× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πού πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ της Λέσβου

Στις πρώτες επιλογές τους, τους βρήκε η ανακοίνωση των βάσεων

Δημοσίευση 25/7/2024

Πού πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΜΑΛΕΚΑΣ

Σε σχολές από τις πρώτες προτιμήσεις τους κατάφεραν να περάσουν αρκετοί μαθητές και από τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα, τονίζοντας παράλληλα οι περισσότεροι ότι δικαιώθηκαν μετά από μια δύσκολη χρονιά.

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Η Μιχαέλα Κότερου είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με καθαρό 20 στα μαθηματικά και τον προγραμματισμό. Η Μιχαέλα πέτυχε τον στόχο της με εισαγωγή στη σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Υ/Η στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που ήταν και η πρώτη της επιλογή. Απόλυτα ευχαριστημένη και ικανοποιημένη που ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες της.

Εξίσου χαρούμενος δηλώνει ο Δημήτρης Βαμβακάς επίσης από το 1ο ΕΠΑΛ, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για την πόλη του Βόλου. Με καλή προετοιμασία, συγκέντρωσε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία, πιάνοντας τον στόχο του Πολυτεχνείου. Η μητέρα του Μαρία Σωσώνη δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του Δημήτρη. Στην επιτυχία των παιδιών σημαντική ήταν και η συμβολή και υποστήριξη όλη τη δύσκολη χρονιά από τους καθηγητές.

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Με επιμονή και θέληση η Κατερίνα Δαλέκου από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κατερίνα Δαλέκου το 2021 είχε περάσει σε σχολή νοσηλευτικής, την επόμενη με χρήση του 10% επέλεξε να συνεχίσει στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Όμως κι εκεί έλειψε το κίνητρο, με αποτέλεσμα να δώσει ξανά εξετάσεις και τελικά πέτυχε το στόχο της που είναι η Σχολή Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με 19.280 μόρια. Η Κατερίνα έχει ήδη βρει σπίτι για να μείνει στην Αθήνα και συνεχίζει ξένοιαστη και χαρούμενη τις διακοπές της. Παράλληλα, απέκτησε φέτος το 2ο dan στο tae kwon do, ενώ παρακολούθησε επιτυχώς και τα μαθήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ για την ειδικότητα της βοηθού φυσικοθεραπευτή.

Ευχαριστημένη σε μεγάλο βαθμό είναι και η Μαρία Πρινίτη, καθώς πέτυχε τη δεύτερη της επιλογή που είναι η Μαιευτική Θεσσαλονίκης.

Από τον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας προέρχεται και ο τρίτος καλύτερος του 2ου ΕΠΑΛ, Ηλίας Κάλφας με 18.820 μόρια. Ο Ηλίας ήθελε να ασχοληθεί με τη διατροφολογία και πλέον η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα, καθώς πέρασε στη σχολή της Θεσσαλονίκης τρίτος στη σειρά.  Ο Ηλίας ανέφερε ότι θα κάνει μια καινούρια αρχή και στοχεύει σε νέες επιτυχίες.

Σε πολύ καλή σειρά κατάφερε να περάσει στη σχολή της επιλογής της η Ευανθία Πολίτη από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Η Ευανθία με πολύ διάβασμα και κόπο συγκέντρωσε 18.460 μόρια και πέτυχε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μάλιστα το κορίτσι πήρε την 5η θέση σε όλη την Ελλάδα. 

Εριφύλη Μιλούκα, επίσης από τον τομέα Υγείας και πρόνοιας συγκέντρωσε 17.300 μόρια. Δεύτερη προσπάθεια η φετίνη και νιώθει ότι τα κατάφερε παρά τα δύσκολα θέματα. Πέτυχε στη δευτερη επιλογή της που είναι το τμήμα Νηπιαγωγών στην Αθήνα.

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Απόλυτα ικανοποιημένη δηλώνει η πρώτη των ΕΠΑΛ Καλλονής Μαριάνθη Γελαγώτου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Μαριάνθη που είχε προτίμηση στα παιδαγωγικά, πέτυχε την εισαγωγή της στη σχολή Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία στην συμπρωτεύουσα.

Η Ελπινίκη Παπάζογλου που είναι η τρίτη στη σειρά του ΕΠΑΛ Καλλονής με 16.160 πέτυχε την τρίτη της επιλογή, τη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στον Πειραιά. Η Ελπινίκη ανέφερε ότι θα συνεχίσει κανονικά στην σχολή της.

Ο Ηρακλής Τραγέλλης έδωσε εξετάσεις για δεύτερη χρονιά συγκεντρώνοντας βαθμολογία 16.040. Ο Ηρακλής είχε ως προτεραιότητα τα παιδαγωγικά, ωστόσο έχει περάσει στην Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτι που τον έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον αν τελικά θα ακολουθήσει αυτή τη σχολή.

Ο Ηρακλής Τραγέλλης έδωσε εξετάσεις για δεύτερη χρονιά συγκεντρώνοντας 16.040. Μια κουραστική χρονιά, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτή η δεύτερη ευκαιρία είπε ο Ηρακλής που έχει στόχο τα παιδαγωγικά.

ΕΠΑΛ ΓΕΡΑΣ

Με υψηλότερη βαθμολογία 19,7 στα μαθηματικά η Σοφία Αρώνη έχει την καλύτερη επίδοση στο ΕΠΑΛ Γέρας συγκεντρώνοντας 17.400 μόρια. Η Σοφία έπιασε στην τρίτη της επιλογή που είναι το τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Ευστρατία Μοριανού ήταν η τρίτη του ΕΠΑΛ Γέρας και θα συνεχίσει στο ΙΕΚ (Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας), καθώς είχε υποβάλει παράλληλο μηχανογραφικό.

ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων θα συνεχίσει ο Σαράντης Κατωτριώτης από το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου. Αυτή ήταν η πέμπτη του επιλογή, πρόκειται για μια σχολή με δύσκολα μαθήματα όπως αναφέρει νιώθει ευχαριστημένος για την επιτυχία του και την αλλά και την επιλογή των ΕΠΑΛ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα

Με σακούλες και διάθεση προσφοράς, οι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας ανέλαβαν δράση για καθαρότερους δημόσιους χώρους
Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παράδειγμα στην Επάνω Σκάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο

Οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα και ζητούν ασφαλείς χώρους, επαρκές προσωπικό και μόνιμες λύσεις
Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες με ποντίκια στη Λήμνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη

Η Αλληλεγγύη Λέσβου παρουσιάζει τα αποτελέσματα του «ΦροντίΖΩ» και ανοίγει τη συζήτηση για τη στήριξη των ανθρώπων που φροντίζουν καθημερινά τους δικούς τους
Η φροντίδα των ηλικιωμένων στο επίκεντρο συνεδρίου στη Μυτιλήνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσκαλεί παιδιά από 5 έως 17 ετών σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι στην καρδιά της Μυτιλήνης
Μια πόλη γεμάτη γρίφους περιμένει τους μικρούς της εξερευνητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση

Περίπου 200 ενήλικα στελέχη από Ελλάδα και Κύπρο στη Μυτιλήνη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου για την 77η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους
Η Λέσβος υποδέχεται για πρώτη φορά μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας

Συμμετέχουσες στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών ύψωσαν πανό ενάντια στο μίσος, την ώρα που οι τουρκικές αρχές εντείνουν τις συλλήψεις, τις διώξεις ακτιβιστών και τις εφόδους σε οργανώσεις
Από την Ερεσό μήνυμα αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής

Φέρεται να αφαίρεσε περίπου 2.700 ευρώ, πορτοφόλι και δύο τραπεζικές κάρτες
Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια

«Η σεξουαλική υγεία αποτελεί μέρος της συνολικής μας υγείας και δεν είναι ταμπού» τονίζει στο «Ν» ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Γιώργος Μπανταβάνης, μιλώντας για πρόληψη, εμβολιασμό κατά του HPV και τα μεγάλα κενά ενημέρωσης
HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί παιδιά, νέους, γονείς και φίλους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο
Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη