× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνε κι έρχονται σχεδόν άδεια!

Δεν ξεπερνά το 20% η πληρότητα των αεροσκαφών στις ήδη «κουτσουρεμένες» πτήσεις από το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 2/4/2020

Πάνε κι έρχονται σχεδόν άδεια!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει πολλές πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών σε όλο τον κόσμο και από αυτή την παραδοχή δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι αεροπορικές πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λέσβο εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες πραγματοποιούνται μειωμένα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, αφού η προτροπή για περιορισμό των μετακινήσεων επηρέασε και την πληρότητα των πτήσεων, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες -με το που εφαρμόστηκαν τα σχετικά μέτρα- να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Από τη μεριά τους, οι επιβάτες που είχαν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους για αυτή την περίοδο, ενόψει και των εορτών του Πάσχα, εκμεταλλεύτηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τη δυνατότητα που τους δόθηκε να τροποποιήσουν τον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό, προχωρώντας σε αλλαγές ημερομηνιών χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γεγονός πως οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες και έτσι ακόμα κι οι λιγοστές πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη Μυτιλήνη αυτή την περίοδο έχουν εξίσου μικρή πληρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ν» τα αεροπλάνα έρχονται στη Μυτιλήνη με 20-30 επιβάτες, ενώ φεύγουν από το «Οδυσσέας Ελύτης» με ακόμα λιγότερους, που δεν ξεπερνούν τους 15-20. 

Πρόκειται για άτομα που πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν εκτός νησιού για ιατρικούς σκοπούς, όπως και γιατρούς, καθώς και φοιτητές που επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους. Όλοι τους χρειάζεται να έχουν μαζί τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική κορφή ένα έντυπο Ε1 ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανάγκασε πάντως και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες εδάφους να προβούν σε μείωση του προσωπικού που απασχολούν στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», αναστέλλοντας αρκετές από τις συμβάσεις εργασίας λόγω της πανδημίας. Έτσι λειτουργούν πια ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, από τη στιγμή που εξυπηρετούν μια-δυο πτήσεις τη μέρα και κάποιες μέρες μάλιστα μόνο μία!

Υπάρχει κάτι που να πηγαίνει κάπως καλύτερα; Κι όμως υπάρχει! Μπορεί οι ταξιδιώτες να έχουν λιγοστέψει, αυτό δεν ισχύει όμως και για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Όπως έλεγε στο «Ν» καλά πληροφορημένη πηγή, οι υπηρεσίες cargo σημειώνουν αύξηση αυτή την περίοδο, αφού υπάρχει σχετική ανάγκη για αποστολή προϊόντων λόγω και του ταυτόχρονου περιορισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»