× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 27/4/2024

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά
' χρόνος ανάγνωσης

«Επιστρέφουν οι αυξήσεις τιμών στην αγορά του ελαιολάδου» είναι ο τίτλος κεντρικού άρθρου της Ισπανικής ιστοσελίδας olimerca που καταγράφει τις εξελίξεις στον κλάδο της ελαιοκομίας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε χθες 26 Απριλίου Εξίσου σαφής και ο υπότιτλος του «αντιμέτωπιη με βελτίωση της ζήτησης» εννοεί την αγορά.

Ήταν 15 Απριλίου όταν σε ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην αγορά του ελαιολάδου γράφαμε «Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο», καθώς βλέπαμε πως όλα τα στοιχεία που μπορούσαν να πιέσουν προς τα κάτω τις τιμές του ελαιολάδου αποτελούσαν παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις εκτιμήσεις αυτές ήρθε να επιβεβαιώσει η έγκριτη ιστοσελίδα Olimerca που με απόλυτο τρόπο σημειώνει πως τελείωσε η περίοδος πτώσης των τιμών του ελαιολάδου. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αυτή την εβδομάδα τερματίστηκαν οι μειώσεις των τιμών που πραγματοποιούνται εδώ και σχεδόν δύο μήνες στην αγορά ελαιολάδου στην πηγή. Οι λόγοι για τις αυξήσεις των τιμών αυτές τις ημέρες είναι σχεδόν οι ίδιοι με αυτούς που υπήρχαν πριν από μήνες, μετά τις ανεξήγητες μειώσεις των τελευταίων 8 εβδομάδων. Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει κατανοητό ότι η αγορά αναπροσαρμόζεται λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας ελαιολάδου γενικά και ειδικότερα των βιομηχανικών και των έξτρα παρθένων ελαιολάδων».

Το άρθρο εκτιμά πως οι πωλήσεις ελαιολάδου στην Ισπανία τον Απρίλιο θα αγγίξουν τους 100.000 τόνους γεγονός που δείχνει γρήγορη μείωση των αποθεμάτων.

Ναι λοιπόν, η πτώση τιμών αποτελεί παρελθόν. Από εδώ και πέρα μόνο άνοδο μπορούμε να περιμένουμε για τους επόμενους μήνες. Όχι θεαματική όπως την περυσινή χρονιά, αλλά σίγουρα έχουμε μπροστά μας μια περίοδο που οι τιμές θα βελτιώνονται. Κερδισμένοι θα είναι οι έμποροι που αγόρασαν λάδια σε χαμηλές τιμές και τώρα έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν αξιόλογα κέρδη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα γίνονται στο Πλωμάρι

Αναφορά κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου υιοθετώντας τις καταγγελίες του Συλλόγου «Αλκαίος»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η 4η διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου στη Λέσβο

Από 18 Σεπτεμβρίου οι ψεκασμοί σε περιοχές με καρποφορία και αυξημένες συλλήψεις εντόμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισπανία: Στους 404.000 τόνους υποχώρησαν τα αποθέματα ελαιολάδου

Λιγοστά τα λάδια στις δεξαμενές εμπόρων και τυποποιητών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλώρη για τα 5 ευρώ έβαλε το ισπανικό ελαιόλαδο

Ενισχύεται η ανοδική τάση των τιμών χονδρικής σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες λίγο πριν από την έναρξη της νέας περιόδου συγκομιδής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.