Το ελαιόλαδο στην Ελλάδα και στο νησί της Λέσβου
Η «Παπαδέλλης Χαράλαμπος & ΣΙΑ Ο.Ε.» έχει δεσμευτεί για την παραγωγή και διάθεση του ποιοτικότερου και γευστικότερου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
Δημοσίευση 25/5/2024

Ως το πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής γης, ο καρπός της ελιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Μεσογείου, αφού οφείλει την παραγωγή και ωρίμανσή του στην ευεργετική επίδραση του μεσογειακού κλίματος.
Το ξακουστό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, ονομασμένο από τον Όμηρο ως «υγρό χρυσάφι», έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη στο πέρασμα των αιώνων ως το πλέον εύγευστο και υγιεινό ελαιόλαδο.
Η πλούσια γεύση του περικλείει όλη την αγνότητα της φύσης και το μεράκι του παραγωγού, που περιμένει καρτερικά την ωρίμανση του καρπού τους φθινοπωρινούς μήνες, για να προσφέρει στον καταναλωτή το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό κατέχει εξέχουσα θέση στη μεσογειακή διατροφή, τόσο λόγω της γευστικότητάς του όσο και της θρεπτικής του αξίας. Κι ενώ η Ελλάδα φημίζεται για την ποιότητα του ελαιολάδου της, το πιο εκλεκτό ελαιόλαδο της χώρας θα το βρείτε στο αιγαιοπελαγίτικο νησί της Λέσβου.
Με γνώμονα την αγάπη για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου επενδύουμε συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και εφαρμόζουμε μεθόδους ψυχρής έκθλιψης, ώστε ο χυμός να διατηρεί όλα τα πολύτιμα συστατικά του και την θρεπτική του αξία.
Το ελαιόλαδο διατηρείται φυλαγμένο σε δεξαμενές, ενώ πρόσφατα εγκαινιάσαμε νέα αποθήκη φύλαξης ελαιολάδου. Οι εγκαταστάσεις μας είναι εξοπλισμένες με θερμομονωμένο βυτίο μεταφοράς που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας.
Η “Παπαδέλλης Χαράλαμπος & ΣΙΑ Ο.Ε.” έχει δεσμευτεί για την παραγωγή και διάθεση του ποιοτικότερου και γευστικότερου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, γι’ αυτό και επιλέγει προσεκτικά τους συνεργάτες της, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν προδιαγραφές ISO.