× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και επίσημα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου τα έργα από το ΠΔΕ της Περιφέρειας

Με απόφαση του Κώστα Μουτζούρη μετά από αίτημα του Ταξιάρχη Βέρρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2020

Και επίσημα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου τα έργα από το ΠΔΕ της Περιφέρειας

Και επίσημα πλέον με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη τα έργα του Δήμου Δυτικής Λέσβου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περνάν στην ευθύνη παρακολούθησης και εκτέλεσης του Δήμου που ήταν ο ουσιαστικός δικαιούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι, ο Δήμος Μυτιλήνης ως «μητρικός», που ήταν επιφορτισμένος υποχρεωτικά μέσω των υπηρεσιών του να ολοκληρώσει όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από προγράμματα έργα ακόμα και εκείνα που ουσιαστικός δικαιούχος, ήταν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου απαλλάσεται από αυτή την υποχρέωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμό των έργων αυτών να αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ. και μεταξύ άλλων αφορούν την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και κατασκευή στίβου σταδίου Πολιχνίτου (2 εκ. ευρώ), το Πολιτιστικό Κέντρο Μανταμάδου (250.000 ευρώ), ο δρόμος Σκουτάρου - Τσιχράντας (700.000 ευρώ), η ασφαλτόστρωση οδού από Γέφυρα Κρεμαστής ως επαρχιακή οδό Καλλονής (600.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος είχε ζητήσει εδώ και λίγο καιρό εγγράφως από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να εγκρίνει την μετάβαση της ευθύνης παρακολούθησης και εκτέλεσης των έργων στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να εκτονωθεί ο φόρτος εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες καθυστερήσεις, που θα βάλουν σε περιπέτειες τη λειτουργία των έργων.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σήμερα έκανε δεκτό το αίτημα αυτό μετά την συνάντηση του με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Είναι καθήκον της Περιφέρειας η αγαστή συνεργασία με τους Δήμους προς όφελος των πολιτών. Η κίνηση αυτή της περιφερειακής αρχής αποδεικνύει πως έμπρακτα στηρίζει το έργο των Δημοτικών αρχών των νησιών και πως στην προσπάθειά τους για την επίτευξη σημαντικού έργου είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ