδου. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν:

  • Η ραγδαία αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων.
  • Η άνοδος των ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν τους επαγγελματίες.
  • Η ακρίβεια που συρρικνώνει το εισόδημα των μικρομεσαίων εμπόρων.
  • Οι υπέρογκες τραπεζικές προμήθειες και οι πολύπλοκες διαδικασίες που ακολουθούν οι τράπεζες, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων.
  • Τα χρέη που συσσωρεύονται και οι κίνδυνοι κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
  • Ο αποκλεισμός επαγγελματιών από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι παραπάνω ανησυχίες δεν έχουν λάβει ουσιαστικές απαντήσεις από το Δ.Σ. του συλλόγου, κάτι που εντείνει το κλίμα απογοήτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκκληση για Δράση και Συμμετοχή στον Αγώνα

Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις, η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Μυτιλήνης καλεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα. Παράλληλα, ενθαρρύνουν τα μέλη του εμπορικού κόσμου της Μυτιλήνης να μην μείνουν αμέτοχα. Οι οργανωμένες κινητοποιήσεις και η συμμετοχή στην επερχόμενη μεγάλη απεργία τον Νοέμβριο, μαζί με άλλους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, θεωρούνται κρίσιμες για την επίλυση των προβλημάτων.

«Οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες της πόλης μας δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τον αγώνα. Τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία είναι τεράστια, και η εμπλοκή της κυβέρνησης στους πολεμικούς σχεδιασμούς πρέπει να καταδικαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγωνιστική Συνεργασία, τονίζοντας την ανάγκη για συλλογική διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Η συσπείρωση του εμπορικού κόσμου γύρω από τα αιτήματα αυτά φαίνεται πλέον ως η μόνη διέξοδος απέναντι στην κλιμακούμενη πίεση που δέχονται οι επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα, από τη φορολογία έως τις καθημερινές προκλήσεις επιβίωσης στον επιχειρηματικό τομέα. Το μέλλον του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης παραμένει αβέβαιο, όμως οι φωνές για αλλαγή γίνονται όλο και πιο έντονες. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η συντονισμένη δράση με άλλους κλάδους ίσως είναι το «κλειδί» για την αναστροφή της αρνητικής πορείας του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Αλλάζουν όλα σε εκπτώσεις και προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Ήδη στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί νέα ταμπελάκια στα προϊόντα που πωλούνται σε προσφορά, τα οποία αναγράφουν την προηγούμενη και την τρέχουσα τιμή
ΕΛΛΑΔΑ

Οι τάσεις στην Ελληνική αγορά λευκών κρασιών

Εντυπώσεις και συμπεράσματα από την επίσκεψη στις εκθέσεις Οινόραμα και Oenotelia
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από σπόντα φθάνει στη Λέσβο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2025

Μεταφέρει 320 τουρίστες, ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 150 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 21 Μαρτίου

Θα καταβληθούν 69,7 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 83.000 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τι συμβαίνει με το Ro – Ro Θαλασσίτης;

Από αναβολή σε αναβολή η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου αλλά για την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας είναι απλώς… Παρασκευή βράδυ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Αδαμάντιος Κοραής λόγω καιρού

Στις 17 και 18 Μαρτίου δεν θα γίνουν οι προσεγγίσεις του πλοίου σε Λαύριο και Άγιο Ευστράτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων

Η καταβολή του φόρου, γίνεται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυξάνεται η κατανάλωση ελαιολάδου κατά 10%

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελιάς δείχνουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης σε χώρες της Ασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Τάλως» πάει Καβάλα

Δείτε τις ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου στα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτη ημερίδα ενημέρωσης για τον ψηφιακό αγροδιατροφικό χάρτη της Λέσβου

Εκδήλωση την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλεόνασμα απολύσεων τον Ιανουάριο στο Βόρειο Αιγαίο

Δείτε εδώ ποιο είναι το νησί που έκανε πρωταθλητισμό στην απώλεια θέσεων εργασίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δίνουν ψίχουλα για την αγροτική οδοποιία

Λείπουν 310 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν τα αιτήματα των Δήμων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ