Προϊόντα περιποίησης δέρματος από φύλλα ελιάς!
Η Δήμητρα Πάλλη και η Τάνια Κωφίδου μάς εξηγούν πώς αξιοποίησαν την κολοβή ελιά της Λέσβου, τα ευρήματα του εργαστηρίου Χημείας του ΕΚΠΑ για να δημιουργήσουν προϊόντα καθαρισμού, θρέψης, αναζωογόνησης και απόλαυσης
Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/5/2024

Είναι και οι δύο μητέρες εφήβων κοριτσιών και αγοριών και έχουν εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια σε εθνικές και πολυεθνικές εταιρίες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας στρατηγικές marketing και επικοινωνίας, τόσο από την πλευρά του πελάτη, όσο και από την πλευρά του συμβούλου (έρευνα αγοράς, στρατηγική μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις). Η Δήμητρα Πάλλη και η Τάνια Κωφίδου δημιούργησαν την εταιρεία Young Carpo, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο και αξιοποίησαν την κολοβή ελιά της Λέσβου, τα ευρήματα του εργαστηρίου Χημείας του ΕΚΠΑ για να δημιουργήσουν προϊόντα καθαρισμού, θρέψης, αναζωογόνησης και απόλαυσης!
Διερευνήσαν τη χρήση εκχυλίσματος φύλλου ελιάς και όχι καρπού ελιάς. Κι αυτό γιατί το φύλλο ελιάς περιέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό δύο εξαιρετικά ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις: ελευρωπαΐνη και ελαιασίνη. Οι δύο αυτές ενώσεις έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Η εταιρεία μελέτησε τα ευρήματα μίας πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και τον επιστημονικό διευθυντή, Νικόλαο Θωμαΐδη από τη Λέσβο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η «Κολοβή» ποικιλία ελιάς που ευδοκιμεί στη Λέσβο περιέχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες (συμπεριλαμβανομένων της ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης).
Η επιστημονική ομάδα ανέπτυξε ένα εκχύλισμα που περιέχει τη μέγιστη ποσότητα ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης, ενώ παράλληλα παράγεται με βιώσιμο τρόπο.
Το εκχύλισμα φύλλου ελιάς που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα προϊόντα της είναι από οργανική καλλιέργεια του ντόπιου παραγωγού, Γρηγόρη Γλιγλή από τον Σκόπελο Γέρας.
Πέραν του εκχυλίσματος φύλλου ελιάς από τη Λέσβο, τα βασικά συστατικά των προϊόντων της Young Carpo προέρχονται από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: τσάι βουνού από τον Όλυμπο (οργανικής καλλιέργειας), σταφυλοκουκουτσέλαιο από τη Σάμο (σταφύλι οργανικής καλλιέργειας), μαστίχα από τη Χίο, περλίτη από τη Μήλο.
Η Young Carpo έχει αναπτύξει 4 βασικά προϊόντα για το νεανικό δέρμα: Αφρό καθαρισμού για το πρόσωπο και τα μάτια, ματ ενυδατική κρέμα προσώπου, κρέμα απολέπισης προσώπου και μάσκα (2 σε 1) και primer για μείωση εμφάνισης πόρων, ματ αποτέλεσμα (2 σε 1). Επιπρόσθετα, έχουν ήδη μπει σε γραμμή παραγωγής 3 νέα προϊόντα (1 προσώπου και 2 σώματος), τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2024.
Σε διάστημα μόλις δύο ετών από την ίδρυσή της η Young Carpo έχει αποκτήσει, μέσω εξαγωγών, παρουσία σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα θα εξάγει στις Η.Π.Α., Καναδά, Μέση Ανατολή, αλλά και σε χώρες της Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του λιανεμπορίου, έχει παρουσία σε δερματολογικές κλινικές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, εφόσον τα προϊόντα της συνιστώνται από δερματολόγους.
Food for your skin ή Τροφή για το δέρμα σου. Αυτή η φράση συμπυκνώνει αυτό που κάνουν τα προϊόντα της Young Carpo. Θρέφουν το δέρμα, διατηρώντας το υγιές!