× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2024

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

H θεατρική παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου έρχεται στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης για μία μόνο παράσταση Πέμπτη 25 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης.

Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σε έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς αριστερά και τα  άλλα μισά προς τα δεξιά.

Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Γιώργος Αρμένης &  Κατερίνα Αντωνιάδου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

Εταιρεία Παραγωγής: Non Grata Productions

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 17 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 15 ευρώ

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου & more.com

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η μνήμη μεταμορφώνεται σε τέχνη στο «Πανελλήνιον»

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαλάκα άνοιξε τις πύλες της στην Προκυμαία της Μυτιλήνης
Η μνήμη μεταμορφώνεται σε τέχνη στο «Πανελλήνιον»
ΓΕΥΣΗ

Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: Η άλλη πλευρά του επιχειρείν και της χειραφέτησης

Οι γυναίκες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, προβάλλουν προϊόντα της Λέσβου και τον τόπο αλλά χρειάζονται αναγνώριση και ενδυνάμωση.
Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: Η άλλη πλευρά του επιχειρείν και της χειραφέτησης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η «Ευδαιμονία» έκλεισε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου

Τη συναυλία της 19ης Αυγούστου παρακολούθησε η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μίλησε στην κάμερα του «Ν»
Η «Ευδαιμονία» έκλεισε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δυναμικό ξεκίνημα για τη 46η Γιορτή του Ούζου

Με τη συμμετοχή διαφόρων και πολλών πολιτιστικών φορέων και ποτοποιίων του νησιού και με τον κόσμο να κατακλύζει το παρκάκι, για να περάσει καλά
Δυναμικό ξεκίνημα για τη 46η Γιορτή του Ούζου
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για θάλασσες και θαλασσοπόρους

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία για θάλασσες και θαλασσοπόρους
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική παράδοση της Αγιάσου στο Μουσείο Βρανά

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές δράσεις του με την προβολή ντοκιμαντέρ και ζωντανή μουσική
Η μουσική παράδοση της Αγιάσου στο Μουσείο Βρανά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης τον Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη

Από τους «γείτονες» συλλόγους «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου» και «Ege Barış ve İletişim Derneği»
Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης τον Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας ταξιδεύει στο Σίγρι

Εγκαινιάζεται στις 28 Αυγούστου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Η συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας ταξιδεύει στο Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Έλενα Παπαρίζου μάς ξεσήκωσε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Μικροί και μεγάλοι πέρασαν αξέχαστες μουσικές στιγμές μαζί της και με την ομάδα της
Η Έλενα Παπαρίζου μάς ξεσήκωσε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Παγκόσμια πρεμιέρα κάτω από τον ουρανό του Μολύβου

Το νέο έργο «Hommage» του Χρήστου Παπαγεωργίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην «Ανδρεία»
Παγκόσμια πρεμιέρα κάτω από τον ουρανό του Μολύβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στο έντεχνο αστικό τραγούδι στη Βατούσα

Ο Δημοσθένης Φιστουρής στο τραγούδι και ο Θανάσης Τρικούπης στο πιάνο, το Σάββατο 22 Αυγούστου στο Πάρκο Αγίου Νικολάου
Αφιέρωμα στο έντεχνο αστικό τραγούδι στη Βατούσα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ελάτε να γνωρίσουμε τη γεωλογική κληρονομιά Ελλάδας και Κύπρου»

Μια εκπαιδευτική εκδήλωση σχετικά με τη γεωλογία Ελλάδας και Κύπρου και είναι ανοιχτή σε όλους
«Ελάτε να γνωρίσουμε τη γεωλογική κληρονομιά Ελλάδας και Κύπρου»