× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενας χρόνος χωρίς το φωτεινό χαμόγελο της Χρυσούλας Ζωγράφου

Η αγαπητή φίλη της και πρώην περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Νικολάρα ανήγγειλε το ετήσιο μνημόσυνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2024

Ενας χρόνος χωρίς το φωτεινό χαμόγελο της Χρυσούλας Ζωγράφου
' χρόνος ανάγνωσης

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της αγαπητής παιδιάτρου Χρυσούλας Ζωγράφου στις 24 Σεπτεμβρίου του 2023, αφήνοντας πίσω της μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη έργου και προσφοράς.

Το ετήσιο μνημόσυνό της θα τελεστεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, στο Μοναστήρι της Μυρσινιώτισσας στην Καλλονή, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της από όλους όσοι δεν κατάφεραν να την συνοδεύσουν στο τελευταίο της ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο έγινε γνωστή από τη φίλη της και πρώην περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Νικολάρα, η οποία μέσα από συγκινητικά λόγια μίλησε για τον ένα χρόνο που πέρασε σαν «ψέμα, σαν κακόγουστη φάρσα».

Τα λόγια της αποτυπώνουν τη θλίψη και την αγάπη όλων όσων γνώρισαν τη Χρυσούλα Ζωγράφου: «Το χαμόγελο της, η αγωνιστικότητα της, η ανιδιοτέλεια της, η εργατικότητα της, η δίψα της για ζωή και προσφορά δεν είναι πια μαζί μας, αλλά μέσα μας, παρακαταθήκη και στήριγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χρυσούλα Ζωγράφου ήταν γνωστή και αγαπητή παιδίατρος, με έντονη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την Αριστερά. Γεννήθηκε το 1952 στην Κοκκινιά του Πειραιά και εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1974. Το 1978, υπηρέτησε ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας. Από το 1991 άρχισε να εργάζεται ως παιδίατρος στην Καλλονή της Λέσβου, και το 2001 ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Η δράση της συνεχίστηκε και το 2006, όταν ήταν υποψήφια με τη «Δημιουργική Δημοτική Κίνηση» στο Δήμο Καλλονής, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Λέσβο.

Η ζωή της ήταν αφιερωμένη στην προσφορά και την αλληλεγγύη, αξίες που μεταλαμπάδευσε και στην οικογένειά της. Παντρεμένη με δύο παιδιά, η Χρυσούλα Ζωγράφου αγαπήθηκε από όλους για το έργο και την ανθρωπιά της. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε την ασθένεια της λευχαιμίας, δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και να προσφέρει στους ανθρώπους της Λέσβου.

Μετά το μνημόσυνο, η οικογένειά της θα προσφέρει καφέ σε καφετέρια της Καλλονής, όπου φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και συνοδοιπόροι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τη Χρυσούλα και να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους από τη ζωή και το έργο της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ