× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πού πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ της Λέσβου

Στις πρώτες επιλογές τους, τους βρήκε η ανακοίνωση των βάσεων

Δημοσίευση 25/7/2024

Πού πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΜΑΛΕΚΑΣ

Σε σχολές από τις πρώτες προτιμήσεις τους κατάφεραν να περάσουν αρκετοί μαθητές και από τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα, τονίζοντας παράλληλα οι περισσότεροι ότι δικαιώθηκαν μετά από μια δύσκολη χρονιά.

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Η Μιχαέλα Κότερου είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με καθαρό 20 στα μαθηματικά και τον προγραμματισμό. Η Μιχαέλα πέτυχε τον στόχο της με εισαγωγή στη σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Υ/Η στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που ήταν και η πρώτη της επιλογή. Απόλυτα ευχαριστημένη και ικανοποιημένη που ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες της.

Εξίσου χαρούμενος δηλώνει ο Δημήτρης Βαμβακάς επίσης από το 1ο ΕΠΑΛ, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για την πόλη του Βόλου. Με καλή προετοιμασία, συγκέντρωσε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία, πιάνοντας τον στόχο του Πολυτεχνείου. Η μητέρα του Μαρία Σωσώνη δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του Δημήτρη. Στην επιτυχία των παιδιών σημαντική ήταν και η συμβολή και υποστήριξη όλη τη δύσκολη χρονιά από τους καθηγητές.

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Με επιμονή και θέληση η Κατερίνα Δαλέκου από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κατερίνα Δαλέκου το 2021 είχε περάσει σε σχολή νοσηλευτικής, την επόμενη με χρήση του 10% επέλεξε να συνεχίσει στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Όμως κι εκεί έλειψε το κίνητρο, με αποτέλεσμα να δώσει ξανά εξετάσεις και τελικά πέτυχε το στόχο της που είναι η Σχολή Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με 19.280 μόρια. Η Κατερίνα έχει ήδη βρει σπίτι για να μείνει στην Αθήνα και συνεχίζει ξένοιαστη και χαρούμενη τις διακοπές της. Παράλληλα, απέκτησε φέτος το 2ο dan στο tae kwon do, ενώ παρακολούθησε επιτυχώς και τα μαθήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ για την ειδικότητα της βοηθού φυσικοθεραπευτή.

Ευχαριστημένη σε μεγάλο βαθμό είναι και η Μαρία Πρινίτη, καθώς πέτυχε τη δεύτερη της επιλογή που είναι η Μαιευτική Θεσσαλονίκης.

Από τον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας προέρχεται και ο τρίτος καλύτερος του 2ου ΕΠΑΛ, Ηλίας Κάλφας με 18.820 μόρια. Ο Ηλίας ήθελε να ασχοληθεί με τη διατροφολογία και πλέον η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα, καθώς πέρασε στη σχολή της Θεσσαλονίκης τρίτος στη σειρά.  Ο Ηλίας ανέφερε ότι θα κάνει μια καινούρια αρχή και στοχεύει σε νέες επιτυχίες.

Σε πολύ καλή σειρά κατάφερε να περάσει στη σχολή της επιλογής της η Ευανθία Πολίτη από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Η Ευανθία με πολύ διάβασμα και κόπο συγκέντρωσε 18.460 μόρια και πέτυχε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μάλιστα το κορίτσι πήρε την 5η θέση σε όλη την Ελλάδα. 

Εριφύλη Μιλούκα, επίσης από τον τομέα Υγείας και πρόνοιας συγκέντρωσε 17.300 μόρια. Δεύτερη προσπάθεια η φετίνη και νιώθει ότι τα κατάφερε παρά τα δύσκολα θέματα. Πέτυχε στη δευτερη επιλογή της που είναι το τμήμα Νηπιαγωγών στην Αθήνα.

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Απόλυτα ικανοποιημένη δηλώνει η πρώτη των ΕΠΑΛ Καλλονής Μαριάνθη Γελαγώτου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Μαριάνθη που είχε προτίμηση στα παιδαγωγικά, πέτυχε την εισαγωγή της στη σχολή Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία στην συμπρωτεύουσα.

Η Ελπινίκη Παπάζογλου που είναι η τρίτη στη σειρά του ΕΠΑΛ Καλλονής με 16.160 πέτυχε την τρίτη της επιλογή, τη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στον Πειραιά. Η Ελπινίκη ανέφερε ότι θα συνεχίσει κανονικά στην σχολή της.

Ο Ηρακλής Τραγέλλης έδωσε εξετάσεις για δεύτερη χρονιά συγκεντρώνοντας βαθμολογία 16.040. Ο Ηρακλής είχε ως προτεραιότητα τα παιδαγωγικά, ωστόσο έχει περάσει στην Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτι που τον έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον αν τελικά θα ακολουθήσει αυτή τη σχολή.

Ο Ηρακλής Τραγέλλης έδωσε εξετάσεις για δεύτερη χρονιά συγκεντρώνοντας 16.040. Μια κουραστική χρονιά, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτή η δεύτερη ευκαιρία είπε ο Ηρακλής που έχει στόχο τα παιδαγωγικά.

ΕΠΑΛ ΓΕΡΑΣ

Με υψηλότερη βαθμολογία 19,7 στα μαθηματικά η Σοφία Αρώνη έχει την καλύτερη επίδοση στο ΕΠΑΛ Γέρας συγκεντρώνοντας 17.400 μόρια. Η Σοφία έπιασε στην τρίτη της επιλογή που είναι το τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Ευστρατία Μοριανού ήταν η τρίτη του ΕΠΑΛ Γέρας και θα συνεχίσει στο ΙΕΚ (Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας), καθώς είχε υποβάλει παράλληλο μηχανογραφικό.

ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων θα συνεχίσει ο Σαράντης Κατωτριώτης από το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου. Αυτή ήταν η πέμπτη του επιλογή, πρόκειται για μια σχολή με δύσκολα μαθήματα όπως αναφέρει νιώθει ευχαριστημένος για την επιτυχία του και την αλλά και την επιλογή των ΕΠΑΛ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου