× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων

230 μαθητές από την Ελλάδα έρχονται στη Λέσβο, ενώ 320 παιδιά διαγωνίζονται στους 12ους Μουσικούς Αγώνες- Μιλούν στο «Ν» ο Στ. Ανδρεαδέλλης, διευθυντής, Β. Παραδεισιάδη, καθηγήτρια του Μουσικού Μυτιλήνης και η Μ. Χατζηπαντελή από τον Σύλλογο Γονέων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/4/2024

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων
' χρόνος ανάγνωσης

Ενας νέος θεσμός για τον πολιτισμό της Λέσβου γεννιέται αυτές τις ημέρες με την πρώτη Μουσική Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Μυτιλήνη, και την έλευση για τέσσερις ημέρες 230 καλεσμένων μικρών μουσικών από μουσικά σχολεία της Ελλάδας!

Για τον θεσμό που συμπίπτει τις ημέρες και θα αναδειχτεί εντός της πάγιας πλέον διοργώνωσης των Μουσικών Αγώνων για 12η χρονιά μιλήσαμε με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Σταύρο Ανδρεαδέλλη, τη μουσικό, καθηγήτρια Βανέσα Παραδεισιάδη και τη Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Μόνικα Χατζηπαντελή στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι συνεργασίας και δημιουργικότητας που ξεκινάει με την άφιξη των Μουσικών Σχολείων της Αθήνας, του Πειραιά, της Χίου και της Δ. Λέσβου, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Μουσικά σχολεία, που θα συμμετέχουν στην 1η Μουσική Συνάντηση με 22 οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού συνόλου, θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Παράλληλα φέτος δήλωσαν συμμετοχή στους Μουσικούς Αγώνες 320 παιδιά από τη Λέσβο, τις επιδόσεις των οποίων θα μπορούμε να απολαύσουμε πρωί και απόγευμα την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της μουσικής παιδείας και της δημιουργικότητας των Μουσικών Σχολείων αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, συμβάλλοντας στη μουσική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί της Λέσβου ως κέντρο πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συναντηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής, να ενισχύσουν τις μουσικές δεξιότητες τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια μουσική κοινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας την πολυμορφία της μουσικής και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων με ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής, λαϊκής, ευρωπαϊκής και Jazz μουσικής και θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα της Μουσικής Συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια του,θα περιλαμβάνει συναυλίες των μουσικών συνόλων όλων των Μουσικών σχολείων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, ξεναγήσεις σε εμβληματικά μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης καθώς και μουσική σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων μαθητών των Μουσικών Σχολείων που θα επισκεφθούν την πόλη μας, την Παρασκευή 12 Απριλίου σε μια Μουσική Γιορτή επικοινωνίας μέσω της μαγείας της μουσικής.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συλλόγου Μυτιλήνης καθώς και ιδιωτών φίλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδρομή μάθησης για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους

Μαθητές ταξίδεψαν στο Ιερό του Μέσσου, Αλυκές και Μουσείο Ελαιουργίας μέσα από μια ημέρα γεμάτη ιστορία και φύση
ΘΕΑΤΡΟ

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για σχολεία στο Μουσείο Ελαιουργίας Λέσβου

Το ΠΙΟΠ διοργανώνει μουσικοαφηγηματική παράσταση και εργαστήρια σαπουνιού για μαθητές στις 5, 11 και 12 Δεκεμβρίου, με δωρεάν συμμετοχή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρία σχολεία της Λέσβου σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σε Άγρα, Πέτρα και Μήθυμνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νεαρό όρνιο εξαντλημένο εντόπισαν οι πρόσκοποι του Μολύβου!

Επιχείρηση διάσωσης με τη συνεργασία φορέων και εθελοντών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δωρεάν πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία στη Μυτιλήνη

Κλινική εξέταση, ενημέρωση γονέων και συνεδρίες στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

1.903 έλεγχοι και 22 παραβάσεις για μη χρήση κράνους μέσα σε μία εβδομάδα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Για την έμφυλη βία μίλησε η Αναστασία Ζήση στην Καλλονή

Εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στήριξη της Περιφέρειας στους πυροσβέστες του Βορείου Αιγαίου

Ο Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ενίσχυση του έργου τους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ανακύκλωση ανθίζει ξανά στο Νηπιαγωγείο Βαρειάς

Μπαταρίες, μικροσυσκευές και τηγανέλαιο συγκεντρώθηκαν στην πρώτη παραλαβή της χρονιάς, ενώ ξεκινά η τοποθέτηση νέων κάδων σε σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λεφτά για τις Βάστριες υπάρχουν!

747.000 ευρώ τον χρόνο δεσμεύει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, καθώς προχώρησε σε πενταετή ανανέωση της μίσθωσης των γεωτεμαχίων στη Βάστρια, με ισχύ μέχρι το 2030
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια ανοίγει τον δρόμο για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στη Λέσβο

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση χρηματοδότησης προς το Βοστάνειο για την εκπόνηση προμελέτης με προϋπολογισμό 359.600 ευρώ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νόστιμο μάθημα στο δημοτικό σχολείο Κάτω Τρίτους

Φρέσκο σπανάκι από τον σχολικό κήπο έγινε σπανακόπιτα για όλα τα παιδιά