× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μουσικό», πού αλλού;

Συνεργασία με ντόπιους συνεταιρισμούς, περιβαλλοντική ευαισθησία και στήριξη στον πολιτισμό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/1/2019

«Μουσικό», πού αλλού;

Αγαπάμε το «Μουσικό Καφενείο», είναι σήμα κατατεθέν της νιότης μας και της νιότης γενικά (που αν τη λες έτσι, μάλλον έχεις αρχίσει να απέχεις από αυτήν). Είναι όλα αυτά που μας κάνουν να δίνουμε ραντεβού εκεί, μέσα ή έξω, πρωί και βράδυ. Είναι σήμα κατατεθέν και για τα Λαδάδικα που αναπτύχθηκαν απίστευτα τα τελευταία χρόνια, και με τους μυημένους της περιοχής να δίνουν ραντεβού στο «Μουσικό» για να ξεναγηθούν στα σοκάκια για να γνωρίσουν τα νέα μπαρ και μεζεδοπωλεία.

Όλα αυτά τα ξέρουμε. Όπως και ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και το ίδιο το «Μουσικό» που επεκτάθηκε. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες, έκανε και άλλες αλλαγές που δημιούργησαν και στους δύο χώρους οικείες γωνιές για το πρωινό καφεδάκι και το βραδινό ποτάκι, συνοδεία ποικιλίας εδεσμάτων.
Ο ιδιοκτήτης του, Αποστόλης Μπενάκης, μας καλημερίζει κάθε μέρα και έχει φροντίσει για την προσωπική μας επαφή με τον χώρο, χωρίς αυτή να γίνεται βάρος. Κρατώντας όλ’ αυτά που ξέρουμε και αγαπάμε, ο Αποστόλης ήρθε να προσθέσει και νέα, αποδεικνύοντας ότι δεν επαναπαύεται ποτέ. Ποτέ όμως!
Έτσι, εκεί που θαυμάζαμε τη σελίδα του Μουσικού στο facebook (https://www.facebook.com/MousikoKafenio/) με τις όμορφες εικόνες, τα τραγούδια, τις παρέες που κατεβαίνουν από τα χωριά, τις κυρίες που δίνουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το καφεδάκι τους, τις εκδηλώσεις και τα επιλεγμένα τραγούδια, τις γάτες που απολαμβάνουν την ξάπλα είδαμε και έναν απολογισμό για το 2018, πραγματικά αξιοζήλευτο. Απολογισμό που τιμά τα 33 χρόνια του «Μουσικού Καφενείου» και μας κάνει να το στηρίζουμε ακόμα περισσότερο.

Πιες στο «ποτήρι σου»!
Τι σήμανε λοιπόν για το «Μουσικό» το 2018; Οικονομική στήριξη σε 23 θεατρικές παραστάσεις και σε πάνω από 30 μουσικά δρώμενα σε όλη τη Λέσβο. Ενίσχυση των τοπικών αθλητικών συλλόγων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και ποδηλασίας. Από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο το «Μουσικό» με το προσωπικό του κατάφερε να μειώσει κατά 40% τους πλαστικούς ρύπους αλλάζοντας όλα τα πλαστικά ποτήρια σε χάρτινα βιοδιασπώμενα για τους καφέδες και τα ροφήματα!

Προσφέρει επίσης την επιλογή να αντικαταστήσουμε το πλαστικό με καλαμάκι από σιτάρι, το οποίο είναι πλήρως βιοδιασπώμενο και κομποστοποιήσιμο. Ως μέλος του πανελλαδικού δικτύου της πρωτοβουλίας ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης «ΣτοΠοτήριΜου» στα πλαίσια της Greenpeace, το «Μουσικό» προσφέρει 20% έκπτωση τον καφέ εάν προτιμήσουμε το δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι αντί για πλαστικό μιας χρήσης.

Η στήριξη στον τόπο από άποψη και αρχές είναι συνεχής. Το «Μουσικό» συνεχίζει τη συνεργασία του με οχτώ τοπικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς στοχεύοντας στην στήριξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων. Μα πάνω από όλα, το λέει κι ο Αποστόλης… «προσπαθήσαμε να έχουμε πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα ζεστό περιβάλλον που δεν κάνει διακρίσεις στους τετράποδους φίλους του».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ