× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο ΣΑΜΑΡΑ: Ταξίδι αναλλοίωτο στον χρόνο!

Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν η αγάπη όμως για το ούζο παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο

Δημοσίευση 12/7/2025

Ούζο ΣΑΜΑΡΑ: Ταξίδι αναλλοίωτο στον χρόνο!
' χρόνος ανάγνωσης

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1896 στην Προύσα της Μικράς Ασίας όπου ο Ευστράτιος Σαμαράς ξεκινά να παράγει τις πρώτες ποσότητες ούζου, και φτάνει έως τις μέρες μας που οι απόγονοι του (τέταρτη γενιά) συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και στις άξιες της ποτοποιίας, την παράγωγη του ούζου Σαμαρά.

Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν η αγάπη όμως για το ούζο παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιστορικές Ημερομηνίες

1896 - Ιδρύεται η εταιρεία από τον Ευστράτιο Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1950 - Στις αρχές της δεκαετίας, η εταιρεία διευθύνεται από τον Νικόλαο Σαμαρά.

1972 - Αναλαμβάνει την διεύθυνση ο ανιψιός του Νικολάου Σαμαρά, Παναγιώτης Αναγνώστου.

1977 - Η εταιρεία στεγάζεται σε νέες ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις στην περιοχή Παπάδος Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1995 - Η ποτοποιία μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία.

1997 - Αναλαμβάνει εμπορικός διευθυντής ο Δημήτρης Αναγνώστου.

2002 - Ολοκληρώνεται η επένδυση σε νέο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2003 - Δημιουργία τμήματος πωλήσεων Ν. Ελλάδας.

2005 - Πραγματοποιείται η πρώτη εξαγωγή στην Κύπρο.

2011 - Δημιουργία φορολογικής αποθήκης.

2015 - Αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα (πλην Λέσβου) με JANNEC A.E.

2019 - Κυκλοφορία νέου-καινοτόμου προϊόντος ΧΩΡΙΣ (χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με απόσταξη γλυκάνισου και δημητριακών).

2020 - Αναλαμβάνει νέος πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος ο Δημήτρης Αναγνώστου (4ης γενιάς ποτοποιός).

2021 - Πιστοποίηση κατά ISO 22000 : 2018 από την TUV AUSTRIA HELLAS.

 

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά «Μπλε»

Νο. 1 σε μερίδιο αγοράς στην Λέσβο. Γλυκόπιοτο, με ευχάριστη επίγευση και άρωμα που σαγηνεύει. «Κλασικό & αγαπημένο.»

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά «Κόκκινο»

Εξ αποστάξεως 100% με προσθήκη βραβευμένου αγνού μελιού Λέσβου.

Με μεστή και ευχάριστη γεύση, για να συνοδεύσει τις μικρές και μεγάλες ουζοστιγμές σας. «Ένα ξεχωριστό ούζο για ξεχωριστούς ανθρώπους.»

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά “ΧΩΡΙΣ”

Εξ αποστάξεως 100%. Νέο και καινοτόμο προϊόν χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου και δημητριακών. «Το ούζο του αύριο, σήμερα!»

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.

Παπάδος Γέρας, 81006 Λέσβος

Τηλ.: 22510-83001, Fax : 22510-82262

e-mail: info@ouzosamara.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταρροϊκός πυρετός πλήττει τα κοπάδια στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τριπλός κίνδυνος για την κτηνοτροφία της Λέσβου και της Λήμνου: αφθώδης πυρετός, ευλογιά των προβάτων και τώρα καταρροϊκός πυρετός – Άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών με κτηνιάτρους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τρίτη διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Από τις 25 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου