× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φαντασία», μουσική και ποίηση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μετά το όμορφο ταξίδι των παιδιών στη Σλοβακία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2024

«Φαντασία», μουσική και ποίηση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης σε συνέχεια της καθιερωμένης δράσης  με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά και με τίτλο «Σαββατιάτικα απογεύματα», παρουσιάζει τη μουσική και ποιητική εκδήλωση με θέμα τη «Φαντασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει έργα των Mozart, Chopin, Schubert, Beethoven κ.ά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 6 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στο φουαγιέ του σχολείου (κτήριο ΟΑΕΔ  Παναγιούδα).

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 10 μαθητές της Β΄ γυμνασίου και 2 συνοδοί καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ταξίδεψαν στο ZlateMoravce της Σλοβακίας, για μια συνάντηση με τους μαθητές και τους καθηγητές του GymnáziumJankaKrál´a.
Από 15 έως 20 Μαρτίου, οι μαθητές και οι καθηγήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές από το σχολείο της Σλοβακίας, καθώς και από τα σχολεία Walthervonder Vogelweide από το Μπολζάνο της Ιταλίας και Wittelsbacher Gymnasium από το Μόναχο της Γερμανίας, σε ένα πρότζεκτ με θέμα “ The desire for peace, the Olympic message of peace: Kalokagathia - thepathtopeace”.
Το θέμα της ειρήνης έχει μεγάλη απήχηση στις μέρες μας, αν αναλογιστεί κανείς τι συμβαίνει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι μαθητές των 4 χωρών αναζήτησαν από κοινού έναν δρόμο προς την ειρήνη, με όχημα τον αθλητισμό, ως έναν τρόπο για να έρθουν πιο κοντά και να συνεργαστούν δουλεύοντας σε μικτές ομάδες, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιδέα της δικαιοσύνης, η οποία αποτελούσε μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα και της οποίας οι αρχές ισχύουν ακόμη και σήμερα.Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διάλεξη για τις Ολυμπιακές αξίες με διαδραστικές δραστηριότητες με τον J. Kraľ OVEP/OCEp (Program OCEP Coordinatorat European Youth Olympic Festival 2022 Banská Bytrica) από τη Φιλοσοφική Σχολή UMB BB, ενώ κατά την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα πήραν μέρος και σε διαδραστικές δραστηριότητες στο Ολυμπιακό Μουσείο.
Ταυτόχρονα, έμφαση δόθηκε στην απερισκεψία και τον παραλογισμό του πολέμου, μέσω των ξεναγήσεων σε μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης αλλά και της πρωτεύουσας, ακολουθώντας τα βήματα του εβραϊκού πληθυσμού που έζησε στη Σλοβακία. Χάρη στις περιηγήσεις σε αρκετά μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα, οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης πολιτιστικά και τουριστικά μνημεία στην ευρύτερη περιοχήκαι ήρθαν σε επαφή με τις σλοβάκικες παραδόσεις, ενισχύοντας τη γλωσσική επικοινωνία και τις διεθνείς τους επαφές.
Αποτελέσματα από όλες τις δραστηριότητες της εβδομάδας αναρτήθηκαν από το σχολείο υποδοχής και στην πλατφόρμα του e-twinning, ενώ σχεδιάζεται ήδη και η επόμενη, μουσική αυτή τη φορά, συνάντηση/συνεργασία των σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου