× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο ΣΑΜΑΡΑ: Ταξίδι αναλλοίωτο στον χρόνο!

Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν η αγάπη όμως για το ούζο παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο

Δημοσίευση 20/7/2024

Ούζο ΣΑΜΑΡΑ: Ταξίδι αναλλοίωτο στον χρόνο!
' χρόνος ανάγνωσης

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1896 στην Προύσα της Μικράς Ασίας όπου ο Ευστράτιος Σαμαράς ξεκινά να παράγει τις πρώτες ποσότητες ούζου, και φτάνει έως τις μέρες μας που οι απόγονοι του (τέταρτη γενιά) συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και στις άξιες της ποτοποιίας, την παράγωγη του ούζου Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν η αγάπη όμως για το ούζο παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Ιστορικές Ημερομηνίες

1896 - Ιδρύεται η εταιρεία από τον Ευστράτιο Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1950 - Στις αρχές της δεκαετίας, η εταιρεία διευθύνεται από τον Νικόλαο Σαμαρά.

1972 - Αναλαμβάνει την διεύθυνση ο ανιψιός του Νικολάου Σαμαρά, Παναγιώτης Αναγνώστου.

1977 - Η εταιρεία στεγάζεται σε νέες ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις στην περιοχή Παπάδος Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1995 - Η ποτοποιία μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία.

1997 - Αναλαμβάνει εμπορικός διευθυντής ο Δημήτρης Αναγνώστου.

2002 - Ολοκληρώνεται η επένδυση σε νέο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2003 - Δημιουργία τμήματος πωλήσεων Ν. Ελλάδας.

2005 - Πραγματοποιείται η πρώτη εξαγωγή στην Κύπρο.

2011 - Δημιουργία φορολογικής αποθήκης.

2015 - Αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα (πλην Λέσβου) με JANNEC A.E.

2019 - Κυκλοφορία νέου-καινοτόμου προϊόντος ΧΩΡΙΣ (χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με απόσταξη γλυκάνισου και δημητριακών).

2020 - Αναλαμβάνει νέος πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος ο Δημήτρης Αναγνώστου (4ης γενιάς ποτοποιός).

2021 - Πιστοποίηση κατά ISO 22000 : 2018 από την TUV AUSTRIA HELLAS.

 

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά «Μπλε»

Νο. 1 σε μερίδιο αγοράς στην Λέσβο. Γλυκόπιοτο, με ευχάριστη επίγευση και άρωμα που σαγηνεύει. «Κλασικό & αγαπημένο.»

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά «Κόκκινο»

Εξ αποστάξεως 100% με προσθήκη βραβευμένου αγνού μελιού Λέσβου.

Με μεστή και ευχάριστη γεύση, για να συνοδεύσει τις μικρές και μεγάλες ουζοστιγμές σας. «Ένα ξεχωριστό ούζο για ξεχωριστούς ανθρώπους.»

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά “ΧΩΡΙΣ”

Εξ αποστάξεως 100%. Νέο και καινοτόμο προϊόν χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με απόσταξη γλυκάνισου Λισβορίου και δημητριακών. «Το ούζο του αύριο, σήμερα!»

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.

Παπάδος Γέρας, 81006 Λέσβος

Τηλ.: 22510-83001, Fax : 22510-82262

e-mail: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΠΙΤΙ

Έως 800 ευρώ για την κύρια κατοικία για τους ενοικιαστές

Ποιοι δικαιούνται τι και γιατί το νέο «επίδομα ενοικίου» θα εκτινάξει τις τιμές
ΓΕΥΣΗ

Παστέλι και αμυγδαλωτά στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Την παραδοσιακή γεύση από πρώτο χέρι γνώρισαν μαθητές και μαθήτριες της Άγρας
ΤΑΞΙΔΙΑ

Δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο, για γέλια και για κλάματα

220 επιβάτες από την Ικαρία, μη βρίσκοντας εισιτήριο για να επιστρέψουν στον Πειραιά, εξέδωσαν εισιτήριο με υποτιθέμενο προορισμό την Σύρο προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο πλοίο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανησυχία γονέων για χρήση αλκοόλ και καπνού από ανήλικους

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα
ΓΕΥΣΗ

Alley Dog: Εκεί που το καλό φαγητό συναντά την καθημερινότητά σου

Healthy bowls, χειροποίητο focaccia και πρωινό που σε γεμίζει ενέργεια
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Ανεμώτια σέρβιρε το «μερίδιο των Αγγέλων»!

Καλό κρασί, μουσικοί και καλή παρέα όλη τη Λαμπροδευτέρα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία με θέα την Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Η Λέσβος φιλοξενεί το πρώτο G2G MTB Avalanche Challenge -Μια μοναδική εμπειρία δράσης και φύσης στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου από την κορυφή της Αμαλής ως τη θάλασσα, 26-27 Απριλίου 2025