× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε δημοσκόπηση για την ΚΑΠ

Η έρευνα διεξάγεται από τις 7 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2024

Ξεκίνησε δημοσκόπηση για την ΚΑΠ
' χρόνος ανάγνωσης

Με μια δημοσκόπησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να μάθει πως αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Ε.Ε. την εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Ωστόσο οι αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. έδειξαν ξεκάθαρα πως νοιώθουν οι αγρότες για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.


Οι απαντήσεις των αγροτών στην δημοσκόπηση θα παράσχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση για την κατανόηση των κύριων πηγών ανησυχίας τους. Η έρευνα θα συμβάλει στον εντοπισμό των πηγών διοικητικού φόρτου και πολυπλοκότητας που απορρέουν από τους κανόνες της ΚΑΠ, καθώς και από άλλους κανόνες για τα τρόφιμα και τη γεωργία, τόσο σε σχέση με την εφαρμογή τους σε εθνικό επίπεδο όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις καταγραφής και υποβολής εκθέσεων που συνδέονται με αυτούς.

 «Με την έρευνα αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνεται απευθείας στους γεωργούς, προκειμένου να κατανοήσουν τον διοικητικό φόρτο που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία. Οι πληροφορίες αυτές θα παράσχουν σαφέστερη εικόνα των ειδικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί σε ολόκληρη την ΕΕ, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αναπτύξουμε στοχευμένες απαντήσεις που μειώνουν την πολυπλοκότητα και προωθούν την απλούστευση. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνω όλους τους γεωργούς να μοιραστούν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τη φωνή τους στην παρούσα έρευνα», δήλωσε ο κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε: «Αρχίζει πλέον να φαίνεται φως και λευκός καπνός. Εμείς, πέρα από το ερωτηματολόγιο το οποίο θα διακινήσουμε, θέλουμε πολύ να συμμετάσχουν, να ενεργοποιηθούν, όσο περισσότεροι αγρότες στο διάλογο που ξεκινάει. Η κοινότητα ενεργοποιήθηκε και αυτό αποτελεί μια πρώτη επιτυχία. Οδεύουμε όσο πιο συντονισμένα γίνεται από πλευράς κυβερνήσεως στο επόμενο βήμα που είναι το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών στις 26 Μαρτίου. Ζητούμε τη βοήθεια όλων των πολιτικών ελληνικών δυνάμεων να πιέσουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες που ανήκουν για να έχουν και εκείνοι μια στήριξη σ΄αυτή μας την προσπάθεια δηλαδή στα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών. Αυτός είναι ο στόχος και αυτή είναι και η παράκλησή μου απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλώρη για τα 5 ευρώ έβαλε το ισπανικό ελαιόλαδο

Ενισχύεται η ανοδική τάση των τιμών χονδρικής σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες λίγο πριν από την έναρξη της νέας περιόδου συγκομιδής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς