× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/5/2024

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!
' χρόνος ανάγνωσης

Τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης «Βύρων Σιβολαπένκο» απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους, έχοντας εργαστεί σε διάφορους ομίλους και στο μάθημα της τεχνολογίας με πρωτότυπα project και ιδέες.

Μιλήσαμε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» με τους μαθητές Α Γυμνασίου του σχολείου, Χρήστο Ψωμά και Νίκο- Σπύρο Κανελλή, και τον μαθητή και τη μαθήτρια Γ’ τάξης του σχολείου, Αντώνη Στασή και Μαρία Κουμαρά, καθώς και με τον καθηγητή τους στο αντικείμενο της Τεχνολογίας, Ιγνάτη Λασκαρίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο… διάστημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τους εκτυπωτές 3D printing που πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι μαθητές άρχισαν να πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες που θα μπορούν να δημιουργήσουν τεχνητά μέλη και θα είναι πιο συμβατές με το περιβάλλον. Επίσης βρήκαν τον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και το σχολείο τους συμμετείχε με τρία project, (δείτε περισσότερα εδώ), όπου σχεδίασαν με την βοήθεια της εφαρμογής τρισδιάστατης σχεδίασης Tinkercad τα δικά τους 3D σχέδια (διαστημόπλοιο, διαστημικές εγκαταστάσεις, οχήματα κ.α.) τα οποία στη συνέχεια ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την διαστημική αποστολή που επέλεξαν.

Σχεδίασαν διαστημικές αποστολές σε Τιτάνα, Εγκέλαδο, Γανυμήδη και Ευρώπη με σκοπό την άντληση υδρογονανθράκων για παρασκευή καύσιμων, εύρεση νέων ορυκτών και δοκιμές σε διαστημικές καλλιέργειες.

Επειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή του Moon Camp, αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) και τα 3 έργα των μαθητικών ομάδων του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Γ1 με το έργο «Project Enceladus». Στην δεύτερη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Γ2 με το έργο «Project Titan». Τέλος, στην τρίτη ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του ομίλου “3D Printing” με το έργο «Space life».

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια τελική διαδικτυακή εκδήλωση με έναν αστροναύτη του ESA και ειδικούς του διαστήματος.

Κράνος και Μετεωρολογικό Σταθμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές των ομίλων Μετεωρολογίας και 3D printing του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο πρόσφατο μαθητικό συνέδριο ACSTAC 2024 που διοργανώθηκε από το κολέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη από 19 - 20 Απριλίου, ανάμεσα σε περίπου 550 μαθητές και μαθήτριες από 40 δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Κω, Κρήτη, Βοιωτία, κ.ά.) που παρουσίασαν τις εργασίες τους ως πραγματικοί ερευνητές, αναπτύσσοντας δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας, και δίνοντας υπόσταση σε ιδέες που συνδυάζουν την επιστημονική γνώση και το κοινωνικό όφελος.

Οι επιτυχίες των μαθητών ήταν εντυπωσιακές:

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα «Σύνδεση με την τοπική κοινωνία». Οι μαθητές Σχολείου ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό μετεωρολογικό σταθμό που συνδέεται με την τοπική κοινότητα. Η κατασκευή του σταθμού βασίστηκε σε επιστημονικές αρχές και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας.

Οι μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τομέα «Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα».  Συγκεκριμένα δημιούργησαν ένα εξαιρετικό 3D κράνος, το οποίο προσφέρει καινοτόμες λύσεις για καθημερινά προβλήματα. Η κατασκευή του κράνους συνδυάζει την τεχνολογία της εκτύπωσης 3D με την ασφάλεια και την άνεση.

Επιπλέον στον διαγωνισμό Hackathon που διεξήχθη για πρώτη φορά, οι μαθητές αφού είχαν προκριθεί στην τελική επτάδα, κατέλαβαν την 3η θέση με την καινοτόμο παρουσίαση «ηλεκτρονικό απουσιολόγιο μαθητών».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε άλλα παιδιά»

Δυναμική παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Μυτιλήνης προς το Υπουργείο Παιδείας για πρόληψη, βιωματική εκπαίδευση και νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε άλλα παιδιά»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Γιώργος Ντίνος ξανά στο τιμόνι των πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου

Οι πυροσβέστες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον επί χρόνια πρόεδρο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. μετά τις εκλογές της 20ής Μαΐου
Ο Γιώργος Ντίνος ξανά στο τιμόνι των πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

12 αθλήματα, δεκάδες παιδιά και ένα κοινό μήνυμα συνύπαρξης

Η δράση «Together in Sport Phase II» έφερε σε επαφή παιδιά της Λέσβου με Ολυμπιονίκες και 12 διαφορετικά αθλήματα, προωθώντας τη συμπερίληψη, τη συνεργασία και τις αξίες του αθλητισμού
12 αθλήματα, δεκάδες παιδιά και ένα κοινό μήνυμα συνύπαρξης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθήματα περιβάλλοντος και συνεργασίας για το Γυμνάσιο Ιππείου στη Γαλλία

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Παρίσι, τη Ρενς και το Rethel έφεραν τους μαθητές σε επαφή με τη βιώσιμη γεωργία, τη βιοποικιλότητα και τις πράσινες πρακτικές
Μαθήματα περιβάλλοντος και συνεργασίας για το Γυμνάσιο Ιππείου στη Γαλλία
ΥΓΕΙΑ

Εξατομικευμένη αισθητική και επανορθωτική φροντίδα από τον πλαστικό χειρουργό Γεώργιο Ζαμπάκο

Με επιστημονική ακρίβεια, σύγχρονες εφαρμογές Laser και σεβασμό στις ανάγκες κάθε γυναίκας, προσφέρει λύσεις που αναδεικνύουν τη φυσική αρμονία
Εξατομικευμένη αισθητική και επανορθωτική φροντίδα από τον πλαστικό χειρουργό Γεώργιο Ζαμπάκο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στις 2 Ιουνίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Πληγώνι

Περιορισμοί στην κυκλοφορία από τις 19:00 έως τις 02:00 λόγω πολιτιστικής εκδήλωσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Πληγώνι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας και φροντίστε τον εαυτό σας»

Μήνυμα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων από το το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή»
«Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας και φροντίστε τον εαυτό σας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μήνυμα στήριξης της Μαρίας Κομνηνάκα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις με δύναμη και αισιοδοξία, τονίζοντας ότι η ζωή δεν κρίνεται από μία δοκιμασία
Μήνυμα στήριξης της Μαρίας Κομνηνάκα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η σκέψη μας δίπλα στα παιδιά που γράφουν εξετάσεις»

Το μήνυμα του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις
«Η σκέψη μας δίπλα στα παιδιά που γράφουν εξετάσεις»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με το βλέμμα στο μέλλον ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές στη Λέσβο

«Δύσκολο αλλά ενδιαφέρον το θέμα της μοναξιάς», λένε οι υποψήφιοι/ες στο «Ν»
Με το βλέμμα στο μέλλον ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ερώτηση του ΚΚΕ για την προβληματική ψυχοκοινωνική στήριξη στα σχολεία

Η Μαρία Κομνηνάκα και άλλοι βουλευτές του κόμματος καταγγέλλουν την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στις δομές υποστήριξης μαθητών
Ερώτηση του ΚΚΕ για την προβληματική ψυχοκοινωνική στήριξη στα σχολεία