× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

40 χρόνων γίνεται φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, συζητήσαμε εφ’ όλης της ύλης με τον Πρύτανη, Δημήτρη Παπαγεωργίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/9/2024

40 χρόνων γίνεται φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 FM και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε σε καίρια θέματα που αφορούν το πανεπιστήμιο, όπως η κατάσταση των εισακτέων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, καθώς και σημαντικές εξελίξεις σε κτιριακές υποδομές.

Ημερομηνίες σημαντικές για το ιδρυμα είναι η 18η και 19η Οκτωβρίου, όταν θα γίνει στη Μυτιλήνη διήμερη γιορτή για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζητήσεις με προσκεκλημένους πρώην Πρυτάνεις, πανεπιστημιακούς και άλλους εξέχοντες ομιλητές και ομιλήτριες, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή του Συλλόγου Αποφοίτων, προσδίδοντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρωτοετείς

Με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη των πρωτοετών φοιτητών τον Οκτώβριο, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην αναζήτηση κατοικιών από τους νεοεισερχόμενους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των ενοικίων. Από τη μία ο πρύτανης παραδέχθηκε την ανεπάρκεια φοιτητικών κατοικιών, την οποία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσπαθεί να βελτιώσει, με ανεύρεση οικοπέδων στη Λέσβο και άλλα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη επισήμανε ότι σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, αν οι πρωτοετείς φεύγουν εκτός σπιτιού, η ζωή στα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι αρκετά οικονομική.

Όσον αφορά τους εισακτέους, ο Πρύτανης επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατάφερε να καλύψει το 85% των θέσεων, σημειώνοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε την σημασία της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων, η οποία φτάνει το 75%.

Για την κυβερνοεπίθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα σοβαρό περιστατικό που ανέφερε ο Πρύτανης ήταν η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η επίθεση προήλθε από διεθνή ομάδα χάκερς που είχαν ως στόχο μια σειρά από διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες βρέθηκε και το Πανεπιστήμιο. Ο Πρύτανης διευκρίνισε ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Υπηρεσία Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, με τη λειτουργία να αποκαθίσταται μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και οι άμεσα ενδαφερόμενοι για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Η συζήτηση επίσης επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του νέου κτηρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Ο Πρύτανης εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, που αποδίδονται σε αλλαγές στους εργολάβους. Παρά τις προκλήσεις, εξέφρασε την ελπίδα ότι το κτίριο θα παραδοθεί σύντομα, πιθανότατα όμως μετά την επερχόμενη γιορτή για τα 40 χρόνια του Πανεπιστημίου.

Συζητήσαμε τέλος και για το θέμα που έχει προκύψει από το 2020, όταν έληξε το παραχωρητήριο από το ΕΤΑΔ προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το κτήριο του Ξενία,, όπου με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το κτήριο δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο δυναμικό του ιδρύματος εντάσσονται δύο νοσηλευτές, μία μαία και μία εργαζόμενη στον κλάδο των Ιατρικών Εργαστηρίων
Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο οικογενειάρχης βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημά του
Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Φυλλάδια στη Λέσβο, ομιλίες στη Χίο και ημερίδες σε Ικαρία και Φούρνους
Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΑΤΡΟ

«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μια κωμωδία που έφερε άφθονο γέλιο και σημαντικό δίδαγμα στο κοινό της Μυτιλήνης
«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε  στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών

Ο ΣΕΔΥ Αιγαίου ζητά την άμεση ένταξή τους στους δικαιούχους με αναδρομική ισχύ από το 2024
Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους

Η 36η βράβευση του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Δελφίνι» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922
Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αποχαιρετούν την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κωνσταντίνα Κουρκουραΐδου
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου