× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι φωτογραφίες με γεωσήμανση μας μάραναν…

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που βρίσκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να δημιουργεί προβλήματα στην διαδικασία καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 6/3/2024

Οι φωτογραφίες με γεωσήμανση μας μάραναν…

Με διαδικτυακές τεχνολογικές εφαρμογές προσπαθεί να αντικαταστήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ελέγχους για την καταβολή των επιδοτήσεων. Σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός στις 2 Μαρτίου 2024, επαναφέρει τα όσα είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός και πριν από ένα χρόνο.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λοιπόν, ως άλλος εξπέρ των κοινωνικών δικτύων (Social Media), άνοιξε το δικό του κανάλι στο YouTube και καλεί του αγρότες να δουν εκεί το βίντεο που ανεβάζει για τον τρόπο που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή AgriSnap – GR προκειμένου να διευκολύνουν τον Οργανισμό στην διαδικασία ελέγχου με παρακολούθηση (monitoring). Οι αγρότες θα πρέπει να μπορούν να ανεβάσουν στην εφαρμογή Agrisnap-GR φωτογραφίες με γεωσήμανση. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο το οποίο θα μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών που έχουν σήμανση από gps (σύστημα γεωεντοπισμού).
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: «Στο πλαίσιο των ελέγχων με παρακολούθηση (monitoring), είναι υποχρεωτική η αποστολή αποδεικτικών στοιχείων από τους ίδιους τους δικαιούχους φωτογραφιών με γεωσήμανση με τη χρήση της εφαρμογή AgriSnap – GR.
Σας ενημερώνουμε ότι, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. έχει επίσημο κανάλι στο ΥouΤube, στο οποίο έχουν αναρτηθεί τα πρώτα δύο βίντεο με αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στην εγκατάσταση και παρουσίαση της εφαρμογής AGRISNAP-GR, η οποία χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Αναμένεται η ανάρτηση και άλλου οπτικοακουστικού σχετικού υλικού που αφορούν στη λήψη και αποστολή φωτογραφιών με γεωσήμανση».
Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών της χώρας, ακόμη κι αν διαθέτει «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο αδυνατεί να κάνει χρήση των ψηφιακών εφαρμογών που θέλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η σε πολλά αγροκτήματα είναι αδύνατη η λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση διότι υπάρχουν πολλές εκτάσεις στις οποίες δεν υπάρχει ούτε σήμα διαδικτύου, ούτε σήμα κινητού τηλεφώνου.
Αφήνουμε στην άκρη κατά πόσο το ήδη προβληματικό ΟΣΔΕ θα μπορέσει να διαχειριστική ένα τεράστιο όγκο αρχείων φωτογραφιών με γεωσήμανση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά