× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο όμορφο ‑και ηλεκτρονικό πια‑ 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Στην εποχή του ιού «με την κορώνα» που λένε και τα παιδιά…

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/3/2020

Στο όμορφο ‑και ηλεκτρονικό πια‑ 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Ο κορονοϊός έκλεισε τα σχολεία και σταμάτησε όλες τις δημιουργικές δραστηριότητες που οργάνωναν για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε παιχνίδια με τους φίλους, ούτε παιχνίδια στην αυλή, ούτε εργασίες και τραγούδια. Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, «πότε θα πάμε ξανά σχολείο, πότε θα δούμε ξανά τους φίλους μας, πότε θα παίξουμε στην αυλή, πότε θα δούμε τις δασκάλες μας;» ρωτούν τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτήματα όχι μόνο των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών. Η διευθύντρια του σχολείου, Άννα Τσουκαλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εξηγούν στο «Ν» ότι οι νηπιαγωγοί σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα που παρέχει η τεχνολογία «για να κρατήσουμε την επαφή μας αλλά και για να κάνουμε δημιουργικά πράγματα. Δημιουργήσαμε μια ομαδική συνομιλία στο messenger, όπου προστέθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου.

Στη συνομιλία οι δασκάλες, αλλά και γονείς προτείνουν διάφορες ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικά video, παραμύθια, κλπ. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και οι γονείς ανεβάζουν τις ζωγραφιές τους και φωτογραφίες από δραστηριότητες που κάνουν στο σπίτι μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας έλειπε όμως και η «ζωντανή» επαφή. Έτσι επιχειρήσαμε την πρώτη βιντεοκλήση για να έχουμε οπτική επαφή και να μιλάμε ταυτόχρονα. Η πρώτη απόπειρα ήταν λίγο αμήχανη, κάποια παιδιά ντρεπότανε, υπήρχαν δυσκολίες στη σύνδεση και στον συντονισμό όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως δε μας πτόησε και για καλύτερα αποτελέσματα η επόμενη συνάντηση του σχολείου έγινε μέσω skype. Παίξαμε παιχνίδια με τα παιδιά, απλά παιχνίδια όπως η κρεμάλα, διαβάσαμε παραμύθια, είπαμε τα νέα μας. Κάποια από αυτά μας σύστησαν τα αδέλφια τους που παρακολουθούσαν κι αυτά.

Παίρνοντας ιδέες από άλλους συναδέλφους που πραγματικά αυτές τις μέρες εργάζονται περισσότερο ίσως και από τις κανονικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ακόμα και για απλά πράγματα, δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική διδασκαλία για τα παιδιά σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Έτσι οι μικροί μαθητές του σχολείου, μέσω του υπολογιστή, θα κάνουν δραστηριότητες γλώσσας και μαθηματικών, θα μπορούν να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας, αλλά και να ακούσουν τραγούδια. Και φυσικά θα μπορούν, με τη βοήθεια των γονιών τους, να στείλουν αυτά που έφτιαξαν στις δασκάλες τους και στα άλλα παιδιά.

Η περίοδος που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας. Ας βρούμε πράγματα για να γίνει ο χρόνος μας δημιουργικός χωρίς να χάσουμε την επαφή με τα παιδιά για να είναι πιο εύκολη η επιστροφή στο σχολείο. Μια επιστροφή που ευχόμαστε να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τη στήριξή τους» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής