× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων

230 μαθητές από την Ελλάδα έρχονται στη Λέσβο, ενώ 320 παιδιά διαγωνίζονται στους 12ους Μουσικούς Αγώνες- Μιλούν στο «Ν» ο Στ. Ανδρεαδέλλης, διευθυντής, Β. Παραδεισιάδη, καθηγήτρια του Μουσικού Μυτιλήνης και η Μ. Χατζηπαντελή από τον Σύλλογο Γονέων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/4/2024

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων
' χρόνος ανάγνωσης

Ενας νέος θεσμός για τον πολιτισμό της Λέσβου γεννιέται αυτές τις ημέρες με την πρώτη Μουσική Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Μυτιλήνη, και την έλευση για τέσσερις ημέρες 230 καλεσμένων μικρών μουσικών από μουσικά σχολεία της Ελλάδας!

Για τον θεσμό που συμπίπτει τις ημέρες και θα αναδειχτεί εντός της πάγιας πλέον διοργώνωσης των Μουσικών Αγώνων για 12η χρονιά μιλήσαμε με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Σταύρο Ανδρεαδέλλη, τη μουσικό, καθηγήτρια Βανέσα Παραδεισιάδη και τη Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Μόνικα Χατζηπαντελή στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι συνεργασίας και δημιουργικότητας που ξεκινάει με την άφιξη των Μουσικών Σχολείων της Αθήνας, του Πειραιά, της Χίου και της Δ. Λέσβου, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Μουσικά σχολεία, που θα συμμετέχουν στην 1η Μουσική Συνάντηση με 22 οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού συνόλου, θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Παράλληλα φέτος δήλωσαν συμμετοχή στους Μουσικούς Αγώνες 320 παιδιά από τη Λέσβο, τις επιδόσεις των οποίων θα μπορούμε να απολαύσουμε πρωί και απόγευμα την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της μουσικής παιδείας και της δημιουργικότητας των Μουσικών Σχολείων αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, συμβάλλοντας στη μουσική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί της Λέσβου ως κέντρο πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συναντηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής, να ενισχύσουν τις μουσικές δεξιότητες τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια μουσική κοινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας την πολυμορφία της μουσικής και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων με ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής, λαϊκής, ευρωπαϊκής και Jazz μουσικής και θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα της Μουσικής Συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια του,θα περιλαμβάνει συναυλίες των μουσικών συνόλων όλων των Μουσικών σχολείων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, ξεναγήσεις σε εμβληματικά μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης καθώς και μουσική σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων μαθητών των Μουσικών Σχολείων που θα επισκεφθούν την πόλη μας, την Παρασκευή 12 Απριλίου σε μια Μουσική Γιορτή επικοινωνίας μέσω της μαγείας της μουσικής.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συλλόγου Μυτιλήνης καθώς και ιδιωτών φίλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Σε πλήρη εξέλιξη η σταδιακή στελέχωση και οργάνωση μιας δομής ζωτικής σημασίας για τη βορειοανατολική Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερωτική δράση για τη χρήση κράνους στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αστυνομία, Τροχαία και Εκπαίδευση ενώνουν δυνάμεις για την οδική ασφάλεια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς

Τρία γεμάτα καλάθια με τρόφιμα προσφέρθηκαν στο «ΣιτίΖω» από τα παιδιά της Γ Γυμνασίου Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΑΙΟ Μυτιλήνης στο Ίδρυμα Θεομήτωρ Αγιάσου με μήνυμα προσφοράς πριν τις γιορτές

Η ποδοσφαιρική ομάδα απέδειξε ότι ο αθλητισμός μπορεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Αλέξης Ρίζος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 στις 13.30, για τα κενά στα σχολεία και τις συγχωνεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί ραβδιστάδες και μαζώχτρες στη Θερμή

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής έζησαν από κοντά το λιομάζωμα και την παράδοση της λεσβιακής ελιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Γέρα

Οδηγός και συνεπιβάτης τραυματίστηκαν μετά από εκτροπή
ΥΓΕΙΑ

103 αιμοδότες στην τριήμερη αιμοδοσία του Δεκεμβρίου

Θετικός απολογισμός από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης εκθέτουν τα έργα τους

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το κασκόλ του Αη Βασίλη» στον Λεπέτυμνο

Χριστουγεννιάτικο βιωματικό εργαστήριο πλεκτικής στο Νηπιαγωγείο Συκαμινέας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από ΕΛΜΕ και σωματεία για συγκέντρωση στα Δικαστήρια Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί απεργούν την Τρίτη- Δείτε όλες τις ανακοινώσεις των φορέων