× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπομπονιέρες στην κηδεία του 30χρονου Γιάννη

Αγημα της αστυνομίας και πολύς κόσμος το πρωί της Κυριακής παρέστη στην κηδεία του νεαρού αστυνομικού που βρήκε τραγικό θάνατο λίγο πριν παντρευτεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2024

Μπομπονιέρες στην κηδεία του 30χρονου Γιάννη
' χρόνος ανάγνωσης

Η ώρα 11 το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου, την ώρα που αναφέρει το αδιανόητο κηδειόχαρτο για την απώλεια του μόλις 30χρονου Γιαννη Ευαγγέλου και πολύς κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί στον ναό του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγημα της αστυνομίας βρίσκονταν εκεί, ενώ ήδη είχαν εκδοθεί συλλυπητήριες ανακοινώσεις από τους συναδέλφους αστυνομικούς του Γιάννη Ευαγγέλου, υπαστυνόμου που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Παρασκευής σε τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς, στην περιοχή του Καμένου Δάσους, στον δρόμο Μυτιλήνης Καλλονής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης, όπως ανέφεραν οι ανακοινώσεις επρόκειτο να παντρευτεί και για τον λόγο αυτό οι συγγενείς του ζήτησαν σε οικείους να ντυθούν στα λευκά, ενώ στο τέλος της τελετής για τον ίδιο λόγο μοίρασαν μπομπονιέρες.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ενώ στεφάνι κατέθεσε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια σε ανακοίνωσή της ζητούσε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση την ίδια μέρα που ο συνάδελφός της βρήκετραγικό θάνατο σε μοτοσυκλέτα, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους« του εξαίρετου συναδέλφου μας Υπαστυνόμου Α’ Ευαγγέλου Ιωάννη, που έχασε πρόωρα και άδικα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην Ε.Ο. Μυτιλήνης- Καλλονής ενώ επέστρεφε στην οικία του από την Υπηρεσία που ήτα προσωρινά αποσπασμένος. Ο Γιάννης ήταν ένα παλικάρι με ήθος κι όραμα, ενώ παράλληλα ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιάς του. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ευχόμαστε σε όλους υπομονή και δύναμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εξέφρασε τη θλίψη που επικρατεί μεταξύ των Αστυνομικών της Λέσβου :
Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του αγαπητού μας συναδέλφου, νεοεκλεγέντος μέλους του Δ.Σ. και Ταμία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και Αντιπροσώπου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α΄ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ιωάννη – Προδρόμου που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών, συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς και φίλους του συναδέλφου μας.



Ο Γιάννης μετά την έξοδο του από την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας το 2018 υπηρέτησε σε μάχιμες Υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του ως ικανού και φέρελπι Αξιωματικού.

Από το 2021 επέστρεψε στον τόπο του για να προσφέρει τις Υπηρεσίες του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου. Ως Αξιωματικός πρώτης γραμμής, υπηρετώντας κατά κύριο λόγο στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δεν άφησε απάτητη σπιθαμή προς σπιθαμή της Λεσβιακής γης συντονίζοντας και κατευθύνοντας τους συναδέλφους μας επί του πεδίου, σε πληθώρα περιστατικών έρευνας, διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, οδηγώντας με ασφάλεια τους τελευταίους στους χώρους υποδοχής αλλά και διαφυλάσσοντας με τις οδηγίες του την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας που επιχειρούσαν μαζί με εκείνον. Με την άμεμπτη συμπεριφορά του και τον κρυστάλλινο χαρακτήρα του, έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού τόσο του συνόλου του προσωπικού όλων των βαθμών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, αφού κακή κουβέντα δεν άκουγες από κανέναν για τον Γιάννη.

Οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαζόταν, με καύσωνα και παγωνιά, ο Γιάννης ήταν παρών επιδεικνύοντας απαράμιλλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ικανότητα και πρωτοβουλία κινήσεων, χαρακτηριστικά που καθημερινά αποδείκνυαν την ποιότητά του ως ενός εξαίρετου Αξιωματικού. Άλλωστε η φυσική του κατάσταση ως αθλητή και δύτη σε συνδυασμό με το ήθος και την ανιδιοτέλειά του, δεν του άφηναν περιθώρια να καθυστερεί και να οκνεύεται.

Όμως, δεν του αρκούσε μόνο να πατά στην γη και να κολυμπά στο βυθό της θάλασσας. Ήθελε να παρατηρεί από ψηλά. Όντας επιτυχόντας στο διαγωνισμό για την κάλυψη μιας θέσης Αξιωματικού χειριστή μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, περίμενε την πραγματοποίηση της σχετικής εκπαίδευσης ώστε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και να προσφέρει τις Υπηρεσίες του, καθοδηγώντας από ψηλά.

Έτσι, μια ημέρα μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 16-08-2024, η Παναγία μας τον πήρε κοντά της εκεί ψηλά – πολύ ψηλά, ώστε κάτω από τις φτερούγες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που τόσο αγαπούσε να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Να μας προσέχει και να μας προστατεύει με το ξίφος του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 17 Αυγούστου 2024 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :
1. Να παραστούν μέλη του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
3. Να καταθέσει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Ελεύθεριος Ντουρουντούς με δήλωση του εξέφραε την οδύνη και την λύπη του για την απώλεια του Γιάννη Ευαγγέλου αναφέροντας: «Η σιωπή ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί η οδύνη και η λύπη για τον απροσδόκητο και συγχρόνως τραγικό χαμό του Γιάννη. Ο Γιάννης ήταν ένας εξαίρετος Αξιωματικός πρωτίστως όμως άνθρωπος. Το φιλότιμο και η ενσυναίσθηση τα κύρια χαρακτηριστικά του κατά την εκπλήρωση του καθήκοντος. Χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Καλό ταξίδι στην αγκαλιά των Αγγέλων παλικάρι. Καλή δύναμη στους αγαπημένους του».



Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δυνατό ξεκίνημα για την Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Η πρώτη ημέρα της γιορτής περιλάμβανε δράσεις για παιδιά, συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα, γευσιγνωσία και παραδοσιακό γλέντι
Δυνατό ξεκίνημα για την Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μαρία Κομνηνάκα: Σταματήστε τον εμπαιγμό των κτηνοτρόφων της Λέσβου

Δήλωση της βουλευτού του ΚΚΕ σχετικά με τις κυβερνητικές παλινωδίες για την αποζημίωση των 8 εκατομμυρίων στα τυροκομεία
Μαρία Κομνηνάκα: Σταματήστε τον εμπαιγμό των κτηνοτρόφων της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Έκλεισε ακόμη ένα εργοτάξιο στην καρδιά της Αγιάσου

Από το Σταυρί έως το Αστυνομικό Τμήμα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα δίκτυα, με τη ΔΕΥΑΛ να συνεχίζει το έργο της
Έκλεισε ακόμη ένα εργοτάξιο στην καρδιά της Αγιάσου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας

Συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη νόσο
Η Μυτιλήνη στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη βάση προς την κορυφή χτίζει την ΕΛ.Α.Σ. ο Αλέξης Τσίπρας

Προτεραιότητα η οργάνωση σε όλη τη χώρα και η ενεργοποίηση των πολιτών, ενώ οι συζητήσεις για προσχωρήσεις στελεχών μετατίθενται για αργότερα -Καμπάνια πανελλαδικής εμβέλειας ετοιμάζει το νέο κόμμα, επενδύοντας σε εθελοντές, μέλη και ανοιχτές διαδικασίες
Από τη βάση προς την κορυφή χτίζει την ΕΛ.Α.Σ. ο Αλέξης Τσίπρας
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων γατών στη Μυτιλήνη

Η TNR Clinic επέστρεψε στη Λέσβο και υλοποιεί πρόγραμμα στειρώσεων με τη συνεργασία του Δήμου και τη στήριξη εθελοντών
Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων γατών στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σβήστηκε η φωτιά σε οικία νότια της Μυτιλήνης

Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική – Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του συμβάντος
Σβήστηκε η φωτιά σε οικία νότια της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Πληγώνι

Περιορισμοί στην κυκλοφορία από τις 19:00 έως τις 02:00 λόγω πολιτιστικής εκδήλωσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Πληγώνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: Στην πολιτική μπήκα για να λέω την αλήθεια

Η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο εξώδικο της εταιρίας δημοσκοπήσεων Real Polls
Δουδωνής: Στην πολιτική μπήκα για να λέω την αλήθεια
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κυβερνητική αναδίπλωση μετά τον σάλο για τα 8 εκατ. ευρώ

Με ανακοίνωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνει ότι όλες οι δεσμεύσεις προς κτηνοτρόφους και τυροκόμους της Λέσβου θα τηρηθούν, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σπύρου Πρωτοψάλτη
Κυβερνητική αναδίπλωση μετά τον σάλο για τα 8 εκατ. ευρώ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσική και χορός ενώνουν τις γενιές στον Πολιχνίτο

Ο «Μπάλος» και η LATRA παρουσιάζουν μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INTRACOMP
Μουσική και χορός ενώνουν τις γενιές στον Πολιχνίτο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα ιστορικό τοπόσημο επιστρέφει στους πολίτες και τους επισκέπτες

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Παλαιό Λιμεναρχείο με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής και της πολιτιστικής δραστηριότητας της Μυτιλήνης
Ένα ιστορικό τοπόσημο επιστρέφει στους πολίτες και τους επισκέπτες