× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λήγει η προθεσμία για τη σύνδεση επαγγελματιών με το IRIS

Έρχονται βαριές καμπάνες σε όσους δεν συμμορφωθούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2024

Λήγει η προθεσμία για τη σύνδεση επαγγελματιών με το IRIS
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Τελευταία προειδοποίηση απευθύνει το ΥΠΕΘΟ στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για να συνδέσουν έως αύριο, που λήγει η προθεσμία, τον επαγγελματικό λογαριασμό τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Για όσους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη σύνδεσή τους στην υπηρεσία, μέσα από μία απλή και γρήγορη διαδικασία που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και ελάχιστα κλικ από το κινητό ή τον υπολογιστή, οι επαγγελματίες μπορούν να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους με σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Τονίζεται ότι δεν απαιτείται το άνοιγμα νέου λογαριασμού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγγραφή στην υπηρεσία ένας από τους ήδη υπάρχοντες δηλωμένους λογαριασμούς στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι έως σήμερα έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρξε ραγδαία αύξηση των εγγράφων (τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, μάλιστα, ολοκληρώθηκαν πάνω από 100.000 εγγραφές).

Βήμα-βήμα η εγγραφή με λίγα κλικ και σε ελάχιστο χρόνο

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης σε κάποια τράπεζα ή υπηρεσία, μέσω του web banking ή mobile banking των συνεργαζόμενων τραπεζών 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Μέσα από το Internet Banking της τράπεζας του, ο επαγγελματίας σε λίγα βήματα:

Επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments από την ενότητα Υπηρεσίες στο Internet Banking.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλώνει το αναγνωριστικό προς τους πελάτες του (ΑΦΜ).

Συνδέει τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο θα πιστώνονται τα χρήματα που θα λαμβάνει μέσω IRIS Payments.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του στην υπηρεσία, παράγεται ο μοναδικός κωδικός QR της επιχείρησης, τον οποίο μπορείτε να διαμοιράζει στους πελάτες του για να τον σκανάρουν και να κάνουν πληρωμές στην επιχείρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΒΑΝ που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι κατά την εγγραφή τους πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Επαγγελματικός Λογαριασμός.

Συνολικά 12 τράπεζες παρέχουν πλέον την υπηρεσία: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τράπεζες που προσφέρουν την υπηρεσία IRIS payments για επαγγελματίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της ΔΙΑΣ Α.Ε., επιλέγοντας την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται στη διαδρομή Υπηρεσίες > Για Επιχειρήσεις > IRIS άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες / ατομικές επιχειρήσεις και να ενημερωθούν σχετικά ανά τράπεζα για τον τρόπο ενεργοποίησης.

 

Τι προσφέρει σε πολίτες και επαγγελματίες

Η εγγραφή στην υπηρεσία άμεσων πληρωμών προσφέρει στους επαγγελματίες μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

Εύκολη είσπραξη των πληρωμών χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία του πελάτη και χωρίς επιπρόσθετο εξοπλισμό (POS).

Αμεση διαθεσιμότητα των εισπράξεων στον επαγγελματικό λογαριασμό 24 ώρες το 24ωρο και άμεση ενημέρωση με SMS ή push notification. Οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα χρήματα ακαριαία (σε 2 δευτερόλεπτα) ακόμη και αν η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι διαφορετική από την τράπεζα του πελάτη.

Ασφάλεια στις συναλλαγές: Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στο ασφαλές περιβάλλον του mobile banking των τραπεζών και με την χρήση βιομετρικών δεδομένων.

Χαμηλό κόστος χρήσης υπηρεσίας: Το κόστος για την χρήση της υπηρεσίας είναι εξαιρετικά χαμηλό ή και καθόλου και κυμαίνεται από 0% έως 0,50% επί του ποσού της συναλλαγής. Είναι, δηλαδή, σημαντικά πιο χαμηλό αν η ίδια συναλλαγή πραγματοποιούταν μέσω της χρήσης POS.

Σημειώνεται, δε, ότι το όριο των 500 ευρώ ημερησίως για τις συναλλαγές μέσω IRIS εφαρμόζεται ανά πελάτη και όχι στο σύνολο των πληρωμών που μπορεί να λάβει ο επαγγελματίας εντός του 24ώρου. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας μπορεί να λάβει σε μια ημέρα 4 πληρωμές από 500 ευρώ η κάθε μία (σύνολο 2.000 ευρώ).

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο 4,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο

Με ρυθμό ταχύτερο από την ευρωζώνη συνεχίζει να αυξάνεται το κόστος ζωής στην χώρα
Στο 4,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πράσινο φως στο μεταλλαγμένα νέας γενιάς από την Ευρωβουλή

Θα κυκλοφορούν στις αγορές της Ευρώπης χωρίς την σχετική επισήμανση στην ετικέτα τους
Πράσινο φως στο μεταλλαγμένα νέας γενιάς από την Ευρωβουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 6.700 βεβαιώσεις για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν τη Βεβαίωση Επιλεξιμότητας μέσω του gov.gr ή της πλατφόρμας anakainisi.gov.gr έως τις 31 Ιουλίου 2026
Πάνω από 6.700 βεβαιώσεις για το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μεσότοπο

Αρνητικά τα αποτελέσματα σε 27 εκτροφές. Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μεσότοπο
ΑΓΟΡΑ

The Coast Anaxos: Καλοκαίρι, φιλοξενία και απόλαυση σε ένα σημείο

Ένας σύγχρονος προορισμός που συνδυάζει κομψή αισθητική, ποιοτικές υπηρεσίες και μοναδική θέα στο Αιγαίο
The Coast Anaxos: Καλοκαίρι, φιλοξενία και απόλαυση σε ένα σημείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Διασύνδεση του Ελαιοκομικού Μητρώου με το ΟΣΔΕ θέλει η κυβέρνηση

Στον αέρα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί σε όλη τη χώρα, επειδή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει ένα απαξιωμένο και προβληματικό εργαλείο που δημιουργήθηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια
Διασύνδεση του Ελαιοκομικού Μητρώου με το ΟΣΔΕ θέλει η κυβέρνηση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Leader της Λέσβου δίνει χώρο στους τοπικούς φορείς

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΛ και του Επιμελητηρίου Λεσβου Παναγιώτης Τατάκης για την νέα πρόσκληση του προγράμματος και αποκάλυψε πότε θα έρθει η πρόσκληση για τις ιδιωτικές επενδύσεις
Το Leader της Λέσβου δίνει χώρο στους τοπικούς φορείς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βαλσαμόλαδο ετοιμάζει ο Συνεταιρισμός Αντισσας

Αξιοποιώντας το ελαιόλαδο της περιοχής και τις παραδοσιακές γνώσεις για το βαλσαμόχορτο
Βαλσαμόλαδο ετοιμάζει ο Συνεταιρισμός Αντισσας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα αναβολή για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σίγρι – Μεστά – Πειραιάς

Η γραμμή αυτή στόχο έχει την ενίσχυση των επιχειρήσεων του Έβρου δια μέσου της δωρεάν μεταφοράς των προϊόντων τους στον Πειραιά
Νέα αναβολή για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σίγρι – Μεστά – Πειραιάς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κανένα νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Αρνητικά και τα 61 δείγματα εκτροφών που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 16 Ιουνίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Κανένα νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ελαιώνας της Λέσβου εγκαταλείπεται ενώ η αγορά αναζητά ποιοτικό ελαιόλαδο

Η χαμηλή κερδοφορία απομακρύνει τους παραγωγούς από τα χωράφια τους, την ώρα που οι παραδοσιακοί ελαιώνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για το νησί
Ο ελαιώνας της Λέσβου εγκαταλείπεται ενώ η αγορά αναζητά ποιοτικό ελαιόλαδο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαμένος ο Μάιος και ο Ιούνιος για τα ξενοδοχεία της Λέσβου

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Βασίλης Βογιατζής ζητά ελέγχους στη βραχυχρόνια μίσθωση και τα Airbnb και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο.
Χαμένος ο Μάιος και ο Ιούνιος για τα ξενοδοχεία της Λέσβου