× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων

230 μαθητές από την Ελλάδα έρχονται στη Λέσβο, ενώ 320 παιδιά διαγωνίζονται στους 12ους Μουσικούς Αγώνες- Μιλούν στο «Ν» ο Στ. Ανδρεαδέλλης, διευθυντής, Β. Παραδεισιάδη, καθηγήτρια του Μουσικού Μυτιλήνης και η Μ. Χατζηπαντελή από τον Σύλλογο Γονέων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/4/2024

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων
' χρόνος ανάγνωσης

Ενας νέος θεσμός για τον πολιτισμό της Λέσβου γεννιέται αυτές τις ημέρες με την πρώτη Μουσική Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Μυτιλήνη, και την έλευση για τέσσερις ημέρες 230 καλεσμένων μικρών μουσικών από μουσικά σχολεία της Ελλάδας!

Για τον θεσμό που συμπίπτει τις ημέρες και θα αναδειχτεί εντός της πάγιας πλέον διοργώνωσης των Μουσικών Αγώνων για 12η χρονιά μιλήσαμε με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Σταύρο Ανδρεαδέλλη, τη μουσικό, καθηγήτρια Βανέσα Παραδεισιάδη και τη Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Μόνικα Χατζηπαντελή στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι συνεργασίας και δημιουργικότητας που ξεκινάει με την άφιξη των Μουσικών Σχολείων της Αθήνας, του Πειραιά, της Χίου και της Δ. Λέσβου, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Μουσικά σχολεία, που θα συμμετέχουν στην 1η Μουσική Συνάντηση με 22 οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού συνόλου, θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Παράλληλα φέτος δήλωσαν συμμετοχή στους Μουσικούς Αγώνες 320 παιδιά από τη Λέσβο, τις επιδόσεις των οποίων θα μπορούμε να απολαύσουμε πρωί και απόγευμα την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της μουσικής παιδείας και της δημιουργικότητας των Μουσικών Σχολείων αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, συμβάλλοντας στη μουσική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί της Λέσβου ως κέντρο πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συναντηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής, να ενισχύσουν τις μουσικές δεξιότητες τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια μουσική κοινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας την πολυμορφία της μουσικής και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων με ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής, λαϊκής, ευρωπαϊκής και Jazz μουσικής και θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα της Μουσικής Συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια του,θα περιλαμβάνει συναυλίες των μουσικών συνόλων όλων των Μουσικών σχολείων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, ξεναγήσεις σε εμβληματικά μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης καθώς και μουσική σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων μαθητών των Μουσικών Σχολείων που θα επισκεφθούν την πόλη μας, την Παρασκευή 12 Απριλίου σε μια Μουσική Γιορτή επικοινωνίας μέσω της μαγείας της μουσικής.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συλλόγου Μυτιλήνης καθώς και ιδιωτών φίλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ΕΠΑΛ Γέρας δημιουργεί και συμμετέχει για καλό σκοπό

Με σύνθημα «Όλοι μαζί για τη μικρή Αγγελική», δράση την Κυριακή 22 Μαρτίου
Το ΕΠΑΛ Γέρας δημιουργεί και συμμετέχει για καλό σκοπό
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πρωτοβουλία για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός της Παναγιούδας

Η Δημοτική Κοινότητα ζητά αυτοψία, έλεγχο νομιμότητας και εξέταση μετεγκατάστασης λόγω ζητημάτων ασφάλειας κοντά σε παιδική χαρά και γήπεδα
Πρωτοβουλία για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός της Παναγιούδας
ΒΙΒΛΙΟ

Απόφαση‑σταθμός για το Αρχοντικό Βρανά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ενέκρινε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση για ίδρυση Βιβλιοθήκης στη Γέρα
Απόφαση‑σταθμός για το Αρχοντικό Βρανά
ΕΛΛΑΔΑ

Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο

Η ΕΣΗΕΠΗΝ γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της με επετειακές δράσεις στην Κρήτη και κορύφωση στις 27 Μαρτίου 2026 σε ειδική τελετή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Μια έκθεση μνήμης και ευθύνης στο Ηράκλειο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αποζημίωση για την άδικη κράτηση στον εμπρησμό της Μόριας

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μυτιλήνης αναγνώρισε την ηθική βλάβη μετά την αμετάκλητη αθώωσή τους
Αποζημίωση για την άδικη κράτηση στον εμπρησμό της Μόριας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κατανυκτική εξόρμηση των Πλωμαριτών της Αττικής στην Παναγία Χρυσοπηγή

Ο Σύνδεσμος «Βενιαμίν ο Λέσβιος» διοργανώνει προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026
Κατανυκτική εξόρμηση των Πλωμαριτών της Αττικής στην Παναγία Χρυσοπηγή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Τα 32 λεπτά δεν είναι κέρδος μας» ξεσπούν οι βενζινοπώλες της Λέσβου

Η Ένωση απαντά στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή , μιλά για διαστρέβλωση στοιχείων και ζητά αύξηση του καθαρού περιθωρίου από 10 σε 16,6 λεπτά
«Τα 32 λεπτά δεν είναι κέρδος μας» ξεσπούν οι βενζινοπώλες της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ρεκόρ κερδών στον τουρισμό, πίεση χωρίς όρια στους εργαζόμενους

Στις 26 Μαρτίου 2026 η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού Λέσβου με απολογισμό δράσης, καταγγελία της εντατικοποίησης και εκλογή νέων οργάνων
Ρεκόρ κερδών στον τουρισμό, πίεση χωρίς όρια στους εργαζόμενους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Πυροσβεστικής για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στο Βόρειο Αιγαίο

Ισχυροί άνεμοι αυξάνουν την επικινδυνότητα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου
Προειδοποίηση Πυροσβεστικής για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στο Βόρειο Αιγαίο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο συλλήψεις στη Λέσβο

Απόπειρα διάρρηξης σε ναό στη Μόρια και τραυματισμός από σκύλο στον Πολιχνίτο
Δύο συλλήψεις στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Λέσβου – Χίου

«Δεν είμαστε επαίτες – διεκδικούμε το αυτονόητο»
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Λέσβου – Χίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή